לכולם

kiticat

New member
לכולם

החלטתי לחזור. היום אני אוכלת יחד עם כול המשפחה בלי הנחות וגם מחר. אבל מיום ראשון יש לי תפריט מאורגן. רציתי לכוון ל1500 כל יום, אבל עדין לא יצא לי..... בכל אופן, צירפתי את התפריט שהרכבתי עכשיו, לבד. ואני מקווה שזה יתחיל על רגל אחת. אני נשקלת פעם בשבוע, בבוקר. וזהו. הערות תגובות יתקבלו בשמחה.... מדהים עד כמה הרבה כוח הרצון יכול לעשות למעננו... ולעומתו, כמה המעט שאנו עושים כדי להשיג אותו.

אביטל +

New member
לדעתי...

את אוכלת מעט מדי - חישוב מהיר לפי פירוט הקלוריות שלך העלה שיש לך בסביבות 1000 קלוריות ליום בתפריט. אחד המיתוסים הגדולים של הרזיה זה "ככל שאוכלים פחות יורדים יותר" הגוף שלנו הוא לא מכונה לחישוב קלוריות. יש לגוף צרכים, והוא מכונה מופלאה שמגיבה לכל מה שקורה בסביבה. כשהגוף מקבל פחות מדי מזון הוא מאיט את הפעילות ואת חילוף החומרים ומתרגל לחיות על הכמות המועטה שאנחנו מספקים לו. הבעיה הרצינית נוצרת כאשר חוזרים לאכול יותר ואז הגוף לא יכול להתמודד עם עודף המזון ומתחיל לצבור את העודפים. הרבה אנשים עושים דיאטות שונות ומשונות וקיצוניות ברצף וכך הורסים את חילוף החומרים. יכול לקחת הרבה זמן עד שזה חוזר למצב תקין. הפיתרון לדעתי הוא בפעילות גופנית. אפשר לאכול 1500 קלוריות ביום, לעשות פעילות גופנית באופן קבוע ולרזות. ולדעתי בכלל עדיף לא להיתקע על אותה כמות קלוריות בכל יום. לעשות יום אחד קצת יותר ויום אחד קצת פחות. ולדעתי בעיה נוספת היא חוסר גיוון. גיוון או אחד הדברים החשובים ביותר בתזונה בריאה. ממבט ראשון חסרים לך בתפריט דברים כמו - דגנים שונים, קטניות אמנם יש לך תחליפים בל לדעתי אפשר להעשיר את התפריט ביותר דברים איך את מרגישה עם שקילה שבועית ? אם זה מכניס אותך למתח כדאי לחשוב על פעם בשבועיים או פעם בחודש. סופ"ש טוב

kiticat הי

כמה שיותר טבעי, שתאהבי, שאת עם המשפחה ולא מתגלגל במחשבות שאת בתקופה של X ...את יודעת, לא מתייסרת וכל שאר העוולות - יש לך את המפתח לפריצת הדרך בידייך!!! לכי על זה!!!!!!!! פשוט לכי!!!!!!!! (ספורט, צעידות משהו את עושה?? אם לא יש לי עוד דיבור קטן אח"כ). דליה.

kiticat

New member
דווקא

א. יש לי מחלה של לעלות על המשקל כל הזמן. שבוע זה נהדר, ואולי בהמשך נעשה את זה פעם בשבועיים. שנית כל, אני מכורה להליכה שלי. אני כבר לא הולכת אלא טסה. מה שפעם לקח לי שעה פלוס, לוקח לי כיום 40 דקות אז "נאלצתי" להוסיף את הירידה לים ומעלה בכיוון הבית. אני לא מתייסרת! בכלל לא. אני דווקא חולה על הפשטידה הדיאטטית שלי ומכניסה מרקים טעימים ובכלל.... אני אוהבת לבשל ובזמן האחרון זה זמן למידה בשבילי אז שהדיאטה הגיעה זה סך הכל אתגר קטן... אבא שלי בכלל חולה סכרת אז עוד אתגר.... התפריט שלי מבוסס על סדר היום שלי. בקשר לגיוון, יום שישי ושבת שונים משאר הימים. גם בדרך כלל, יש עניין, של ההורים לוקחים למסעדות. אז אני אוכלת עוף על הגריל או משהו כזה. בכלל, נראה לי שאני אוסיף פופקורן כמה ימים בשבוע. ויש לי כמה תחליפים לדברים שונים. לא מפריע לי התבנית, וברגע שאני ארגיש לא בנוח איתה, אני אשב שוב, ואסדר מחדש.... יש לי שאלה, אני עושה את ההליכה בחמש וחצי שש, ולכן יש פער בשעות האלה, כי זו הליכה של שעה. יש העדפה למאכלים מסויימים לפני ההליכה? עוד הערה אני רוצה 1500 קלוריות ביום, וזה רק התבנית הראשונה של התפריט. אני מחפשת להוסיף. אז אין בעיה אם יש הצעות למישהו..... חסר לי בין 300-500 קלוריות ביום.

