לכולם- נושא לדיון

Dawson girl

New member
לכולם- נושא לדיון

היי מה המצב? אני בת 15 ואני לקויית-שמיעה מלידה שלומדת בביצפר רגיל- בכיתה רגילה. ככה זה היה תמיד. רציתי לשאול: אני לומדת אנגלית כמו כולם, גם בדיבור, ואני דווקא מבינה אנגלית ומדברת טוב. מה איתכם? אתם מדברים טוב ומבינים אנגלית או שיש לכם בעיות בגלל הליקוי? ואני חדשה כאן- מותר להצטרף? צ´או

GuyMan

New member
היי גירל

היי אני גר באנגליה אני בן 18 כמוך שאני לומד רגיל כיתה אני טוב מאוד באנגלית בעזרת השם...... אני טוב בשפת סימנים בריטית ולדבר קצת מאוד...למרות אני בקולג.... לי היו בעיות בלידה חרש וגם אחי שלי הוא בכור אבל הוא שמיעה גרועה ממני ואך הוא יודע לדבר.... אני מקווה תהיו שיחה טובה...

התר

New member
האם אתה אח של אלכס אורלוב

שלום! מעניין האם הלימודים לא קשים לך באנגליה? האם יש לך שיעורי עזר, נותנים לך שם תמיכה מלאה? שאלה נוספת היא: האם אתה אח של אלכס אורלוב?

GuyMan

New member
היי התר

אני כן אח של אלכס מאיפה את יודעת? באמת הלימודים קצת לא קשיים שבילי כן שיש לי שיעור עזר וגם נותנים לי תמיכה מלאה....

התר

New member
שלום guyman

היי קודם כל מאחלת לך בהצלחה. ובוא נגיד שאני מכירה את אחיך.

דיון

שלום לך ברוכה הבאה אנו שמחים שהצטרפת אלנו כך שיהיה יותר חברים ובקרוב תכירי את החברים החדשים שלך קוראים לי חגי אני גם ליקוי שמיעה אז נתיראה ביי

saka

New member
וולקאם טו דה קלאב...

אני גם לומד בבית ספר של שומעים... באנגלית מסתדר פחות או יותר... זאת בעיה בשבילי כי אני לא קורא שפתיים באנגלית..

black_magic

New member
ברוכה הבאה..

אל תזכירי לי אנגלית ברררר אני לומדת בכיתה רגילה ואני כמו saka לא קוראת שפתיים באנגלית אבל חוצמזה האנגלית דיי בסדר יחסית.. שיחקתי היום כדורסל ואני מאושרת..

Dawson girl

New member
לכולם- תודה על התגובות! ../images/Emo140.gif

היי, מה המצב? תודה לכם על כל התגובות, נהניתי לקרוא אותן... ועכשיו משהו מצחיק: המורה שלי לאנגלית היא במקור מהונגריה, והיא מדברת אנגלית די מצחיקה- משהו מעורב עם הונגרית... אבל בכל זאת אנחנו מבינים אותה... חחח ולאלה מכם שלומדים גם שפות אחרות- איך אתם מסתדרים עם זה? אני לא לומדת ערבית, כמו כולם בשכבה שלי- יש לי מזה פטור של "שמע" וכולם מקנאים בי... חחח צ´או

GuyMan

New member
היי

אני בסדר עם המורה שלי היא אנגלית מקורית מהבריטית אבל היא גם הספרה לי מצחיקה באנגלית פעם היא אמרה לי למשל UNDERSTAND=להבין נכון... היא אמרה לי שיש חלקי לשתים UNDER=לתחת + STAND=לעמוד = UNDERSTAD

המרחפת

New member
שפות זרות בביה"ס

אני דווקא למדתי ערבית במשך שלוש שנים. גם לא הייתי מודעת לפטור, ואמא שלי מורה לערבית- גם אם הייתי מודעת לו אם היו לוחצים עליי ללמוד. זה לא היה כל כך נורא, ועכשיו כשאני חושבת על שפה נוספת, אני מתלבטת בין רוסית וערבית. האנגלית שלי טובה ואני חושבת שהקשיים שלי בה הם כמו של הרבה תלמידים שומעים: אוצר מילים וכמה קשיים בדקדוק (יותר מדי יוצאים מהכלל. קודם שאזכור את הכלל). מה שכן, אין ספק שהעובדה שילדים היום שומעים אנגלית ברדיו ובטלוויזיה מאד מאד עוזרת לאנגלית להיות שגורה בםיהם, הרבה יותר משהיא תהיה אצלנו, או אצל כאלו שלמדו לפני 10 שנים ובתקופתם לא היו כל כך הרבה שידורים באנגלית.

