לכולם שבוע טוב - מזוהרה*

לכולם שבוע טוב - מזוהרה*

מנסה להתאפס. הפורום מלא תגובות. גם כאן כבר יש המון שרשורים. עייפה והולכת לישון. אין לי כוח היום לקרוא. רק אספר קצת. יש לי עכבר חדש. קניתי רדיולה. המטוטלת אישרה. לפי המטוטלת זה לא מתנגש עם כדור שינה או עם קלונקס. מה אתם אומרים? בינתיים התחלתי. אספר בהמשך. מקווה שכל התקלות היו רק בגלל העכבר. מקווה שעכשיו המחשב יתפקד. שבוע טוב. זוהרה*

tshgn

New member
../images/Emo140.gifשבוע טוב לך זוהרה!

ממש מצפה לשמוע הרגשותייך בעקבות הרודיולה. מקווה שתעזור, ושאכן יתברר שללא תופאות לוואי מהן אנו מתחילים לחשוש, ומנסים לברר אודות האפשרות. ביי לבינתיים, תומר

לתומר - דיווח רדיולה - מזוהרה*

ביום שישי לקחתי פעם אחת. בשבת פעם אחת. היום כבר לקחתי שניים. כמובן עם האוכל. אחרי שאתמול נזכרתי רק אחרי האוכל וזה היה נורא. הטעם המגעיל טיפס לו והייתי חייבת לאכול שוב משהו וגם זה לא עזר. מנסה לחשוב מה אני מרגישה....... חושבת שעדיין קשה להגיד שאני מרגישה משהו. אולי הלחץ בראש היה קיים גם בלי הרדיולה. אבל אני ממשיכה לעקוב. יום טוב. זוהרה*

sayv

New member
זהרה, אולי בכ"ז להשאר עם 1 ליום?

ולראות מה קורה? רק אחרי 3 שבועות הרגשתי צורך ב-2, ואח"כ שוב לא. אין מה למהר, יש להיות קשובים, הגבול מאוד דק. לגבי- הקלונקס- איני יודעת- אך אסור לקחת רדיולה עם תרופות שאמורות להגביר הסרטונין. המשיכי לדווח.

dodo281

New member
זוהרתי - עם לחץ דם גבוה

הייתי מתייעצת עם רופא. אין לי מושג קלוש האם יכול להיות קשר בין ל.ד. לבין סרוטונין - אך מוטב על הצד הבטוח.

סמדר8

New member
זוהרה ../images/Emo39.gif../images/Emo141.gif../images/Emo20.gif../images/Emo70.gif

לאט לאט אני נזכרת בעוד פרטים שאמר לי הרופא... לגבי לחץ דם - הרודיולה אכן מעלה לחץ דם. אם יש לך בעייה - אנא, הזהרי!! כל טוב

לסייב מזוהרה*

אין לי מה להתייעץ עם רופאת המשפחה. ועם ד"ר גליה רהב אפגש רק בעוד כעשרה ימים. כמובן אשאל אותה. היום לא לקחתי כי אתמול הייתי במצב שלא יכולתי להירדם בצהריים ואפילו לא הייתי מסוגלת לשכב. גם בלילה הייתי בקושי במיטה. אח"כ אחליט על מינון שיכול להתאים לי. לגבי הצעה לפרק ואת האבקה להכניס לאוכל זה לא מתאים כי זה נורא מגעיל. תודה עבור התגובה. זוהרה*

sayv

New member
באמת לא טעים...

ניסיתי היום- עבד לא רע.. אבל איכס.. הטעם עדיין לא עוזב אותי.. תומר הציע לקנות קפסולות ריקות ולחלק המינון. נראה לי רעיון טוב. מה שאני חוששת זה שאנשים יקחו מינונים שלא מתאימים להם ולכן יתאכזבו ויוותרו- כשאולי במינונים אחרים זה יכול מאוד להועיל- כמו התרופות שנלקחות במינונים זעירים- זה אותו עקרון. אולי באמת מתאימות לך כמויות יותר קטנות- כיוון שהנך כ"כ רגישה. בכל מקרה- מקוה שבסופו של דבר יהיה שיפור, וזה יהיה לעזר. :)

מיאה49

New member
סיון, רעיון מצוין לחלק את הקפסולה

למנות קטנות יותר, עד לקבלת המינון האופטימלי.

tshgn

New member
זוהרה - לחץ...

