לכל אותן אמהות שנוטות לבקר פה...

newKiticat

New member
לכל אותן אמהות שנוטות לבקר פה...

אני בת 19- אוטוטו 20. כן- אפרוחה שכזו. לא אכנס כאן למניעים שלי- אך ברור לי כבר כמה שנים טובות שילדים אני לא אביא. ואני שלמה עם ההחלטה הזו- לטוב ולרע. זו ההחלטה שלי. ורק שלי. ואינני מנסה לפלוש לשטחם (ויש בתפוז בלבד- המון פורמים המיועדים לאמהות, ומשפחות והורים כאלה ואחרים..) של ההורים. אינני מנסה לשנות את גישתם. כי אני מספיק מבינה שהם החליטו (ואני מקווה שמתוך לב שלם) את ההחלטות שלהם, בדיוק כפי שאני החלטתי. אני מספיקה שלמה עם עצמי כדי לדעת שאני לא צריכה לשכנע אף הורה, ואף אישה בדעותיי. אני מספיק בטוחה בעצמי ואינני צריכה לכפות את רעיונתיי על אחרים. אינני באה להכליל, אני יודעת שיש אמהות נהדרות (וכל הכוח לכם) שהביאו ילדים מתוך אהבה, ומטפלות בהן כראוי, ושלמות עם הקונספט של נשים (או גברים) שבחרו לא להביא ילדים. אך יש כאן מבקרות חוזרות ונשנות שמשום מה נדמה להם שאם יטיפו שוב ושוב ושוב, לבחורות והנשים בפורום הזה, אזי שהן "יראו את האור". לא רק שזה לא עובד ככה, זה אפילו עובד הפוך. יש יותר מדרך אחת להשאיר מורשת. לא חייב להביא ילדים. ולא כל אחד צריך להביא ילד לעולם הזה. אמהות בימינו זה לא דבר מובן מאליו, וראיתי מספיק מקרים שבהן הלידה באה באופן אוטמטי ללא הבנה אמיתית של ההורות. בדיוק כפי שאני מכבדת את אותן אמהות והורים, אני חושבת שמן הראוי, שאמהות לילדים גם הן- יכבדו את הנשים שבחרו בחירה זו והקימו פורום תמיכה לעניין. דבר אחרון לסיום- אני שייכת לקהילת תפוז לא מעט זמן וראיתי המון פורמים וניהלתי כמה מהם לאורך תקופה ארוכה. השתייכתי וביקרתי בפורמים הידועים כפורמי מעריצים- בד.כ על תקן של מבקרת חד פעמית. הויכוחים בפורמים האלה נעים באופן הרדוד- של "הלהקה הזו ממש גרועה", או "הזמר הזה בכלל לא יודע לשיר", ותגובה עצבניות של חברי הפורום. נכון- זה לא פורום מעריצים, אבל לפעמים- הויכוחים שיש כאן, מזכירים לי אותו נוסח והתנהלות בדיונים....

שושלסר

New member
אמרו את זה קודם...

