לכול אוהבי הלהקות הצבאיות....

לכול אוהבי הלהקות הצבאיות....../images/Emo66.gif

אני שוב איתכם... ומי שצריך עזרה ב שירים של להקות צבאיות, והסיפורים מאחורי השירים... מוזמן להגיב,לבקש,להעיר,להאיר.וכו.... ואיך תמיד אני אומר לילדים שלי..... מכול מלמדיי הישכלתי..... חשוב לשמור על התרבות של הזמר העברי בארץ שלנו זה חלק מאיתנו זה שלנו זה אנחנו זה מושרש פה וצריך להעביר זאת לילדינו..כי זו התרבות של הארץ...זו ולא אחרת.. בברכה, עופר שלגים ואסיים במילות השיר גשם אחרון של יאיר רוזנבלום: זה מהבית השני- לילה בוא רד עלי בוא עטוף אותי עכשו עצום את שתי עיניי רד לאט את עין השמש האפל שים ידך ביד הגשם הנופל ונופל... וענן יוחג מעל ימי הים חוג יחוג יומם וליל חוג יחוג ברוח מיילל והים יגיע עד גגות תבל אין אויר אין אש אין חול ואור אחרון יגווע בלאט בלי קול וקץ לכול עד כאן, להתשמע עופר שלגים

למיכל........../images/Emo66.gif

למיכל, המבצעת- חבורת הזמר פיקוד הצפון- בתוכניתה בלילה על הדשא שנת 1977 הסולנית-ורדה נוגה. בין הזמרים בלהקה- ורדה גורן-ששרה גם את בלילה על הדשא, ויעל חובב אחותו של גיל חובב המסעדן ילדיהם של משה חובב קריין הרדיו ודרורה בן אב"י נכדתו של אליעזר בן יהודה. יש לי את התקליט...שירים מקסימים ומיוחדים... עד כאן, בברכה, עופר שלגים

תשובה בשבילך........./images/Emo66.gif

מאמצע שנות השבעים..קצת אחרי מלחמת יום הכיפורים.....כבר לא היו המסגרןת של הלהקה הצבאית הגדולה. ובכול זאת רצו כן לספק בידור לחיילים..אז הירכיבו צוותי הווי קטנים או חבורת הזמר של... בשנת 1980 כבר הלהקות הצבאיות פורקו לחלוטין ע"י רפול שהיה רמטכ"ל, והוא הקים את מקהלת צה"ל- ששם צמחה-חני נחמיאס,ורחלי חיים. וזה בעצם ההבדל. ד"א...גם היום יש להקה אחת והיא- להקת הנחל, והשאר-צוותי הווי קטנים- תחת חסותם של אלופי הפיקוד....ואפילו צוות שנקרא-להקת פיקוד מזרח- 3-4 חבר´ה..ששרים שירים מזרחיים בלבד. עד כאן, עופר שלגים

bogz

New member
אולי אתה יכול לעזור לי

שאלתי גם בפורום כלי נגינה אבל כנראה מנסים להתעלם ממני שם בשיטטיות. בכל מקרה, אולי את יודע איפה אפשר למצוא אקורדים לשירי להקות צבאיות? אני מחפש בעיקר של "פרחים בקנה" ושל "חורף 73" תודה מראש

ST

New member
מקווה שזה יעזור...

הערה: לקרוא את האקורדים משמאל לימין: חורף 73 /
Em F# Am Em Em F# Am B G A D A/C# Bm G A D A/C# Bm F# Bm G C# D C Em F# Bm Em F# B7 Em Em F# Am B7 G A D A/C# Bm G A D F# Bm G C# D C Em F# Bm :פזמון Bm F#m G D E A E/G# F#m D E Bm​

bogz

New member
אווץ´...

כשניסיתי להעלות את זה על מילים גיליתי שבכמה מקרים אני לא מבין מה הם אומרים. אתה יכול אולי לכתוב גם את המילים?

mitgo

New member
את צודק

עם כל הכבוד ללחן, שמאוד אהוב עלי, זה עושה רושם שהמלחין התעקש לחבר לחן- לא משנה איזה טקסט הוא יקבל.. לא מתיישב עם המילים.. נורא מסורבל.

למעלה