גם אני הרגשתי ביומיים הראשונים לחץ בראש. כמו ללחוץ על בלון, רק שהלחץ בא מבפנים. גם אשתי הבריאה הרגישה מעט כך. היום לא היה לחץ בכלל. אמשיך לדווח גם-כן. בינתיים ממשיך להיות מעבר לנחמד. דרך-אגב - יציאתי מהארון בפורום אפשרה לי להבין שגם בסביבתי הקרובה אני יכול להיפתח מעט יותר לאנשים לגבי היותי חולה בCFS. וכך גיליתי שתי נשים נוספות (כבר יש ברשימה מספר אחרות ואפילו גבר)הקרובות לחוג מכריי שסובלות מפיברו. עם אחת דנתי בנושא ותרמתי/ניתרמתי והשניה בתהליך של אבחון. רק שמעתי עליה ועל כך שטוענת שיש לה לפי הרופאים מחלת הנשיקה (כבר הרבה מעבר לחצי שנה!!!). היא עדיין לא יודעת לדעתי על מחלת הפיברו בכלל. ביקשתי ממכר שלה לגשש אם תרצה להיפגש עם מישהו (אני) שיוכל לעדכן אותה. מחכה לתשובתו בתקווה שתרצה להתקדם במודעותה. תומר

לתומר מזוהרה*

גם לי המפגש בפורום עם עוד חולים עזר לצאת מהארון ולדבר על הנושא. קיבלתי בפורום המון חיזוקים. למדתי להיות יותר אסרטיבית בכל הנושא. עדיין מקבלת כוחות מהמון משתתפים יקרים. יום טוב. זוהרה*

sayv

New member
מחלת הנשיקה יכולה להמשך הרבה זמן

יש אנשים שנשארים נשאים שלה- והיא מתפרצת אצלם שוב ושוב- כשזו אכן המחלה ולא פיברו ולא תשישות. אין טעם להלחיץ סתם. אפשר לגלות את זה בבדיקת דם פשוטה. ולגבי הלחץ על הראש- מצטרפת, נראה לי שהמינון גבוה מדי לי, ושאפעל לפי עצתך- אקנה קפסולות ריקות ואחלק- אולי למס´ פעמים במשך היום כעצת התזונאית שלי. כי זה באמת יותר מדי למוח כנראה.

tshgn

New member
הלחץ נראה לי הגיוני והסביר מדוע...

כבר פירטתי רבות בעבר את רשימת הגורמים המביאים לי צילחה/מיגרנה. זו רשימה שכוללת לדעתי את כל מה ששואלים בשאלון המחקר שקיבלתי היום בדואר! ואולי הרבה יותר! וכבר עידכנתי שאני לוקח הרבה אדקס פורטה, ומשתדל שלא יותר מאחד ליום, ולכן לוקח לסירוגין עם אחרים כדי שלא להעמיס על מערכת פינוי אחת יותר מידי בכל יום ביומו. הפלא ופלא: מיום ה´ בערב, זמן לקיחת הקפסולה הראשונה, לא הייתי צריך לקחת אפילו כדור אחד כנגד כאבי ראש ו/או מיגרנות. רק כנגד כאבי גב!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! וזאת למרות שאכלתי כמויות ניכרות של גורמי מיגרנה ופתחתי את כל התריסים בסלון (4 על 75% מגובה הקירות!) ואת שתי הדלתות הכפולות לשתי המרפסות בסלון!!! לרווחה לכל הבוקר. סגרתי רק עקב הקור בהמשך היום. אותי זה מדהים!!! מקווה שיימשך. ודבר נוסף: מאז הרודיולה ישנתי טוב יותר אך פחות שעות היות והייתי עסוק כאן בפורום עד שעות מאוחרות. חוסר שינה היה מאז תחילת המחלה גורם לצילחה/מיגרנה, אך לא גרם לי השבוע!!! מקווה שיימשך! תומר

tshgn

New member
מרוב התלהבות שכחתי להסביר..../images/Emo9.gif

העיניין עם העלאת לחץ הדם מתקשר לי עם הלחץ שחשתי ביומיים הראשונים. לי נראה שלחץ דם נמוך מידי בראש/מוח הוא שנפסק בעקבות הרודיולה. נראה לי שהלחץ ביומיים הראשונים נבע מתקופת ההסתגלות לעצם שינוי הלחץ בראש, אך אם כך הדבר אז היה לחץ זה לטובה. תומר

dodo281

New member
הי תומר - והסובלים ממגרנה או טשטוש

קראתי את 2 הודעותיך לעייל: נפלא לשמוע על הקלה כזו !!! ".... .... שלא יגמר לעולם " !!!
ואכן - יש קשר למגרנות - ולמהלך הדם במוח, אז - רשום לפניך - למקרה הצורך - הצעה לנסיון קל בעת מגרנה: הנח על הלשון פיסת פלפל חריף (הירוקים הקטנים מהפלאפליות) בעת מגרנה - ותן לחומרים להיספג בלשון. לי זה ממש פותח את כלי-הדם בראש !!! אני חדה כמעט מיידית שהראש נעשה חם יותר - והחשיבה מצטללת !!!!
רק אנא - לא בשילוב עם רודיולה !!!
ועל הלשון בלבד - כדי לא לשגע את מע´ העיכול שלנו !!!

tshgn

New member
מעדיף מיגרנה על חריף../images/Emo7.gif../images/Emo4.gif../images/Emo5.gif../images/Emo8.gif

מיאה49

New member
נשמע כמו תרופת פלא, תומר.

אבל תשאר עם היד על הדופק כל הזמן, ותדווח לנו.

למעלה