לכל אופות הלחם: זקוקה לעזרה.

חלילית2

New member
לכל אופות הלחם: זקוקה לעזרה.

אז ככה: אני גרה בחו"ל ועשיתי חיפושים נרחבים אחר לחם שלא מכיל גלוטן וגם אינו מכיל קזאין, ואין להשיג דבר כזה בכל האזור שלי. אז החלטתי צחלעשות מעשה ופשוט לאפות לחם. עכשיו, היות ואני ממש לא אופה דגולה וזו תהיה הפעם הראשונה בחיי שאני אופה לחם, אז קודם כל כמה שאלות ברשותכן: א. מה המסקנות שלכן. האם עדיף אופה לחם או אפיה ידנית? ב. אם אפיה ידנית, האם תבנית סיליקון תתאים לצורך העיניין או שצריך את תבנית הפח הישנה והמוכרת? ג. הבנתי שהלחם לא שומר הרבה זמן על טריות, לכן מומלץ בתום האפיה לפרוס אותו ולהקפיא, וכל יום להפשיר לפי הצורך. האם נכון? ודבר אחרון, שאני יודעת שנשאל כבר אלפי פעמים, אבל אני מתעצלת להריץ חיפוש. למי יש מתכון מנצח ללחם שהילדים אוהבים?
 
מתכון ללחם

אני הייתי הולכת על לחם במכונה. גם אני לא מאלה שאופות ולחם במכונה זה הפתרון האידיאלי מבחינתי, זורקים את המצרכים למכונה, ומתקבל לחם. הלחם מתייבש במהירות, והניסיונות להקפיא פרוסות ולהפשיר אח"כ גם לא היו מוצלחות. מה שאני עושה זה לחם טרי כל יומיים. כיון שזה לא דורש הרבה עבודה, זה לא כ"כ נורא. המתכון (במקור של המחפש בנרות): 2 ביצים כף וחצי מרגרינה 1 ורבע כוס חלב סויה (או כל תחליף חלב אחר) 3 ורבע כוסות קמח (אני משתמשת במרמוליט) 1 כף אינסטנט פודינג וניל שליש כפית מלח 2 וחצי כפות סוכר 2 וחצי כפות שמרית אני מוסיפה לזה גם מעט סיבי פייברקס, ואופה על התכנית הארוכה ביותר (כ- 3 שעות). הכוסות והכפות הן לפי כלי המדידה שמגיעים עם מכונת הלחם. בהצלחה, דורית
 

חלילית2

New member
תודה דורית, ושתי שאלות ברשותך:

קודם כל מה תפקידו של הפודינג בלחם, ובמה ניתן להחליף אותו? או שפשוט אפשר לא לשים אותו.. ושנית, אני אצטרך לחפש מקבילה לשמרית הישראלית. מדובר בשמרים יבשים? אני בורה גמורה בעניין.. האמת היא שעוד לא ביררתי לגבי עלויות של מכונת לחם באזורינו. כמה עולה מכונת לחם בארץ? אנחנו פשוט חוזרים עוד כמה שבועות אז אולי עדיף לנו לחכות ולקנות כזו כבר בארץ... שוב תודה.
 

אור לנו

New member
מתכון ללחם - לאפיה בתנור

עשיתי אותו פעם אחת, המקור הוא של ענת שמר ואני עשיתי מס' שינויים 3 כוסות קמח נטול גלוטן 0.75 כוס קמח תירס 0.75 כוס קמח אורז מלא 2 כוסות מים חמימים (אני משתמשת בשמרים יבשים אז המים צריכים להיות קצת יותר חמים מאשר בשמרית) 3 כפיות קסנטאן גאם 3 כפיות פייברקס 2 כפות סוכר חום 2.5 כפות שטוחות שמרים יבשים חצי כוס שמן זית 2 ביצים מלח - אני הכנתי עם כפית מלח וזה יצא מלוח מדי אז להכין עם רבע כפית ולא יותר - וכמובן לערבב היטב עם הקמח לפני הוספת השמרים אחרת המלח מנטרל את השמרים. לערבב הכל במיקסר לפחות 5 דק' להעביר לתבנית (אני משתמשת בתבנית של כיכר לחם) ולהתפיח כשעה, לאפות בחום של 180 מעלות כ 30 - 40 דק' עד להזהבה. יוצאת כיכר לחם גדולה, הלחם מאוד טעים כשהוא חם, הוא קצת כבד אבל אצלי גם הפשוש וגם הגדולה ה"רגילה" אוכלים אותו (מתברר שהיא מעדיפה את הלחם שלו). לגבי הקפאה - לפרוס כשהלחם חם ולהקפיא בשקיות קטנות, קיבלתי עצה בפורום ולצערי אני לא זוכרת ממי אבל העצה מצויינת - להכניס את הפרוסה הקפואה למצנם (חום חלש) עד שהיא הופכת להיות זהובה וכך הלחם לא מתפרק ואכיל לחלוטין, לפחות אצלי אין טענות. בהצלחה - זה הרבה יותר קל מאשר זה נשמע וזה גם הרבה יותר טעים מלחם קנוי - מנסיון.
 
את אבקת הפודינג וניל

שכחתי פעם אחת לשים ולא הרגשתי הבדל בלחם. אנחנו מחזיקים אופה לחם כבר מס' שנים, אבל לדעתי המחיר בארץ הוא כמה מאות שקלים (400-600). שמרית - שמרים טריים.
 

moma1111

New member
קמח מרמולייט

תודה, בירושליים משום מה אני לא מצליחה למצוא את זה באף סופר ובאף חנות טבע שבדקתי... אולי את יודעת על סופר ספציפי באזור ירושלים?
 

אבא28

New member
מרמולייט בירושלים

מגה קניון הדר.ניצת הדובדבן גבעת שאול.שימו לב המרמולייט מכיל סוכר!
 

Freed1

New member
מרמולייט ירושלים

הצלחתי להזמין כמה חבילות במסגרת הזמנה של נטסל, אז כנראה שופרסל מחזיקים את זה באיזשהו מקום
 

אבא28

New member
מתכון שילדים (ומבוגרים) אוהבים

צירפתי מתכון מדהים ופשוט, שמייצר לחמניות, פיתות או כל צורה שהיא מדהימות. מאחר ואין לך קמח מרמולייט בחו"ל תנסי קורנפלור. הערה חשובה אחת: הבצק יוצא דביק מאוד ולכן על מנת ליצור צורות מומלץ לשמן את הידיים היטב. תודה למירה ולאתר צליאק. בתאבון
 
למעלה