לכל אחד יש שיר שמזכיר..............

לכל אחד יש שיר שמזכיר..............

השיר "סליחות" המרגש והנפלא מזכיר לי חבר מושב שלי בן-גילי שנפל באסון המסוק ב1977 בבקעה,אני זוכר ששמעתי חדשות,והתחילו לקרוא שמות של הנופלים וביניהם גם את שמו,ומייד אחרי זה הושמע השיר,ומאז השיר הוא מצבה וכל פעם מחדש אני נזכר בנופלים מאותו אסון נורא,

שקדי

New member
מה אברך............/images/Emo140.gif

השיר הנפלא והמרגש הזה בביצועה של רבקה זוהר תמיד יתקשר אצלי עם עמי גורן ז´´ל בן קיבוצי ושנה אחת מעלי שהשיר כאילו נכתב עליו מכל הבחינות הוא היה מ´´מ שריון ונפל ביום הראשון של מלחמת ששת הימים לפני שנתיים לקראת יום הזיכרון ערכתי סרט וידאו לזכרו שנערך לפי בתי השיר(ילדות נערות צבא והמות) כשהשיר מתנגן ברקע ונותן לו נופך מיוחד ומרטיט יהי זיכרו ברוך...................

בשביל אל הבריכות

"רוחות חמות נשבו בינות עצי האורן"מילים יורם טהר לב לחן אלונה טוראל ביצוע חווה אלברשטיין. בלדה נוגה שלא הצלחתי לשיר או לשמוע עד היום מבלי לזלוג. השיר מתקשר אצלי לאחד שהיה ואיננו. דוד רועי. בן של חברים של הורי שנפל במלחמת ששת הימים. זה היה מזמן אבל מאז השיר הזה מתקשר לי לאבל לימי השבעה בבית אמו. עד היום לא הצלחתי לשמוע את השיר עד תומו מבלי ששק הדמעות יפתח. מאז עבורו הרבה מים בכל מיני מקומות והרבה דמעות שפכתי אחר כך גם על חברים קרובים שלי בני מחזור שנפלו במערכות ישראל. אבל השיר הזה מדבר אלי יותר מאחרים.

למעלה