בנתיים-
הצלחתי לפתוח מסרים אך לא לשלוח תגובה אישית ולכן אנסה לענות על גבי הפורום לשאלות שנשאלתי,מבלי להסגיר פרטים ובאופן כללי: א. אני רוצה לומר שחלק חשוב מהשתתפות בפורומים זה האנונימיות של המשתתף. משתתף שלא רצה בכרטיס האישי שלו לפרסם טלפון או אי מייל- לא אוכל לנסות לברר זאת בשום דרך. המקרה היחיד שמצדיק, למיטב ידיעתי, ל"שבור" אנונימיות של משתתף בפורום הוא פקוח נפש וגם אז- הפרוצדורה מסובכת. כשמשתתף מתרשם שמשתתף אחר במצוקה ומנסה לעזור לו באופן אישי ולצור עמו קשר- זה מבורך אבל לא אוכל לספק מידע איך לצור עימו קשר אישי. במקרה של חשש מפני התאבדות- יש בלוח הפרסומי טלפון חם של עמותה בשם "בשביל החיים" אליו אפשר לפנות. כמו כן ניתן לפנות לפורום סה"ר- הקישור לפורום נמצא בדף הכניסה לפורום זה. נכנסתי וראיתי שם בטגליינס מאמר- איך לעזור לחבר בסכנת התאבדות. לכל מי שזה רלוונטי לגביו- אתם מוזמנים לקרוא. ב. אני נשאלת הרבה האם ניתן להתגבר על חרדות לבד. ובכן- יש כאלה שיכולים ויש כאלה שלא. מי שרוצה להתגבר לבד- מומלץ לו לקרוא כמה שיותר ספרי עזרה עצמית. יש רשימת ספרים כזו בלוח ספרים מומלצים בפורום. זה עוזר להבין את הבעיה ונותן כלים כיצד להתמודד איתה. גם בפורום יש מספר מאמרים שיכולים לעזור בהתמודדות. הדרך להתמודד עם התקפי פניקה כוללת חשיפה לדבר שמפחדים ממנו. אין דרך לעקוף את זה וזה דורש המון אומץ שלא לכל אחד יש. למה לא לפנות לעזרה? מי שרוצה עזרה יכול לפנות לפסכולוג חבר אי"טה או פסיכולוג אחר, או עו"ס קליני ולהחליט יחד אם לערב פסכאטר כדי לקבל גם עזרה תרופתית בצד הטיפול הנפשי. קבוצות תמיכה לסובלים מחרדות הן גם אפשרות וכדי למצוא קבוצה כזו צריך לטלפן ולברר בבתי חולים כלליים (דוגמת הדסה, ירושלים) או פסכאטרים (דוגמת גהה) ולברר אם יש להם מרפאת חרדה. הפורום הוא חלק מתהליך התמודדות ומאפשר לשתף ולקבל עצות ותמיכה- בין אם בחרתם לנסות להתמודד לבד ובין אם אתם מתמודדים תוך כדי קבלת עזרה, מקצועית או אחרת ואני מקווה שאנו ממלאים את התפקיד הזה נאמנה!