לכל אחד יש "דסמונד" משלו

לכל אחד יש "דסמונד" משלו

יש לי חבר איטלקי שקוראים לו מרצ´לו. מרצ´לו הוא מאלף פילים ומופיע במקומות שונים בעולם עם קרקס נודד. יום אחד ביקרתי את מרצ´לו באחת ההופעות שלו. הוא הציג בפני את הפיל החביב עליו - "דסמונד". דסמונד , פיל ענק במשקל למעלה מטון, עם מבט עיניים עצוב ומאוד אנושי, עמד במקומו ולא זז, כשהוא קשור בחבל ליתד קטן. שאלתי את מרצ´לו:איך זה שדסמונד לא מניף את רגלו הענקית ועוקר את היתד הקטן? מרצ´לו חייך אלי וסיפר:ביום בו נולד דסמונד,ממש לאחר שנעמד על רגליו והביט מסביב, קשרתי את רגלו בחבל הזה, אל אותו יתד. דסמונד התנגד, ונאבק, וצווח, והתפתל במשך ימים, הוא התנג והתנגד,שבוע ועוד שבוע עד שיום אחד, (חייך מרצ´לו חיוך רחב), עד שיום אחד פסק המאבק,דסמונד נכנע! דסמונד החליט שהחבל והיתד חזקים ממנו, הוא אינו יכול להם. ועם הידיעה הזו המשיך דסמונד לגדול , והפך לפיל ענק ומרשים, אבל הידיעה הפנימית שאינו יכול ליתד ולחבל נשארה חקוקה בו- עד היום! היתד והחבל הן חוויה פנימית, שכאילו ניצרבה במוח כ"אמת", ו"אמת" זאת ממשיכה להתקיים במנותק מהשינוי והצמיחה והגדילה האישית וההתחברות לכוחות. הדמיון המודרך ו-NLP עוסקים ב"דסמונד" הקיים בכל אחד ואחת מאיתנו ומאפשרים ראיה שונה. ואני מזמין אותך לבדוק האם "דסמונד" קיים גם בכם? ואולי תוכלו לשתף ולספר על ה"דסמונד" הפרטי שלכם....

בונד700

New member
פעם ראשונה שלי פה..

