באמת חוויה נהדרת,האם גם לכם זכורות חוויות מליל סדר-מהילדות ?
חוויית הילדות שלי מליל-הסדר,זכורה לי מאז היותי בגיל 5 :חגגנו אצל סבתי וסבי שגרו אז במושב,
ובתקופה ההיא ,בין היתר הם גם גידלו יונים, וסבתי עמלה והכינה לחג,
יונים ממולאות במלית שהייתה טעימה במיוחד, טעמו של בשרם המעודן במיוחד,זכור לי עד היום.
זהו ליל -הסדר הראשון,שעולה בזכרוני:
ישבנו סביב השולחן שהיה ארוך במיוחד , ו"תפס " את כול אורך חדר -המגורים,ומסביבו ישבו מעל 30 אנשים
כול הדודים ובני הדודים,
וריחות נפלאים היו באוויר ,של מרק העוף והקניילדך ,ריחות נעימים שהגיעו מהמטבח,ועוררו את התיאבון.
אבל ,,,
יותר מכול,הציפייה שלנו הילדים הייתה רבה,לקראת הרגע של שאלת הקושיות :
- במי יבחר סבא הפעם לומר את "מה נשתנה",
- מי יפתח את הדלת לאליהו הנביא,
- וכמובן מי יזכה באפיקומן.
בתקופה ההיא נמזג בכוסות יין -קידוש רגיל ,והמבוגרים לא "עשו חשבון" שלילדים יש למזוג יין -תירוש מתוק,
וכך לאחר 2 הכוסות הראשונות,כולנו ,השתכרנו ונרדמנו. (אחי ואנוכי וכול שאר בני הדודים שהיו ילדים).

חשתי תחושת עירפול כבד וטישטוש רב ,ואת הורי מעבירים אותי ואת אחי לחדר ,
לישון על ספה הנפתחת , שהכינה לנו מראש סבתי ,לשעת השינה.
אחר כך התברר לנו ,שהיא כנראה לא הבינה שכול הילדים נרדמו בגלל שהיין השפיע על העירנות,
והתאכזבה שלא היה לה רגע של נחת מהנכדים שנרדמו ולא שאלו את הקושיות,"מה נשתנה" ,
והתפקיד עבר מהילדים למבוגרים.
, אגב,את היונים הממולאות שסבתי הכינה,בהתלהבות רבה, היא דאגה שנאכל למחרת הסדר ,בארוחת- הצהריים,וטעם הבשר העדין והריחני שכול הלילה נשמר בחום הפלטה,זכור לי עד היום.

בבוקר התעוררתי ,ומיד מיהרתי לבדוק ,,מה קרה עם שולחן החג,וראיתי שנשאר רק עם המפה הלבנה ,
ובראש השולחן עמד לו בצד ,גביע היין המפואר והמוזהב שנועד לאליהו הנביא .
ובמיוחד רציתי לבדוק מה קרה עם גביע -היין שמיועד אליהו הנביא" האם הוא הגיע אלינו בליל הסדר,
והספיק ללגום מהיין המשובח שהוכן עבורו,,
לא רק שלא פתחנו את הדלת לכבודו כי נרדמנו,, אלא גם גביע היין היה ריק ,,עד הטיפה האחרונה !
וכולנו הילדים בתמימות של ילדותינו ,האמנו באמונה שלמה, שאליהו הנביא אכן ביקר בליל הסדר ,
ומאוד נהנה מהיין המשובח שהמתין לו בגביע המוזהב,ששתה ממנו עד הטיפה האחרונה..
אמנם את כול ליל-הסדר לא חגגנו כפי שציפינו ,שהרי השתכרנו מהיין ונרדמנו חזק עד הבוקר,
אבל תחושות החג ,האווירה ,הצבעים ,האורות,השולחן הערוך,הריחות הנפלאים של האוכל,
הישיבה של כולנו סביב השולחן בבגדים חגיגיים ,ובעיקר השמחה הגדולה וההתרגשות לקראת ליל -הסדר, כול אלה שמורות בליבי ,עד עצם היום הזה .
אם גם לכם זכור ליל -הסדר הראשון ,מתקופת הילדות, יהיה מעניין שתספרו ותשתפו בזיכרונותיכם.