לכידת נחש

בעיריה אמרו לי שאין לוכדי נחשים

אז הזמנתי הדברה לעכברים , כי אמרו לי שנחשים אוכלים חולדות ועכברים. האם פעלתי נכון ? אני עדיין לא מבינה למה לעיריה אין לוכדי נחשים.

יצורה

New member
לכידת נחש

בחצר הבניין של חבר שלי, אי שם במרכז ת"א, הופיע נחש, ככל הנראה צפע די גדול. פעמיים הוזמן לוכד, אבל עד שהוא הגיע, הנחש הספיק להיעלם, כנראה נכנס לכוך קטן מתחת לאחד הבניינים. הוא עדיין מסתובב בחצר ומדי פעם אחד השכנים מבחין בו. הבעיה היא שבבניינים הסמוכים יש הרבה ילדים שמשחקים בחצר ופינת האכלה לחתולים (שאף מנסים להתעמת עם הנחש). בקיצור - אנחנו מאוד חוששים שמישהו יוכש. מצד שני - מן הסתם ללוכד לוקח כמה דקות להגיע והנחש מצליח להיעלם. האם יש איזשהי מלכודת לנחשים או דרך כלשהי לפתור את הבעיה? ובהזדמנות זו, אני אשמח להמלצה על לוכד זול באיזור. עיריית ת"א הפנתה אותנו ללוכד בתשלום. מילא שאותו לוכד לקח הרבה מאוד כסף על "סריקה" ללא תוצאות, הוא גם אמר לי שאם הוא היה תופס את הנחש הוא היה הורג אותו
. תודה מראש!

HyperViper

New member
המממ

נלחץ לי ה-Enter בטעות באמצע כתיבת הנושא... בכל מקרה, תעשי טובה לך ולנחש ואל תזמיני את הלוכד הזה שוב...

חיפוש קצר במנוע חיפוש תחת השם

לוכד נחשים יעלה לך רשימה של לוכדים פוטנציאלים. על פי מה שאת מתארת הלוכד המדובר עובר על החוק (נחשים הנם חיות מוגנות על פי חוק) וככל הנראה הוא לא באמת לוכד מוסמך אלה מדביר שהעירייה עובדת איתו, עובדה אשר יכולה להיות חלק מההסבר שהנחש לא נמצא בשתי סריקות. צפע הנו הנחש שכל הלוכדים מייחלים לו בקריאות ללכידה היות ומדובר בנחש שהכי קל למצוא וללכוד בניגוד לכל מיני זעמנים קטנים אשר זוחלים מהר ונעלמים לעיתים תוך שניות.

יצורה

New member
נשלח ../images/Emo30.gif

בנוגע לשאלתי הראשונה - יש איזשהן מלכודות לנחשים, או שהשיטה היחידה היא לקרוא ללוכד ולקוות שהוא ימצא את הנחש?

מדבירים ינסו לעיתים למכור ריסוסים למיניהם

או להמליץ המלצות כדוגמת פיזור ביצים קשות/אפר/סיד/בנזין וכו' - מירב הפתרונות יעילים מאוד אך לא למטרת סילוק הנחש אלא להעשרת חשבון הבנק של המדביר. הפתרון היעילים היחידים שאני מכיר הנם סילוק מקומות מסתור פוטנציאלים לנחשים, הדברת המכרסמים ובעת הצורך הזמנת לוכד נחשים שיגיע במהירות האפשרית על מנת להספיק וללכוד את הנחש לפני שיעלם בשנית.

יצורה

New member
מכרסמים אין

יש כ-20 חתולים בחצר שמטפלים בהם. לגביי מקומות מסתור - יש הרבה כוכים קטנים מתחת לבניין, אבל בהחלט נבדוק לגביי צמחייה, אבנים שאפשר לסלק משם וכו'. תודה!

naja

New member
אם אני מבין נכון, את גרה בת"א.

בגדול, העיריה לא מחוייבת לספק שרותי לכידה. יכול מאוד להיות שבעיריות\מועצות שכן מקבלים את השירות הזה או שירותים אחרים, זה מתבטא בתשלום הארנונה. דרך אגב, אני חושב שאחת הסיבות המרכזיות שעיריית ת"א הפסיקה לספק שרותי לכידה לתושבים היא שהם העסיקו במשך כשנה חברת הדברה שתפתור להם את בעיית הנחשים, ומתוך 300 הקריאות שהם העבירו לה, נתפסו 2 נחשים. לא יודע אם הסיפור הזה אכן נכון, אבל אני נוטה להאמין שכן. לגבי הדברת העכברים והחולדות-זה אכן אחד המזונות של הצפע, ותמיד רצוי שהסביבה תהיה נקיה מהמזיקים הללו.

מנוצי

New member
לוכד נחשים

צרי קשר עם בני מרום-לוכד נחשים מקצועי ובעל הסמכה

למעלה