LordNor

New member
מי צריך בכלל את השפה ערבית???

תלכי על רוסית. לפחות תוכלי לתקשר עם רוסים.
. גם אני חשבתי ללמוד עוד שפה בעיקר ספרדית, רק שבביצפר שלנו לא מלמדים עוד שפה חוץ מערבית ואנגלית.
. כנראה שאחרי הצבא אלך ללמוד ספרדית במקביל ללימודים באוניברסטה.

המרחפת

New member
אנחנו צריכים את השפה הערבית!

תגיד, זה לא נשמע לך מוזר, שתלמידי בי"ס תיכון ערבי בישראל יודעים עברית שוטפת (ומאד עצוב שחלקם מדברים עברית יפה יותר ותקינה מצברים), נבחנים בספרות יהודית וכותבים בחינה בלשון העברית, בזמן שהתלמידים הישראלים יודעים, במקרה הטוב, לגמגם כמה קללות? הערבים, ואנחנו לא יכולים להתעלם מזה, חיים בינינו. להבדיל מעולי ברית המועצות לשעבר, שדתם יהודית וכן הלאום שלהם (בהזדמנות זו נשבח את ההחלטה להוריד את סעיף הלאום מתעודת הזהות הכחולה), השפה הערבית אינה זוכה למקומה הראוי כשפה רשמית, ורובם דוברים עברית ברמה גבוהה, במקום להתעמק בשפתם. שליש מתושבי העולם כיום הם דוברי ערבית. אנו לא נותנים לה את היחס המגיע לה כשפה וכחלק מתרבות רק מתוך השקפה פוליטית וכעס אישי. מדעי המתמטיקה הובאו מעיראק. המטלורגיה והאסטרונומיה באו בכלל מאיראן אם נסתכל לרגע, מדוע בעצם רבים כל כך רצים ללמוד ספרדית? כי זה פופולרי. ספק עד כמה זה באמת היה מעניין את כל אלו לולא גל הטלנובלות שנפל עלינו כפטריות לאחר הגשם. בעיני, לימוד הערבית חשוב יותר מהרוסית. הרוסית והגושפנקא הרב שהיא קיבלה עודדה את העולים להשאר מסוגרים בתוכם. בביה"ס שלי, דוברי הרוסית חיים בתוך גטו כמעט, מדברים ביניהם ברוסית ומקיימים חיים בנפרד (אם נשווה למשל, לעולי אתיופיה, שמתערים באנשים בביה"ס ומדברים עברית עם אחרים ובין עצמם, במשולב עם אמהרית) אין ספק שלערבית יש חשיבות במקום בו אנו, הישראלים, חיים, ושאי אפשר לבטלה לחלוטין.

פטור מערבית??

לא ידעתי שנותנים פטור מלימודי שפה זרה שנייה.. אבל בכל מקרה אני שמח שלמדתי את זה שנתיים, זה היה מעניין למרות שעכשיו הדבר היחידי שאני עדיין זוכר זה כמה מהאותיות והספרות בערבית. ועוד לחשוב שהיו לי מאיות במקצוע הזה בחטיבת ביניים.. לא התאמנתי על השפה הזאת כבר קרוב לשבע שנים. ובקשר לאנגלית, האנגלית שלי מצויינת (בלי עין הרע) ובפסיכומטרי שעשיתי לאחרונה קיבלתי 145 נקודות מתוך 150 כלומר מתוך כל 100 נבחנים בפסיכומטרי עברתי 99.5 אחוז מהם באנגלית. האנגלית שלי לא הייתה טובה כלל עד תחילת כיתה י"א, אבל הודות למורה פרטי שהשקיע בי הרבה מזמנו הפרטי ללא תמורה ודרש ממני התמדה בשיעורי בית (כל פעם היה לוקח לי לפחות שעתיים להכין את שיעורי הבית..) ובזכות האינטרנט שנחשפתי בזכותו לשפה האנגלית באופן שוטף ויומיומי כל כך . אני זוכר שהייתי נכנס לצ´אט ואנשים היו מתחילים לדבר אליי, ולא הבנתי בערך כל מילה שלישית שלהם ובמשך שבועות הייתי צמוד למילון באנגלית עד שכבר התחלתי לזכור את כל המילים.. היעד הבא שלי, בכל אופן, הוא ספרדית. שפה מעניינת וקלה. דומה לעברית מבחינת חוקי דקדוק ודומה לאנגלית (מזכירה לי אנגלית בשגיאות כתיב..)

