לכולם

RELIK

New member
לכולם

שלום למי שיש אילו הם שאלות על סיירות בצבא אני מוכן לנסות ולהשיב על השאלות... אני נמצא בבית עד..... רפאל, מקווה שההסבר שלי לגבי גיבוש שייטת עזר לך, אם אתה צריך עוד פרטים וכאלה אל תהסס.........

רפאל 17

New member
לרליק

תודה רבה...באמת עזרת הרבה...יש לי יום מיונים שני לגדנ``ע ביום רביעי...(23.5), ואם אני עובר אותו אני בגדנ``ע. אני דואג בקשר לכושר שלי...מה קורה אם אני לא עומד בתנאים שיש שם? למרות שמבחינה שכלית אין אחד שרוצה לסיים את הגדנ``ע בהצלחה..אני לא בטוח שמבינה פיזית אני יכול..אני לא קרוב לסוס ולא עושה ``בר אור`` כמו רוב האנשים שדיברתי איתם במיונים(אתה יודע מה זה? מדהים...אנשים עושים 2000 ב6 ויותר מ100 במרפקים ובבטן). השאלה היא איך זה משפיע בגיבוש והאם גם בן אדם שהוא לא כזה יכול לעמוד בזה? אגב אני לא בכושר גרוע...בכלל לא, אבל ביחס לאנשים שם אז כן.

Casus Belli

New member
גדודי נוער

סליחה על הבורות אבל... באיזה גיל אפשר להתקבל לגדנ``ע?

מזלט

New member
גדנ``ע

הכוונה שמדברים על גדנ``ע היום היא לא מה שהיה פעם, אותם גדודים של נוער ממלחמת תש``ח , אלא גדנ``ע צלילה, שהוא מעין מיון לשייטת, הקומנדו הימי.

RELIK

New member
רפאל

טוב, אני אשתדל להסביר הכל, היום השני למיונים של הגדנ``ע הוא בעיקר רפואי, אז לא נראה לי שצריכה להיות לך בעיה בסוף היום יש טפסים.... תורת הגיבושים: מבחן בר-אור כולל בתוכו ריצת 2000 מקס` מרפקים מקס` בטן אין לו שום משמעות לגבי סיכוייך להתקבל לשייטת או לכל יחידה, המבחן נערך כדי לקבוע קבוצות לגיבוש, קבוצות שיהיו מאוזנות וכך יוכלו לבדוק את מה שבאמת צריך לבדוק בגיבוש... כושר לפידעתי זה 30% מהגיבוש כל השאר זה נחישות, עבודת צוות, עזרה לזולת, כוח רצון, התרשמות מפקדים. אני ארחיב, המפקדים בגיבוש רוצים לבדוק איך אתה מתמודד עם קשיים שלאדם רגיל נראים בלתי-אפשריים ולפעמים מטורפים, ליתר-דיוק, מה קורה לך ברגע השבירה כשנגמר הכושר כשאין יותר כוח, איך אתה מתפקד אז, האם אתה דואג רק לעצמך או שטובת הכלל היא עדיין בראש מעיינך?? איך אתה משתלב בצוות איך החברה בצוות מתרשמים ממך, בוודאי שכושר הוא חשוב אבל לא בשביל הסיבות שכולם חושבים, הוא חשוב בשביל בשביל הבטחון העצמי שלך ובשביל שיהיה לך סף שבירה יותר גבוה. מכל האמור לעיל ועוד עושים המפקדים בגיבוש מכלול כללי ועל פיו הם מקבלים אנשים ליחידות המובחרות. בקיצור: יתקבלו לשייטת (לדוג`) האנשים הכי נחושים, מקצועים בעלי כוח רצון מטורף ,וכן, בעלי כושר טוב, אבל אתה לא צריך לעשות 100 מרפקים בשביל לעבור גיבוש, זה קישקוש, ואל תתן לזה להרתיע אותך!!!! ובכל זאת, אם אני הייתי אתה לפני גיבוש שייטת הייתי שם דגש על ריצות ארוכות 7-8 קילומטר, שחיה עד למצב של 600 מטר חתירה, וכוח פיזי בשביל לסחוב משקלים, והכל עם יעוץ מקצועי כמובן. לידע כללי: יש הבדל בין גיבוש מט``כל לגיבוש שייטת, בגיבוש מטכל לא מעיפים אף אחד זה רק מי שעוזב, בשייטת מעיפים על ימין ועל שמאל, מי שלא עומד בקצב מועף!! ולכן חשוב שתוכל לרוץ הרבה!!! כי יש מסע 8,16,8+8 ועוד כאלה ושם עפים בעיקר רוב האנשים וזה גם יבחן את כוח הרצון שלך.... בכל-אופן אם תתמיד תצליח!! שיהיה לך המון בהצלחה, מקווה שעזרתי לך קצת. ואם אתה רוצה לדעת עוד דברים , אל תהסס... אולי יקח לי קצת זמן אבל אני בסוף עונה! רליק