מחחש כי ההודעה שלי תלך לאיבוד אני מעתיק אותה לכאן, עם מספר שינויים ותוספות. ההודעה נכתבה בתגובה להודעתו של יוסי קדמי "לכל אחד יש דסמונד משלו" אצלי הוא קיים עד ש...שנים אני לא עושה עם עצמי שום דבר. מפחד להעמיד את עצמי במצבים חדשים, או ניסיונות חדשים. כשהייתי קטן, אמרו לי שאני חכם ויש לי הרבה פוטנציאל. עם הדברים האלה נשארתי עד היום... עברו מעל 30 שנה, ולא הלכתי ללמוד!! למה לא הלכתי ללמוד?? כי אולי אכשל! , מה רע להישאר עם זה שאמרו לי שאני חכם ויש לי פוטנציאל. כל שינוי או קידום שהיה לי דחיתי, נשארתי כמו שאני שנים, והיה לי נוח, הפכתי לחסיד של השגרה, מצאתי לי טיעונים למה היכ טוב ככה. היו לי תשובות מוכנות לכל אלה ששאלו אותי למה אני לא מתקדם, למה אני לא לומד, הרי יש לי פוטנציאל, אני חכם.... בקיצור עד היום אני כזה...למרות שלפני שנתיים עשיתי שינוי דיי גדול בחיי המקצועיים. למען האמת השינוי היה מכורח הנסיבות, ולא מבחירה. חבל רק שהוא נעשה בגיל מאוחר מאוד, אני לא מרגיש איתו שלם , ועד היום אני נאבק עם עצמי למה הייתי צריך את זה.. היה לי נוח בלא לעשות כלום, לא לבחון את עצמי כל הזמן. שאחרים לא יבחנו אותי. היום במסגרת העבודה , אני "נאלץ" לעמוד קבוצת אנשים או קהל ולהרצות, מה שמאוד קשה לי וגורם לי חרדה תמידית פן יזמנו אותי להגיד את דבריי. אני עושה את זה תמיד קצר, משתדל לשלוח מישהוא אחר במקומי ,מזיע כמו אחרי ריצת מרתון, שוכח דברים , חושב כל הזמן מה הם חושבים עלי, איך אני נראה , וכמה אני גרוע.. אני רואה את אלה עם הביטחון העצמי ,ומרגיש דיי קטן ,למרות שבתוך תוכי אני יודע שאני טוב!!!!! באמת שיש לי יכולת , אבל הפחד משתק אותי.. לפעמים אני מדמיין את עצמי עומד ונושא נאומים חוצבי להבות, עם הרבה ביטחון, וכשאני לבד זה באמת ככה... רק מצטרפים אלי אנשים ואני מאבד הכל.. יש עוד הרבה דברים שאני רוצה לעשות ולא מצליח..למען האמת אני לא מנסה, אני תמיד מוצא לעצמי סיבות למה לא כמו :אין לי זמן, אין לי כוח, אין לי כסף, רק מה לא. התוצאה היא שחיי מורכבים מ 80 אחוז עבודה והשאר בית. עם בנים לא מצליח לתקשר, אולי על נושא ספציפי, שברגע שסיימתי להגיד את דברי, נגמרו לי המילים. עם בנות הסיפור אחר...אני פשוט פורח!!! אני חייב לציין שאני נשוי, אך חייב את הקשרים האלה מהצד, ואל תכעסו, אני פשוט חייב את ההצלחות האלה לעצמי , כאילו הן אומרות לי , אתה עוד שווה משהוא. לא משנה שכמעט כולם!! רוצות אותי, מתאהבות בי, אני רוצה את ההכרה הזו מחדש שוב ושוב. ולא אתייחס כרגע לבעיות שזה גורם בחיי הנישואים. חוסר הביטחון והחרדות עולות גם בשיחות מול בכירים בארגון, אני שוב שוכח, מבולבל, כמו שאולי גם ההודעה הזאת קצת מבולבלת. בקיצור אני עוד לא יודע מה אני רוצה להיות כשאהיה גדול, ואני כמעט בן 40. אני חייב איזה סדנא או קורס או טיפול שייאפשר לי להיות מה שאני, להפסיק להיות סגור, ומנותק ריגשית. לאפשר לי לדבר חופשי ולהוציא ממני את מה שיש לי ויש לי הרבה. מה עושים ?????

ג´יימס יקירי.....

ישנן מילים שחולפות וישנן כאלו שחודרות, חודרות אל תוך הלב. קראתי והתרגשתי, מהפתיחות, מהרגישות, מעומק המודעות, מהיכולת להיות כל כך כן עם עצמך. ואדם שיש בו כל כך הרבה אומץ-נמצא כבר בתוך תהליך השינוי. ואני חושב לעצמי האם זה מקרי שבחרת בשם בונד007 , הרי מי זה ג´יימס בונד? סופר מן,שיודע הכל, ומצליח בכל דבר בו הוא נוגע, שנון וחריף,וחתיך שכל אישה עורגת לזרעותיו. וכאשר זה המודל אליו שואפים יש פחד גדול מפני הכישלון, כי הרי אינני מושלם, יש פחדים, יש חרדות, יש תחושת חוסר ביטחון- וכאשר אינני פועל כפי שהייתי רוצה לפעול - אני עדיין יכול להחשב כ"גיימס בונד" - כי יש לי פוטנציאל, אני עוד מסוגל לעשות זאת. וכאשר מדברים על ג´יימס בונד אולי..אולי כדאי לחשוב גם על "קולומבו", שמבטא את חוסר הביטחון , את היסוס, את השאלה, את ה"אני לא מושלם", את הידיעה שאומנם אני אינני מושלם אבל גם כך כל הסובבים אותי, לכל אחד ואחת יש את האזור הרגיש ,הפגיע ,הכואב ......... ואולי ג´יימס בונד יש רק בסרטים, ובחיים יש הרבה קולומבו? וכאשר מקבלים את החולשות האלו, וחיים איתן בשלום, ומדברים עליהן בחופשיות, ומופיעים בפני קהל עם הידיעה שאני עושה את המיטב, שזה מי שאני ואני שלם ומושלם כפי שאני,ומדי יום אני לומד מהנסיון , ומשתפר ומתפתח,בכל יום ויום, בדיוק כמו כל האחרים שסובבים אותי, כי ג´יימס בונד יש רק בסרטים! שיהיה לך יום מקסים ג´יימס או סליחה אולי קולומבו?

