לכידות עיקור וסירוס

דרורp

New member
לכידות עיקור וסירוס

אתם מבצעים/מאפשרים לכידות (לכידה) בפינת ההאכלה עצמה?

1. טראומה מהלכידה - הניסיון שלי עם לכידות לא טוב בכלל. כשעיקרתי/סירסתי את הגורים שגדלו כאן, הם לא מיהרו לחזור: היתה גורה שחזרה רק לאחר שבוע. מעבר לגורים, חתולים אחרים שנלכדו, לא באו לאכול יותר כשהחזירו אותם. לעומת זאת, מדי פעם חתולים שהייתי מאכיל נלכדו במקום אחר, ואיתם לא היתה שום בעיה- עוד באותו היום שחזרו הם באו לאכול.

אני יודע שישנם הרבה משתנים, אבל השאלה שלי אם לעוד מישהו יש ניסיון דומה... שחתולים שנלכדו בפינת ההאכלה שלהם נרתעו מלחזור אליה, בעוד שחתולים שנלכדו במקום אחר- חזרו לאכול בלי בעיה?

2. זו כבר בעיה מגוחכת: יש לי חתולה שעוקרה וסומנה באוזן, הבעיה היא שאי אפשר להיות בטוחים שהיא מסומנת: אוזן ימין עם קטימה קלה טבעית, והקטימה באוזן שמאל גם קלה... מה שיוצא, כשעושים פה מבצע לכידות, במקרה הטוב אני צריך לריב עם הלוכד כדי שישחרר אותה כי היא מעוקרת, ובגלל שגם האוזן הימנית קטומה הוא חושב שהיא לא מסומנת. במקרה הרע אני שומע על הלכידות לאחר מעשה, ואז צריך לחפש אותה כדי לדעת אם היא נלכדה, ואם אני לא מוצא לריב עם העמותה כדי להחזיר אותה. יש פתרון למכה הזו?

3. אמינות/התנהלות העמותות... באופן כללי אין לי בעיה עם העמותות, הבעיה היא שתמיד יצאתי מנקודת הנחה שכל חתול שנלכד- מוחזר למקום ממנו הוא נלקח, בלי יוצאים מן הכלל. ואז יום אחד לקחו חתול, החתול לא חזר, ואז אני רואה תמונה שלו בפייסבוק מחפשים לו בית... אז הכל טוב ויפה והכוונות טובות, אבל איך אפשר לסמוך עליהם אם אין שקיפות בנושא הזה? אני פונה אליהם ושואל לגבי המדיניות של החזרת החתולים, הם עונים שכל החתולים חוזרים... אני שואל מה לגבי החתול הזה שמופיע בפייסבוק שלכם... "זה מקרה מיוחד"...

Yukita

Active member
מנהל
נראה לי

שהחתולה שאתה מזכיר, הפתרון הוא לדאוג לאחד משני דברים: סימון ברור יותר (אצל וטרינר, כמובן) שזה אמנם נשמע קשה, אבל אם אכן יש פעילות איסוף לעיקור/סירוס באזורך ברמה כזו שאוספים את החתולה הזו שוב ושוב, זה נראה מתאים.
&nbsp
האפשרות השניה, שאין לי מושג אם תספיק כדי למנוע איסוף אבל יש סיכוי שכן, היא לשים עליה קולר כדי שתזוהה כחתולה עם בעלים. מאחר שמדובר בחתולת רחוב, מאוד חשוב שזה יהיה קולר מתנתק מהסוג הבטיחותי לחתולים, כדי שלא יקרה מצב בו היא נלכדת בגלל קולר שלא נפתח בשיחים או במשהו אחר ולא מצליחה להשתחרר בלא פגיעה עצמית קשה. חתולים נוטים לאבד את הקולרים, מה שאומר שכנראה תצטרך לשים לה אחד חדש מדי פעם. לא מלהיב.
&nbsp
באשר לעמותות, הן מנסות. זה לא אומר שתמיד הכל הולך 100%. עליך לזכור שלא מדובר פה בצוות באיוש מלא כפי שהיה אידיאלי, וגם לא בתקציבי עתק. מדובר במצב לחוץ שבו מנסים להספיק כמה שיותר ולכסות את השטח כמה שאפשר כדי שהפעולה בכלל תהיה אפקטיבית. השיטה עובדת הכי טוב כאשר יש פעיל או מאכיל בשטח שעוקב אחרי רשימת החתולים ויכול לוודא שלא היו טעויות.
&nbsp
למרבה הצער, המצב באמת עד כדי כך גרוע שגם עם מקרים כאלה, עדיין צריך להמשיך לעקר ולסרס.
&nbsp
&nbsp

דרורp

New member
לפי דעתי כל מספר שבועות הם כאן

באופן כללי זה כבר נדיר לראות כאן שגרים, לא אתפלא אם החתולים 'החדשים' הם למעשה חתולים שהגיעו ע"י אנשים ממקומות אחרים. בסך הכל היא נלכדה אולי 3 פעמים, אבל גם בפעמים שהיא לא נלכדת, אני עדיין מתרוצץ כדי לוודא שהיא כאן.

חשבתי על קולר... מה לגבי רעיון כמו לצבוע את הקצה של האוזן שלה? (צבע שידידותי לחיות?) אולי אם הקטימה תהיה בצבע לא שגרתי, כמו ורוד, יהיה קשה להתעלם מהסימון? ... אני אפנה לעמותה נשמע מה הם חושבים על זה.

לגבי העמותה הספציפית הזו, אני לא מבקש 100%... כולנו עושים טעויות ולומדים מהן ואם אכן היו אומרים שמדובר בתקלה אפשר לקבל ולהבין... הבעיה היא חוסרת השקיפות במדיניות... לפי מה שהבנתי המדיניות האמיתית שלהם היא שחתולים שנראים טוב ורגועים הם ינסו למצוא להם בית... ואם אין, רק אז מחזירים אותם. אבל אם אני לא יודע את זה, ומספרים לי שהחזירו את כולם, אני הופך את השכונה כדי לוודא שדואגים לו במקום אחר, וכאן הוא לא היה בשום מקום... ואז אני רואה אותו בפייסבוק שלהם... אכזבה.

Yukita

Active member
מנהל
בהתחשב בכמות החיות שהעמותות צריכות להתמודד איתן

אוכל להגיד לך שממש לא ישקיעו עבודה בלחפש בית לחתולי רחוב שנלקחו לעיקור/סירוס רק כי הם רגועים/נראים טוב. באמת. ראיתי בעצמי מה הולך ביותר מעמותה אחת: אין מספיק בתים למי שכבר יש להם. מקסימום מישהו ברמה אישית נקשר לחתול הזה ורצה למצוא עבורו חיים טובים יותר מאשר החזרה לרחוב. הלוואי באמת שהיו יכולים לעשות דבר כזה, כי אז החתולים האלה היו מקבלים משפחה שתדאג להם ותתן להם בית שבו יוכלו להזדקן תוך כדי שהם אהובים ומקבלים טיפול רפואי כשצריך.

באשר לצביעת אזניים, לי זה לא נשמע רעיון טוב בכלל להתעסק בצביעה של חיות (לא משנה איזה צבע), בטח לא של חיות ברחוב. אל תעשה את זה, לדעתי לא יוביל לשום כיוון טוב.

למעלה