לכלל חברי הפורום: הודעה חשובה !!

רוייקו

New member
לכלל חברי הפורום: הודעה חשובה !!

בימים האחרונים אני מקבל פה הודעות ובהן טיעונים כיאילו חרגתי מסמכותי ועונה על הודעות שלא תואמות את הכשרתי וכו וכו ... הודעה אחרת עסקה בעובדה ששאלתי את פרופ´ חרוזי איזה סוג של מעקף קיבה הוא ביצע (מדובר בניתוח יחודי שעד כה בוצע באחדים) והותקפתי בהתבטאויות חריפות ופוגעות. אז ככה: אני מבקש שכל הודעה שתכנה טיעונים כלפי, שתעשה באמצעות דואל. הדואל שלי קיים פה וניתן לשלוח לי. אני אענה ואתיחס בשיא הכבוד הראוי, במידה וההודעה תהיה כנה ואמיתית. מה שקיים בפורום השכן לא יהיה כאן, כל עוד אני מנהל פה את הפורום. אין לי אינטרס למחוק הודעות, אבל הודעות בוטות שמכפישות אותי או אחרים פה בפורום ימחקו. כל מי שבחר לכתוב פה בפורום עושה זאת מתוך ידיעה שהפורום חשוף לכל. כל אחד רשאי ויכול להציץ בתוכן ההודעות שבפורום, לכן, מי שחשובה לו הדיסקרטיות, חשוב שיבחר בכינוי שאינו מסגיר אותו ואכן כך עושים הרוב. אינני בודק מיהם חברי הפורום בזהויות האמיתיות שלהם, אלא מתיחס לאדם מתוך הכינוי שבחר. כששאלתי את פרופ´ חרוזי על משתתפת בפורום, אפילו לא נקבתי בכינוי שלה. שאלתי רק עם המיקרה. אינני עוסק בשמות אלא במיקרה. האם חרגתי מוסרית בכך ששאלתי את פרופ´ חרוזי איזה שילוב של ניתוח הוא עשה אצלה (מדובר באותו ניתוח יחודי), בעוד היא כתבה בצורה שאינה מסתירה דבר אודות הניתוח שעברה - האם חרגתי במשהו ? אם כן, אני מבקש את סליחתה של ליר. גם המידע שאני מוסר כאן הוא לא מידע שבא במקום חוות דעת של רופא. הדבר גם רשום במכתב מנהל הפורום שכתבתי ביום הראשון בו פתחתי את הפורום. את הפורום מגבה פרופ´ חרוזי על אף הקשיים הטכניים ואי יכולתו לכתוב בו לעת עתה. אני מתקשר אליו לעיתים קרובות ושואל לגבי שאלה כזו או אחרת - אבל שוב, אני לא עוסק בשמות או אפילו בכינויים, אלא במיקרים. אני מציג מיקרה. מי שמרגיש שנושא כזה או אחר חושף אותו צריך לקחת בחשבון את חשיפת ההודעות לכלל הגולשים. אין מה לעשות כנגד זה. ושוב, אני מבקש בכל לשון של בקשה להמנע מהודעות אישיות בפורום והודעות שתכנן בוטה או מתקיף. הודעות בוטות ימחקו. שתהיה לנו שבת שלום, בתקווה להבנה רוייקו