רפאל 17

New member
רליק

שוב תודה..מחר אני בבת ים..במיונים האחרונים...אם אני עובר אז אני קורע את עצמי טוטאלית בחודשיים שנשארו. יש לי שאלה ממש חשובה ומעניינת: האם מי שהגיע לגיבוש שייטת דרך יום סיירות ולא סיים יכול ללכת לגיבושים אחרים של מובחרות? אם לא אז למה זה ככה(בגיבוש שייטת מעיפים ובגיבוש מטכ``ל שלדג לא...) האם מי שעף באמצע גיבוש שייטת ``נדפק``?

crazy tal

New member
רפאל

גיבוש שייטת (שאחרי יום סיירות) כ``כ קשה פיזית שאתה יכול לקבל גיבושים אחרים גם אם לא סיימת... מה עוד שאם סימת את היום הראשון אתה מתקבל אוטומטית לדובדבן\צנחנים\נדמה לי למיונים למגלן ועוד משהו... אבל אל תתרגש כ``כ.... היום הראשון בגיבוש שייטת הוא 4 וחצי שעות של ספרינטים על דיונה ו18 ק``מ מסעות

לרפאל

אני לא בטוח, אבל לצערי מי ש``הועף`` או הפסיק גיבוש שייטת באמצא לא זכאי לכלום מבחינה מיונית (זה באמת לא פייר ודפוק אבל ככה זה). מי שמסיים אבל לא עובר, נמצא במעמד כמו מי שסיים מטכ``ל/שלדג ולא התקבל: קבלה לצנחנים/דובדבן וזימון למיון לאחת המיוחדות הבאות : צוללות/חובלים/669. מי שמסיים בציונים טובים את אחד הגיבושים האלה, מצליבים את הציונים שלו עם הציונים מהגיבוש שייטת/מטכ``ל. אם יש לו השגים מספיק טובים (לט יודע מה, אבל ידוע לי שהרף גבוה) מקבל זימון לראיון אישי למגלן או לאגוז. מי שעובר את הראיון למגלן עושה עוד כמה מיונים (בעיקר מבחני ניר ועיפרון) ובדיקה ביטחונית, ואם הוא עובר הכל - הוא התקבל (יש לו עוד ``סדרת מיון מיוחדת`` אבל זה רק אחרי הקבלה ליחידה עצמה, ואני לא יודע מה קורה עם זה היום)... אני חייב להגיד לך שמעט מאוד מגיעים ככה למגלן, ורוב הלוחמים כאן הגיעו דרך גיבוש יחט``יות של הצנחנים. תשאלו שאלות אני פנוי עכשיו כמעט עד 22:00!!!! יוני יוני

רפאל 17

New member
מי משניכם צודק?

אם יש כאן מישהו שהיה במצב הזה שהזכרתי לפני כמה הודעות אז בבקשה תכתוב מה קורה אם לא מסיימים גיבוש שייטת? גם לי אמרו שאם עפים אז הלך עלייך...אבל אני שואל ליתר בטחון...איך זה יכול להיות שמיטב המלש``בים(חוץ ממטכ``ל)יעופו מגיבוש שייטת וידפקו ביחידה נמוכה יחסית לשייטת ושלא בהתאם ליכולתם האמיתית רק בגלל ביוקרטיה? ועוד שאלה חשובה: על מה מעיפים בגיבוש שייטת? אני יודע שבמסעות מעיפים את מי שמפגר, נופל, נפצע. איך עוד מעיפים שם אנשים? תודה רפאל

קבלה למגלן

באתר IDF2000 מציין הכותב את הכתבה על גיבוש 669 שכל מי שסיים ולא עבר את הגיבוש קיבל זימון לראיון אגוז/מגלן. זה קצת סותר את זה שאמרת על הרף הגבוה. ועוד משהו - הוא כותב שמתוך 70 אנשים שהתחילו את הגיבוש פרשו 11, ורק 10 (!!!) מהמסיימים עברו. אלה היו גם המספרים בגיבוש 669 שאתה עשית או שזה היה במקרה גיבוש חלש?

RELIK

New member
רפאל

אני אסביר לך את זה, ואני משוכנע במה שאני אומר, בדוק, אם נשארת יומיים בגיבוש, אז אתה זכאי לגיבוש שלדג/חובלים/צוללות תלוי לפי הציון שלך ביומיים הללו הם שולחים לך זימון, ככה חבר שלי התקבל לשלדג. אם סיימת את הגיבוש אתה זכאי לגיבושים האלו גם, במידה וסיימת את אחד הגיבושים השנים הנ``ל ולא התקבלת אתה זכאי לראיון מגלן/ אגוז אם לא התקבלת גם לשם. אתה מקבל ראיון צנחנים ללא גיבוש. פעם גם היה דובדבן, אבל היום יוקרת היחידה עלתה וצריך להגיע אליה דרך גיבוש צנחנים ועוד גיבוש לאחר הגיוס, יש לי כמה חברים בדובדבן שעברו את התהליך שהסברתי לך הרגע. גיבוש 669 לא תוכל לקבל מגיבוש שייטת בדוק. אם משהו לא מובן אני עד הבוקר בבית אז תשאיר הודעה עוד היום אחר כך אני חוזר לשבת עוד שבוע וחצי וגם זה לא בטוח, לא תלוי בי.... רליק

למעלה