firte

New member
בקשר לפוקפרן......./images/Emo26.gif|

את יכולה לבקש מהפי מתכון!!!!!!!!!!!!!!!!!

אליייייייי, תעזור בבקשה כאן......../images/Emo124.gif

כן יש מאוד תזונה שמתאימה ספציפית למי שעוסק/ת בספורט. שלחתי בוואלה פעם כתבה של יאיר קרני, שהוא עוסק בין היתר בתזונת ספורטאים בוינגייט. (צריכה לחרוש לחפש ולהעתיק אותה לכאן). ואלי ו. שהוא חבר אישי יקר ובפורום יכול לתת לך יופי של מידע כי הוא ממש מקצוען בענין. kiticat, נשמע שאת מה זה עושה את הדברים נהדר!! אוהבת את הראש שלך. כפתור ופרח שלנו. אם את מעונינת במתכונים דיאטטים נפלאים נפלאים נוספים, צריך גם לחזור לוואלה. (אינני יכולה עדיין להעביר את החומר לכאן, רק מיום ראשון כנראה) בראש הדף שם יש קישורים ובהם קישור למיני פורום מתכונים תציצי ותראי האם הרעיונות האחרים שיש שם נראים לך. בקשר לתזונה, אני מאוד זהירה. תראי אני לא דיאטנית מקצועית וזו אחריות עצומה לתת יעוץ כזה שקשור לבריאות = חיינו. kiticat, קיבלת פעם ייעוץ כזה?? = זהב!!! היום הבנתי מהחברות שלי בפורום, שלא כמו שחשבתי יש דיאטניות היום שלא רק "זורקות" נייר ונסגר ענין אלא מתחברות גם לבן אדם ולראש שלו ומתאימות את התוכנית לא בצורה שרירותית ונותנות גם תמיכה רגשית אמיתית שחשובה כל כך בתהליך הזה. שבת מקסימה לך, דליה.

kiticat

New member
אני שמחה להגיד

שהתזונה שלי נכונה. באופן טבעי. אני תולעת ספרים וכל נושא שמושך אותי ואני קשורה אליו- אני קוראת הכל עליו. חוץ מזה שיפצתי את התפריט מעט. אני מכירה את הגוף שלי, ולמרות שנאמר שפחמימות אמורות להיות 50 אחוז מהדיאטה אני פשוט לא אסתדר עם כל כך הרבה. אבל חלבון, הוספתי קצת, בגלל שאני כן פעילה מבחינה פיזית (הליכה שכבר הפכה להיות טיסה.) ומתכוונת בקיץ לחזור למכון הכושר, אם זה יקרה אני שוקלת להוסיף עוד 200 קלוריות ככה של חלבון. עוף או דג או משהו כזה. אשמח לקבל תגובות. בכל הימים התפריט מגיע קצת מעל ל1500 קלוריות. וברגע שאני אצטרך גיוון אני אשנה את התפריט מעט. חוץ מזה שתבנית קבועה זה לא דבר רע כי אז אני לא אשכח דבר.

אלי ו.

