לכולם,,,

lmerav

New member
לכולם,,,

אתמול אספתי את בני בן השנה מהפעוטון והגננת סיפרה לי שהוא מרביץ לכל התינוקות, סטירות , ``גונב`` מוצצים, מושך שערות, דורך על כולם, ולוקח לכולם את הכל,,, כך אולי הוא מושך את תשומת ליבה של הגננת, אך היא בשלה טוענת: `` אני לא מסכימה שתינוקות יבכו כאן בגלל הבן שלך, זה לא בסדר כל היום לומר לאלירן מספיק ודיי, זה פשוט לא מקובל עלי`` מה הייתי אמורה לומר לה ? מה לעשות? הרי אלירן לא מדבר עדיין וחוץ מלהסביר לו שאסור (ומה מותר) אין לי יותר מה לעשות . מה אעניש אותו ? לא מקובל עלי. הוא תינוק ולא מבדיל עדיין בין טוב לרע. עיזרו לי

לורה..

New member
הוא רק בן שנה

אם הילד שלך היה יושב בצד ולא לוקח...ולא מרביץ,וכל מה שהגננת מספרת,זה היה לה הכי נוח...לא? לדעתי,מתפקידה כגננת,להתמודד עם ``מצב`` כזה...ואו,מצב ממש קשה (בקריצה) הילד רק בן שנה,מה היא רוצה ממנו??? כאחת שעבדה כסייעת-גננת,אומר לך רק...בכל גן יש ילדים שהם נוחים לגננת וילדים שהם לא,וכמובן שעם הילדים שאינם נוחים , העבודה בגן יותר מעייפת לגננת,לדעתי עלייך לומר לה:הוא רק בן שנה,והוא בוחן...הוא בוחן תגובות,ועלייך כגננת בגן,ללמד אותו מה מותר בגן ןמה אסור...`` ושאר הדברים,מחוץ לגן,מוטלים עלייך כאמא,אבל..לגבי להכנס למסגרת בגן,ולהתנהג ``כמו שצריך`` זה תפקיד הגננת.... ולכן היא משמשת בתפקיד זה. אל תקחי את זה כל כך קשה... הוא רק בן שנה... תני לה,כגננת,להתמודד איתו בגן. בהצלחה לורה

lmerav

New member
ללורה,,,

ת ו ד ה !!!!!!!!!!!!!!!!! לא חשבתי על כך מנקודת מבט זו. תודה שהסבת לכך את תשומת ליבי. מירב לוי

גרא.

New member
באחריותה של הגננת להתמודד..

Imerav ,כלל לא ברור אם הגננת בפעוטון,היא באמת גננת מוסמכת, אל מטפלת.כי התגובה שלה,כפי שאת מתארת,אינה אופיינית כלל לגננות,היודעות רובן ככולן כיצד להתמודד עם פעוט הבודק גבולות. בכל מקרה,את אינך יכולה לעשות מאומה,ואינך יכולה להתערב בנעשה בפעוטון מבחוץ.זה תפקידה,ובאחריותה של הגננת/מטפלת.ולפי דברייך היא תופסת ``ראש קטן``..כל מה שאת עושה בבית עם בנך המקסים,אינו רלוונטי לפי שעה,עקב גילו הרך,לגבי הגן.קל וחומר,שעונש לא ישפיע,ולא כלום.ובכלל אפשר לחנך נהדר,גם בלי עונשים.לדעתי הם מיותרים,ויותר מזה.לגופה של שאלתך,עניתי לך בפנייה קודמת, עקב מחלותיו של בנך,כי כדאי לך לשקול להוציאו מהפעוטון, ולהפקידו בידי מטפלת,לפחות עוד מספר חודשים.זה אמנם יקר, אבל יאפשר לך לעבוד (בחינם..),וגם להכין הדרגתית את בנך טוב יותר לקראת חיי הפעוטון.

דספרדו

New member
שו להעניש???

בן שנה... ?! תני לו שישתולל בכייף שיתפתח עוד קצת מבחינה מוטורית אם יש קצת נפגעים בדרך לא נורא.. ואם ברצינות.. אין לי מילה להוסיף על התשובות הנהדרות שקבלת הן מלורה והן מגרא..

למעלה