בונד700

New member
היי יוסי

אז ככה. אני לא יודע מה היה אומר פרוייד על השם שבחרתי, אבל בחרתי אותו לא בגלל שאני חושב שאני ג´ימס בונד או משהוא כזה. השם הזה נבחר מסיבה אחרת שאיני יכול לפרט כרגע. בכל אופן, אני לא חי בשלום עם החולשות שלי ,אני מתעלם מהם ומדחיק אותם. הרי אין נוח מלחשוב שאתה ג´ימס בונד.. ברוב סקרנותי הלכתי לפני כמה שנים לבחורה שמטפלת בסגנון טיפול שקרוי "ראש אחד" או " מח אחד" , ואני זוכר שכשהתלתי להוציא את החסרונות שלי החוצה עצרתי,פשוט הפסקתי!!! אני זוכר שאמרתי לה משהוא כמו...אני ג´ימס בונד ,נוח לי עם מה שאני חושב על עצמי ומה שחושבים עלי, למה לי להתמודד עם דברים שאני לא רוצה להכיר, למה לי להוציא את הדברים האלה החוצה. ובאמת עד היום אני לא מסוגל לדבר עם אף אחד על הדברים האלה. אני פשוט לא מסוגל להוציא אותם אל האור ,ולהכיר בהם. בכל זאת אני חושב שהיום, כנראה עניין של גיל ושל הכרה , אני מוכן ללכת על זה, אני מוכן להיפתח עד הסוף. אדם סגור כשהוא נפתח, אז הוא נפתח... מה שנשאר זה צעד מעשי, מעדיף לעשות את זה עם עוד קבוצה של אנשים ולא בצורה פרטנית , סדנה או משהו כזה. ולכן אודה לך או לכל מי שיהיה אם תוכל להעביר שמות או טלפונים של מקומות שמקיימים סדנאות כאלה. תודה.

בונד700 יקירי....

הטיפול באמצעות דמיון מודרך ו-NLP מתרכז בעיקר במפגשים פרטניים, הטיפול מאוד ממוקד ובדרך כלל אינו אמור להמשך יותר מאשר 10 עד 15 מפגשים, ולעיתים אף הרבה פחות מכך. אך במידה ואתה מעדיף את הפמגשים הקבוצתיים, ההצעה של מיק - רוח מדבר יכולה להיות הצעה מצוינת. ואולי באם תתארגן קבוצה , אני או אחד מחבריי, מיקי, אתי ו/או אחרים נשמח ללוות את הקבוצה. הכל פתוח הכל אפשרי

בונד700

New member
אפשר לקבל קצת יותר פרטים?

אני לא שולל טיפול פרטני אם הוא יותר יעיל וממוקד. איני יודע אך בהחלט יתכן שטיפול כזה יותר מתאים לי. מה אני עושה עכשיו? למי אני פונה? כמה זה עולה?..חשוב..
מה הלאה?

איך יוצרים קשר עם מנחים?

כל שעלייך לעשות הוא להכנס לכתובת הבאה: http://www.retter.org.il/ מכון רטר-לדמיון מודרך ו-NLP ללחוץ על הלינק-מרכז רטר ולבחור בקישור- מנחים מומלצים ושם תפתח בפנייך האפשרות לבחור מנחה קרוב לאזור מגורייך ואיתו לבדוק את העלויות וכד´

המלצה חמה

אולי שמעת עליה, אולי קראת עליה, אולי יש לך דעות קדומות עליה, ואולי גם אין לך מושג ממנה.. אבל היא קיימת.. והיא יכולה לעזור אם רק תתן לה..
סדנת מהות. בהצלחה מיק.

למעלה