לכל אחד יש את החבילה שלו...

לכל אחד יש את החבילה שלו...

ככה זה. זו המנטרה שהיתה לי בזמן הטיפולים ואני לומדת כל פעם שהיא נכונה. זה עזר לי אז לא להיות ממורמרת (כמה שהיה אפשר) על מר גורלי, ואני שמחה שהייתי מסוגלת לראות את הדברים כך. זה עוזר לי להיות שלמה עם עצמי ולהרגיש שיכולתי לראות את התמונה הכוללת ולא את הדרמה הפרטית שלי בלבד. זוג חברים שלנו הרו וילדו בזמן שאנחנו נאבקנו (בהתחלה) עם בעיות הפוריות. הילד שלהם בן 4. אתמול הבעל סיפר לנו שכל הבוקר היו בבית החולים כי אישתו עברה גרידה. זה התחיל מהפלה בשבוע 12 והיא עברה גרידה כדי לסיים את התהליך. מבחינה רגשית הוא נשמע מאד בסדר ומשלים עם העובדה שרב הסיכויים שהעובר היה בעל מומים כרומוזומלים או בעיות אחרות. הם לא הספיקו לעשות US מאז הUS הראשון וההערכה היא שהוא היה ללא דופק מספר ימים או שבועות. אולי עדיף כך, שהם ראו רק נקודה מהבהבת בUS ולא עובר עם ידיים ורגליים. הוא אומר שאישתו מרגישה טוב ומבחינה מוראלית היא ממש בסדר. אני מקווה שכך. אני רוצה ליצור קשר איתה, אמנם קצת לא נעים לי (אנחנו לא ממש חברות, הבעלים שלנו חברים מילדות) אבל אני רוצה להציע לה קצת כתף אם היא זקוקה לה. רחל

מסכימה איתך ...

שאנחנו היינו בטיפולים כל הזוגות חברים שלנו הצליחו על החודש הראשון ושנתיים הייתי עסוקה בלקנא בהם . לפני חודש חברה טובה מספרת לי שהיא היתה בהריון חודש 3 ( יש לה ילד בן שנתיים וחצי ) אמנם גם בהריון השני הצליח להם ניסיון ראשון אבל.. גילו לה והמליצו לה בחום לעבור גרידה .ועכשיו היא צריכה לחכות חצי שנה עד שאפשר שוב לנסות באמת כל אחד עם החבילה שלו

שכחתי לכתוב מה גילו לה - CMV

ואפרופו CMV מישהי מבינה בנושא קצת ? כי החברה הזאת שלי מספרת שנדבקים בזה בעיקר שמחליפים חיתולים לתינוק .. שלהרבה תינוקות יש את הוירוס הזה ובכלל לא יודעים ושיש ילד קטן בבית הרבה יותר קל להדבק ב CMV שמרגישים כמו עם שפעת קלה אבל אם חוטפים את זה בשליש הראשון זה ממש מסוכן לעובר וצריכים לעבור גרידה וגם בחודשים האחרים הבנתי שזה יכול מסוכן לא ממש ברור לי איך אפשר להתחסן מראש ? ולא ממש ברור לי מה זה עוזר אם אני נבדקת לפני שאני חוזרת שוב לטיפולים אם אפשר להדבק כל הזמן ואין אינדיקציה ברורה שחולים מה פשוט אין מה לעשות רק לקוות לא לחלות בזה ? זה משהו נפוץ ?? אשמח לשמוע קצת אינפורמציה אם מישהי יודעת

ליט, אני לא מומחית גדולה בנושא אבל

תנסי למצוא תשובות לשאלותייך בקישורים הבאים: http://www.cdc.gov/ncidod/diseases/cmv.htm http://www.bcm.tmc.edu/pedi/infect/cmv/cmvbroch.htm חוץ מזה אני לא חושבת שהוירוס עובר בידיים כלומר הוא עובר במגע עם נוזלי גוף כלומר, אחרי שאת מחליפה לילד את צריכה לשטוף היטב ידיים עם סבון ולשמור על היגיינה מעולה. וגם לא להתנשק בפה. אני יודעת שקשה לבצע את זה אבל זה חשוב לפחות בשליש ראשון. הנה, אני ככל הנראה נדבקתי בשליש הראון מתומר ב- EBV (אפשטיין בר וירוס = מחלת הנשיקה) הוא מאותה משפחה של ה- CMV אך לא נחשב מסוכן בהריון (מלבד עדויות בודדות ונדירות על מומי לב ואנחנו שמים לב לנקודה זו לכל אורך ההריון). באמת אי אפשר כמבוגר לדעת שאתה חולה. לתומר היתה מחלה שנחשדה כאדמדמת בזמנו אבל היתה קשה יותר ואח"כ התברר מבדיקת דם שזה היה כנראה EBV. גם אצלי נמצאו הרבה נוגדנים ל- EBV מה שמעיד שיכול להיות שנדבקתי ממנו. חשוב לבצע בדיקות נוגדני CMV בשליש הראשון, לשמור על היגיינה ולקוות לטוב! נו כבר, תהיי בהריון

למעלה