לכלבים מותר בטטה לא מבושלת?

The Reuty

New member
לכלבים מותר בטטה לא מבושלת?

באפי אכלה בטטה לא מבושלת (היא גנבה מהסלסלה) היום היא שלשלה את זה

A Broken Mirror

New member
אני לא יודעת את התשובה

אך גם הכלבה שלנו גונבת הרבה דברים, גם דברים לא אכילים
אבל עד עכשיו היא התגברה על הכל טפו טפו טפו. בפסח היא ממש גנבה מהשולחן שקית מלאה בשוקולד, עוגיות פסח וחצי חבילת מצות. ממש חגגה לה בלילה, ועוד העיזה לבקש תוספת!

The Reuty

New member
מסכנה, בטח ממש כאבה לה הבטן

באפי אוהבת לגנוב דברים קשים לאכילה (בטטה/גזר), כי לוקח לה שעוווווות לפרק אותם תכלס זה טוב כי זה מנקה לה תשיניים, אבל אני לא יודעת עד כמה זה בריא לה

בת עולם

New member
אני מניחה שזה לא יכול להזיק

סופי אוכלת גזר חי ומאוד אוהבת אז נראה לי שבטטה זה אותו עיקרון

mei8

New member
לוק הקיא בגלל תפוח אדמה...

אני כמעט בטוחה שזה בגלל זה... ביום שבת הוא הקיא פעמיים-שלוש, והסיבה היחידה שנראתה לנו הייתה התפוח אדמה החי שהוא אכל... מסכנוש... אבל גזר הוא גם אוכל המון
ואגב, שוקולד זה מאוד מסוכן להם... שובבים

ליצולה

New member
גם תפוח אדמה מסוכן להם חי

לא יודעת לגבי בטטה. המסוכנים זה שקולד, תפוח אדמה, ברוקולי, בצל

ok2211

New member
../images/Emo4.gif חבל ג'וני מאוד אוהב לגנוב תפו"א ובצלים

מהמטבח...בכלל מה שעגול מבחינתו (או כמעט עגול) זה בסדר, קודם משחקים ואח"כ אוכלים!

בטטה זה לא תפוח אדמה ../images/Emo13.gif

אין קשר משפחתי ביניהם
הוא כנראה הקיא בגלל העמילן שבתפוח אדמה, זה עושה בחילה. הבטטה שייכת לירקות הכתומים, אלה שמכילים בטא-קרוטן ואין בעיה לאכול חי אבל עדיף ויעיל יותר (גם לבני אדם) לבשל את הבטטה על מנת להגביר את הספיגה של הויטמינים, כנ"ל גם הגזר, אבל לשיניים של הכלב עדיף חי...

A Broken Mirror

New member
אני לא יודעת עד כמה שוקולד זה מזיק

אבל אחרי ההתהוללות שלה בפסח גילינו שזה ממש כמו סם ממריץ. היא השתוללה כאילו היא גורה בת 12 שבועות ולא כלבה בת 12 שנים...

ליצולה

New member
מזיק מאוד

הוא ממש רעיל להם. בעקרון ככל שהוא בריכוז גבוה יותר (80%) הוא מסוכן יותר- תלוי גם כמה הכלב אוכל ומה משקלו. לכלבים אין אנזים שמפרק מרכיב בשוקלד שחוסר פירוקו רעיל. לא לתת!!!!

אין לי מושג למה שרשרת אלי אבל

אם כבר הזכרת את השוקולד אז חבל שאת לא יודעת עד כמה הוא מזיק כי הוא מזיק ואף מסוכן... בעיקרון ככל ששוקולד יותר איכותי הוא יותר מסוכן, הבעיה היא באחוז הקקאו שהוא מכיל ואכן יש לו השפעה דומה לקפאין וההשתוללות קשורה לכך שהיא אכלה שוקולד, כדאי מאד להזהר כי במינונים גבוהים היא עלולה חלילה גם לסיים את חייה בגיל 12.

שוקולד די מזיק

ככל שהוא יותר איכותי ומריר הוא יותר מזיק. בשביל שהוא יעשה נזק ממשי צריך לאכול כמויות מאד גדולות. רצוי מאד להמנע לגמרי.

למעלה