לכול מי שמפחד מסטטינים ,,,

שרון 337

New member
לכול מי שמפחד מסטטינים ,,,

שלום לכולם.
הרופא בעבר המליץ לי על כדורי-סטטינים-להורדת כולסטרול גבוה בדם. בהתחלה מאוד חששתי לנסות,מכיוון שהפחידו אותי בתופעות לוואי קשות, כמו התכווצויות שרירים חזקות ובחילות בלתי נסבלות.

אך במציאות הכול הופרך,ולמרות כול ההפחדות ,החלטתי שאין חכם כבעל ניסיון, ועדיף לנסות ולהוריד כולסטרול גבוה, ולא להמשיך ולחוש תעוקות לב . כעת לאחר חודש ימים אכן זה מועיל:
תודה לאל, שכבר אין תחושה של תעוקות -לב חזקות ,כפי שהיו
מידי יום,וגם אין התכווצויות בשרירים,ולא שאר תופעות- הלוואי שעליהם הזהירו את נוטלי -הסטטינים.

אז אם גם אתם רוצים לאזן את הכולסטרול הגבוה ,(למי שיש),
כדאי מאוד ליטול סטטינים ללא חשש,ובעזרתם הכולוסטרול יירד,
ויימנע מכם את הנזק שנגרם מכולסטרול גבוה ,שהוא:
הפסקת אספקת -הדם והחמצן ,לאזור מסוים בשריר -הלב,
דבר שגורם לכאבים עזים ,וללא טיפול - ייגרם התקף לב.

אז רציתי לשתף את מי שמוטרד,שיידע שהסטטינים מועילים מאוד בהורדת הכולסטרול.(בדרך כלל ידוע שיש לרוב הסוכרתיים.)

ובהחלט אפשר לברך את משרד -הבריאות שנתן אישורו ,לכלול
בסל- הבריאות את הסטטינים, מצילי-החיים.

תרגישו טוב ,ורק בריאות.

רק חשוב לא לשכוח

את בדיקות הדם התקופתיות במקביל לסטטינים לפחות כל 1/2 שנה. לא לחפף, לא לוותר, לא לפספס.
אותי זה הציל מאסון בריאותי אם לא גרוע מזה.

אני נוטל סטטינים כבר... לא זוכר כמה שנים...

הרבה שנים, ועדיין שורד..

אבו זקן

New member
סטטינים

קשה להאמין שהשיפור בתחושות שלך רשוק לנטילת סטטינים. אם בכלל ה מורידים את כמות הפלאק (וזה "אם" גדול) זה לא קורה תוך חודש.
&nbsp
תופעות הלוואי הן מנת חלקם של חלק מהאנשים, לשמחתנו לא של כולם. לסטטינים יש עוד כמה תופעות לוואי לא רצויות, כולל הגדלת הסיכון לסוכרת סוג 2 (כן!) אבל רוב הרופאים בדיעה שתועלתם גדולה בהרבה מהנזק האפשרי למי שנמצא בקבוצת סיכון. אגב, "קבוצת הסיכון" כעת אינה מתבססת רק על רמות הכולסטרול בדם אלא על הסיכון הכללי למחלת לב בהתאם לכמה וכמה פרמטרים. לצערנו, סוכרת היא גורם סיכון.

EB10000

New member
תלוי: אני עם כולסטרול גבוה וללא טיפול

אני כם כולסטרול כולל שנע בין 195 ל 210. LDL מחושב 121 למרות שרצוי פחות מ 100. בעבר הגעתי לכולסטרול כולל של 260 ו LDL מחושב של 148. רופא המשפחה נתן לי סטטינים 10 מ"ג למשך חצי שנה עד שזה גרם לירידה של הכולסטרול הכולל ל 160 ואז הוא הפסיק ליאת הטיפול והפנה אותי לדיאטנית. מאז הפכתי לטבעוני והעליתי את רמת הפעילות הגופנית. אני היום עם ערכים כוללים בין 195 ל 210 יציבים ו HDL של 65. רופא המשפחה אמר חוץ ממעקב אחת ל 6 חודשים, אין צורך בטיפול במקרה שלי. הוא אמר ש ה LDL 120 תקין בגלל רמות ה HDL. מה שצריך לדאוג הוא שלאחר הוספת 40 ל LDL המחושב וחיסור רמות ה HDL, התוצאה צריכה להיות מתחת ל 100. זו האינדיקציה לצורך בטיפול. הטריגליצרידים אצלי תמיד היות תקינים בסביבות ה 85. רופא המשפחה שלי דיי נגד סטטינים ואומר שבמקרים רבים אםהכבד מייצר יותר כולסטרול, אז כנראה שהגוף זקוק לזה ואם לא מדובר בחריגה קיצונית, אז התערבות כימית רק תזיק.

אבו זקן

New member
המצב לא ברור

ההנחיות לנטילת סטטינים שונות בין רופאים שונים ובין ארצות שונות (למשל בארה"ב ההנחיות שונות לגמרי מאשר בארץ ואינן מתייחסות רק לרמת הכולסטרול בדם אלא לעוד גורמי סיכון). אם אתה מעל גיל 50 הייתי מציע לך להתייעץ בעוד רופא, במיוחד אם כשנטלת את הסטטינים לא סבלת מתופעות לוואי חריפות.

EB10000

New member
אגב התעוקה שלך היא ב 100% חרדה

הסטטינים פשוט גרמו לאפקט פלאסיבו. כולסטרול גבוה הוא חסר כל סתמינים עד לרגע התקף הלב הראשון...

אבו זקן

New member
זה לא נכון

הרבה אנשים מפתחים תסמינים של כאבים או לחץ בחזה בעיקר בזמן מאמץ ("אנגינה פקטוריס") הרבה לפני שהם מקבלים התקף לב.

למעלה