נ.ב.

רציתי רק להעיר, שאת הפסיכומטרי עשיתי בלי הקלות ללקויי שמיעה.. (שלא תחשבו שבקלות עברתי עם תוספת זמן או ניקוד 198 אנשים מתוך 200).

LordNor

New member
ובכן...

גם אני לומד אנגלית בכיתה רגילה עם עוד לקוי שמיעה כמוני ועם הרבה שומעים, וכל הזמן צועקים וזה קשה להתרגל לכל המצב הזה. אבל מסתדרים טוב. למורה שלנו יש מבטא ישראלי, לכן אין בעיה להבין מה היא אומרת באנגלית. ובקשר לדיבור באנגלית, אני מדבר טוב יחסית אנגלית, אבל קורה שאני מתבלבל במילים ואומר משהו אחר לא מובן (את זה נשאיר בצד). ובגלל זה אני מעדיף רק לכתוב אנגלית ולא לדבר. לאחרונה חולקו ציוני מגן באנגלית בכיתות ומה הפלא, קיבלתי מגן 85 באנגלית. גמרנו את כל החומר לבגרות וכולם מוכנים, לכן, אין לימודי אנגלית עד לבגרות. ככה שאני משוחרר!!!

אוי אני זוכר את זה...

היה לי קשה לאלל העם האנגלית, בעיקר בע"פ (זאת שנהגית לא נכתבת...) כי היו הרבה מילים ש"התערבבו" לי... ולא הבנתי לאיזה מילה היא מתכוונת...

Catty

New member
מה יש לך נגד רוסים?!ותגובה על הנושא

בכל מקרה אצלי באנגלית לא הלך משהו... למשל בכיתה ז´ קיבלתי 65 בתעודה... בכיתה ח´ 75-מחצית א´, 80-מחצית ב´... והשנה בשני השלישים קיבלתי 90!!! מקווה שכך יהיה גם בשליש האחרון... עוד לא עשיתי את 2 המבחנים באנגלית... כלומר... שיש לי מחר מבחן באנגלית!!!!!!!!!!!!!!!!!! מתחילת השנה התחלתי ללכת למורה פרטית (גם פעם הלכתי אך אף פעם לא הסתדרתי) שעזרה לי מאוד... כך שלכולם זה מומלץ!!! למרחפת, אני ממליצה לך ללמוד גם רוסית (אוכל לעזור לך
למרות שאפילו אני דיי גרועה בזה...) וגם אני רוצה ללמוד ספרדית... גם לי יש פטור מערבית וכולם מקנאים בי.. אז יהיי שלום, שלכם

LordNor

New member
כל הכבוד ../images/Emo45.gif

תמשיכי ככה. וכמו כן, גם אני המלצתי לעדי ללמוד רוסית. ואם מותר לשאול, למה את כל כך נחושה ללמוד ספרדית? אני רוצה ללמוד מכיוון שיש לי 2 חברים שחיים בדרום אמריקה במדינה בשם אוורגואי (מכירה?) ונורא קשה להתכתב באנגלית (האנגלית שלי ושל החברים שלי לא משהו משהו), וגם יש לי עוד 2 חברים בארץ, שספרדית זה שפת האם שלהם. לכן זו הסיבה שאני מעוניין ללמוד ספרדית לצורך התקשרות איתם ועם החברים בדרום אמריקה.

למעלה