רוייקו

New member
ודבר נוסף: התשובות בהודות מקורן

במידע המופץ, בדר"כ ברשת האינטרנט. המידע נגיש לכל וכל אחד שיבקש ממני, אשמח לשלוח לו קישורים לעשרות או אפילו מאות אתרים שונים מהעולם - אתרים העוסקים בניתוחי קיצור קיבה. כשאני עונה על שאלה לגבי רשת שהושמה אחרי הרניה, אני משתמש במידע שמופץ לכלל. אני לא ממציא חוות דעת משלי. את זה לא אעשה לעולם. אני לא רופא ולא יכול לתת חוות דעת מקצועיות, אבל אני כן יכול להשתמש במידע כללי המצוי ברשת או שמקורו אחר. למשל, כל מנותח טרי יודע שאסור להקיא לעיתים תדירות כי הקאות מרובות עשויות להוזיז את הטבעת או להרחיב את הפאוצ´. זה נחשב למידע כללי. הוא מידע בסיסי שכל מנותח, כמעט, יודע אותו ומנותח טרי יכול להסביר אותו למועמד לניתוח שאין לו מושג, אפילו על הפרט הבסיסי הזה. מנותחים משתמשים במידע מתוך חוברות שהופצו להם או במידע שקיבלו בהרצאה או מנסיון שלהם ושל אחרים או מהרופא שלהם. האם זה אומר שהם לא יוכלו לשתף במידע שצברו אף אחד אחר כי הוא לא מגורם מוסמך ? כל מה שאני רושם פה הוא מידע בסיסי. התשובות, מקורן במידע בסיסי שרובו לקוח מהרשת באינטרנט או בחוברות שהופצו בבתי החולים. אולי כדאי שאשתמש יותר במשפטי הסגר כמו: "מתוך מה שקראתי בירחון הרפואה" ... או: .."אני מניח ש.. זה ניראה כמו .. " וכו וכו .. כך אולי אתן פחות תוקף למה שאני רושם ואשים בערבון מוגבל יותר את התשובות שאני כותב בפורום. מה דעתכם ?

gal33

New member
לרוייקו וכולם

אני חושבת שהכעס הובע והכוונה הובנה. יש לי בקשה לכולם, לזכור שמדובר במדיום וירטואלי חד-מימדי, אי לכך למילה הכתובה כוח עוד יותר עצום מכוחה הרב באופן רגיל. אנא מכם, עברו שוב על תוכן ההודעה שרשמתם שניה לפני שאתם לוחצים על כפתור "שלח". זכרו שהצד השני לא רואה את פניכם, לא שומע את קולכם, ולא יודע מה נעשה בתוך ראשכם, כך שיכול להיות והוא מבין את תוכן ההודעה אחרת לחלוטין, מתוך המקום שלו. הוא רואה כולה 2 שורות ולא מעבר. חשוב לנסות להסביר את עצמנו טוב יותר, אולי הודעות קצת יותר מפורטות, הרי אין לנו את האפשרות לראות את פני האיש שמולנו ולקלוט שהוא הבין משהו אחר לחלוטין משהתכוונו מלכתחילה. בתור אחת שעזבה את הפורום השכן, שהיה דרך אגב פורום מצויין! רק אנשים נסחפו שם לחלוטין והתחילו להיכנס אחד בשני על שטויות. אנשים שלא מכירים בכלל אחד את השני, התחילו לשנוא אחד את השני בעוצמות נורא גדולות, יותר מדי. אני מבקשת מכם שנשתדל ביחד להשאיר פורום זה במתכונתו המקורית: מקור מידע, התייעצות ותמיכה, מקום שהלב דוחף לבקר בו לפחות פעם ביום, והאצבעות רצות להן למקלדת. דבר אחרון, רוייקו אני חושבת שמוטב שאתה תרשום מאיפה לקחת את המידע בגדול כפי שהצעת, ויותר חשוב מזה, מוטב שכולם יזכרו כל הזמן, שאין בפורום הזה תחליף לייעוץ רפואי!!! הפורום הוא במה לנסיונם ורצונם הטוב של אנשים, ותו לא. הפורום לא בא לחסוך ייעוץ ממשי עם רופא - לזאת אין תחליף. כנסו לכל הפורומים בהם רופאים עונים בעצמם, ותראו שכולם נותנים תשובות כלליות ולא מחייבות, ועל פי רוב מפנים למרפאה שלהם להתייעצות. ביי.

רוייקו

New member
אני מסכים אם דברייך, גל ומצטרף

לבקשה המאוד פיירית - לא למהר ולשלוח הודעות שיש בהן כדי לגרום עוול למישהו מהפורום. אין בכוונתי להזיק לאיש פה. כל כוונתי היא לעזור לאחרים, לכוון אותם ואת על ידי מידע בסיסי ביותר, מבלי לגרום לבלבול, להטעיה ותהייה מיותרת. כוונת הפורום היא קבוצת תמיכה ותו לא. אני מקווה שההודעות האחרונות יביאו להבנה יותר עמוקה בינינו. חג שמח לכולנו רוייקו

למעלה