אבל - אולי מה שמתרחש בפורום הזה הוא בסה"כ שיקוף של התגובות איתן אנו מתמודדות "בחוץ" והתגובות שלנו,יכריעו לאיזה כיונים הדיון יתנהל. אם אנחנו מחפשות הכרה ברצונות שלנו מאנשים שמתנגדים - אז אולי ההתנצחויות נראות כפעולה לכיוון. אבל, לפחות אני מחפשת פה, ומוצאת המון, הערכה ועידוד מא/נשים כמוני. לא בהתיחסות לתגובות שמגנות או לא מבינות, אלא בהודעות שבהן א/נשים מביעים את דעתן האינטיליגנטית במגוון נושאים. דיונים שבהם הופך חוסר רצונם בילדים לפן בסיסי בתפיסת עולמן, ולא כזה שצריך להצדיק, ככזה שמאיר את החיים שלהם באור ספציפי, ולא בפרוז'קטור של אשמה (חקירה משטרתית?!). לאופי הרדוד של הדיונים אחראיות אנחנו - ואנו נכוון אותם, כמו את ההתמודדות שלנו עם מתנגדים שאנו פוגשות בחיים, מחוץ לפורום. אספר קצת על עצמי.אני קוראת את הפורום הזה תמיד, אם כי לא כותבת הרבה. הפורום הזה חיזק אצלי ואפשר לי להעביר את ההתלבטות "האם להביא עכשיו ילדים" להכרה שבעצם ההתלבטות שלי היא "האם להביא ילדים". הקריאה בפורום נתנה לי את האומץ להוציא את ההתלבטות גם החוצה.כלומר, להעלות זאת גם באוזניים זרות יחסית, במקום העבודה (כולן אמהות, וכל הזמן בהריון, וכל הזמן מקטרות על זה), או אפילו בין החברים. מלבד המשפחה, רוב התגובות להן זכיתי היו ברמה של - טוב אז עכשיו את לא רוצה, אבל היו גם כמה כאלה, הייחוד בהקשר לבעיות עם הילדים שהביעו אפילו תמיכה יחסית (אחרי שעה של קיטורים על הילדים והצרות - "איזה כיף לך - את לא תצתרכי להתמודד עם זה"). אבל היו גם כמובן תגובות שליליות, איתן בחרתי, (כמו שאני הייתי מעדיפה לעשות בפורום) פשוט לא להתמודד, לא להגיב, או לשנות נושא. אני חייבת לציין כי הרבה "התנצחויות" בפורום הביאו לכתיבתם של דברים חשובים, חכמים ותורמים מאוד, ואולי בזמנים שונים זו היתה הפעילות החידה בפורום. היא גם נתנה בידי לפחות, כלים טובים ותשובות לכמעט כל מה שאני יתמודד איתו ממתנגדים. אבל - אני לפחות מעוניינת שהשיקוף של המאבקים ללגיטימציה של הדעות שלנו, מאבקים המתרחשים כל רגע מחוץ לפורום היפכו בפורום הזה לרק חלק ממה שקורה ולא לחזות הכל".. אני יודעת שהאחריות עלי..,כמו כולנו, אם אני אכתוב דברים אחרים, זה מה שיהיה פה, אבל בכל זאת

gלולוגית

New member
עוד טיעון

לפני מספר ימים היתה לי שיחה עם אישה שהיתה המורה שלי בקורס שסיימתי לאחרונה, היא סיפרה לי שהיא בהריון (שלישי) ודיברנו קצת על אמהות. יש הערכה גדולה ביננו והיכרות ביכולות הנתינה אחת של השניה (נובע ממהות הקורס). היא אמרה שחבל, כי אני אוכל להיות אמא טובה, וגם שהיא מכירה אותי מספיק בשביל לדעת שההחלטות שלי הן מודעות ונובעות מהיכרות עם עצמי. אבל לא הצליחה להבין... אמרתי לה (וזה ה"עוד טיעון" מהכותרת) שאולי יהיה לה יותר ברור אחרי זה: אני לא מצליחה להבין למה אנשים כן רוצים ילדים. אני מכירה ויודעת את כל היתרונות בהבאת ילדים, רואה הרבה אנשים שעושים את זה באמת כי הם רוצים ומתוך בחירה מודעת עם ראיה מופכחת של כל התמונה. ורואה שרוב העולם (לפחות מנקודת מבטי) עושה ילדים. אבל... לא באמת מצליחה להבין את הרצון הזה, את הצורך הזה. כמו שאנשים אחרים לא מצליחים להבין את חוסר הרצון. אחרי שאמרתי את זה, היא ענתה: הבנתי.

newKiticat

New member
אני לא נגד הדיונים

חס וחלילה! הרי זה מהות הפורום! אבל לעיתים השירשור מתרדר לכל מיני ירידות חסרות טעם ולא קשורות לנושא.....

למעלה