New member
התפריט מאוד יפה

אני חייב לומר שזו אחת הדיאטות היחידות שראיתי (כולל של דיאטניות) שאין בו חוסר של חלבונים. בקשר להליכה, לפני ההליכה זקוקים לפחממות ואחריה לפחממות וחלבונים. אולי הייתי מוסיף טיפה פחממות לארוחה לפני ואחרי האימון. בכדי לעזור לך בהחלטות, אני אסביר. הארוחה לפני משמשת לאנרגיה זמינה לפעילות, ולמניעת שימוש בשריר. (אם את מרגישה מספיק אנרגטית אפשר להסתדר בלי להוסיף, שוה לנסות ולראות) הארוחה אחרי האימון משמשת להתאוששות מהירה, וסיפוק חומר בניה (חלבונים) לשריר. הייתי ממליץ גם לעסוק באימוני כח (חדר כושר/סטודיו C וכד´) זה יעזור למניעת איבוד שריר, ולהעלאת המטבוליזם.

kiticat

New member
תודה

כאמור, הכל אפשר ללמוד מקריאה. לגבי מכון כושר וכו´. כרגע אין זמן. כאמור קשה מאוד להתחיל בכל דבר לקראת סוף השנה, ואני יודעת שבראשון לשביעי אני משתחררת. אז אני אתחיל אז. כמובן שכבר לפני זה אני אגש לקבל את האישור הרפואי למכון הכושר. הרכבתי תפריט בסיסי, וכיוונתי ל1500. אבל לא יצא. אז חשבתי מה כדאי להוסיף. והגעתי למסקנה שאם אני עושה הליכה אז אני כן בונה קצת שריר. ושריר נבנה על ידי חלבון. מכאן שהוספתי חלבון. בכל אופן. כאשר אני אתחיל להתאמן, נראה על איזה כיוון אני רוצה, אם פיתוח שרירים או רק עבודה קטנה על שרירי הרגלים, או ידיים או רק אירובי. נראה כבר. בכל אופן, כשזה יקרה אני אחזור להתייעצות, כי אני מאמינה שהצרכים של הגוף ישתנו בהתאם לעבודה שלו.

shellyxx

New member
מומלץ-כוס קפה../images/Emo96.gif ללא חלב! ../images/Emo173.gif

לפני כל פעילות גופנית מקטינה את הזמן שלוקח לגוף להתחיל לשרוף שומנים (שזה כרבע שעה לאחר תחילת הפעילות). איזה כיף לך שיש לך ים ליד הבית!!!

אביטל +

New member
ולמה בלי חלב ?

קפאין ידוע כחומר שמשחרר למחזור הדם מעט שומנים וכך מואץ תהליך השריפה. אבל !!! הייתרון הוא מזערי, לא מדובר בכמות משמעותית. וחסרון והנזק מהקפאין עולה על הייתרון. תראי, אם את שותה שתי כוסות קפה ביום את יכולה להחליט שאת הכוס השנייה את שותה לפני הפעילות. אבל אל תוסיפי כוס נוספת בגלל הפעילות.

אלי ו.

New member
קפאין, חלב

קפאין הוא גם משתן כך שלפני הליכה ארוכה כדאי לחשוב פעמיים, אם האימון לא יפגע ע"י עצירות לא מתוכננות. (בייחוד בעיתי בחדרי כושר בהם אם לוקחים הפסקה לשירותים, מישהו אחר יתפוס את ההליכון) למה לא חלב? יש תאוריה שאומרת שכדאי לעשות אירובי על בטן ריקה לגמרי (רצוי על הבוקר) כך מאגרי הגליקוגן ריקים לגמרי והגוף יתחיל לשרוף שומן מיד ולא פחממות. בחלב יש פחממות (אפילו פשוטות כמו לקטוז) ולכן לפי התאוריה הזאת זה לא רצוי. הבעיה בתאוריה הזו היא ש: 1) לא חשוב כמה שומן שורפים בזמן האימון, יותר חשוב כמה שורפים בסה"כ באימון ואחריו. (יש כ"כ הרבה תאוריות מוזרות שמבוססות על הנושא של שריפת שומן באימון שחבל"ז, את חלק מהסיפורים האלה אפשר לשמוע אפילו ממדריכי כושר מוסמכים) 2) אימון על בטן ריקה לגמרי גורם ליותר שימוש בשריר לאנרגיה.

shellyxx

New member
אלי, אתה יכול לפרט יותר על 2 ?

לא הבנתי אם זה טוב או לא.

אביטל +

New member
זה לא טוב

נראה לי שאלי התכוון לזה שהגוף מפרק את השריר בשביל האנרגיה. תראי, כל פעילות גופנית מפרקת רקמות - גם שריר וגם שומן. את השריר צריך לחזק ולהזין (חלבונים) כדי שייבנה שוב. אבל אם אפשר צריך להמעיט בכמות השריר שמתפרק.

למעלה