לכל אלה שגרים לבד..

לכל אלה שגרים לבד..

איך אתם עושים את זה? איך אתם מצליחים להתמודד עם שכר דירה, חשבונות? האם המשכורת שלכם מספיקה לחיות בכבוד?

EdisonGirl

New member
בכבוד? לא הייתי נסחפת

אבל שורדים. ביומיום זה לא מפריע. כשחושבת על העתיד, מבינה שכל יום ממש עומד בפני עצמו, וכל חודש הוא מבחן חדש של הישרדות, אבל כרגע זה מה שיש, ולפעמים צריכים לעבור תקופות כאלו בחיים, שבא לך לקפוץ מעל המים רק בשביל לקחת נשימה אחת מסכנה. לא תמיד אפשר, אבל בזכות התקופה הזו, בעתיד אוכל, וזה לא שאני סובלת היום. סה"כ עושה משהו עם משמעות, והעובדה הזו ממלאת את המצברים כל פעם מחדש.

אהמ.

אני ממש חדשה בסטאטוס הזה, עברתי בגלל עבודה ומקום מגורים מובטח ועוד לא ייצא לי לשלם חשבונות,
א ב ל , לפני שאמרתי "כן" לעבודה ולאור העובדה שהשכ"ד שלי ממש גבוה יחסית, בדקתי את התנאים טוב טוב ודרשתי מהמעסיק העתידי שלי לעלות לי את השכר ההתחלתי, ככה שבסופו של חודש, אחרי הורדת שכ"ד וחשבונות, יישאר לי סכום סביר לאשראי, אוכל וחיסכון.

וזו גם ההצעה שלי לכולם- לעשות סימולציה לפני שמחליטים עבור ולראות אם העבודה שיש (אם אין עבודה ואין איזה סכום שמבחינתכם אפשר להשתמש בו לתשלומים, אין מה לעבור) והשכר שלה מספיקים להתנהלות טובה או שכל חודש תצטרכו לחשב כל דקה של מים חמים.

NEO83

New member
אהממ

מוציאים משהו שתואם את ההכנסה שלך?

מצמצמים הוצאות שלא צריכים ומנסים לראות לאן תנשוב הרוח....

raptor89

New member
מעריכים הוצאות חודשיות צפויות לפני המעבר

משווים להכנסות קיימות / עתידיות (עתידיות מובטחות, כן? לא עבודה שמקווים שתהיה לנו אי פעם)
בודקים אם אפשרי (ולא אפשרי במובן של "על ה-10 אגורות").
אם כן - סבבה. אם לא - נשארים וחוסכים עוד.

אממ

יש לי ידידה שמרוויחה 5000 שח ויש לה אוטו. היא תוכל להרשות לעצמה לגור לבד?

einat162

New member
אם יש לה קצת רזרבות בבנק - אז כן,

אם היא מסתמכת רק על המשכורת כל חודש - אז לא....

Alm0st Happy

New member
איך עושים את זה?

עובדים קשה, לא מתפשרים בשום אופן על מה שחשוב, מתפשרים על כל השאר, לומדים לחסוך, לומדים להצטנע, לומדים מהי שליטה עצמית.

כל אחד יכול לעבוד בעבודה שמכניסה מספיק בשביל לגור לבד, אבל לא כל אחד מוכן לוויתורים שזה דורש- אולי ירידה ברמת חיים, אולי פחות בגדים חדשים בארון, אולי פחות לאכול בחוץ, אולי לא מתאים לנקות כל היום, אולי לגור במקום פחות סימפטי מהבית של ההורים- כל אחד והויתורים שלו. יש כאלה ששווה להם ויש כאלה שלא, זה לגיטימי וזה לגיטימי.

לומדים מטעויות של אחרים - יצאתי בגיל 17

אבא שלי אומר שאידיוט לא לומד, טמבל לומד מטעויות וחכם לומד מטעויות של אחרים
יצאתי בגיל 17 לחיים עצמאיים ללא כל עזרה וגרתי בדירת חדר + לימודים בכיתה יא'. שכ"ד שילמתי (זה היה לפני 7 שנים
) 700 ש"ח בחודש מתכשיטים שחרזתי ומכרתי בירידים בשבתות ובקניון בימי שישי (וגם בחדר מורים
) עבודה לא היתה בכלל אופציה כי בכל זאת היו לי בגרויות בתקופה הזאת.. אז היו לי 700 ש"ח שכ"ד, 100 חשבונות, ואפילו היה לי קטנוע (ששילמתי עבורו ביטוח ודלק), ציוד לבית ספר, ומזון. ביגוד קיבלתי מחברות בעיקר
התגייסתי 3 שבועות אחרי סיום יב' ותוך כדי הצבא עבדתי במלצרות
שבוע אחרי השחרור מצאתי דירה, קניתי מכונת תפירה ופתחתי עסק למוצרי תינוקות. עבדתי משרה מלאה ובערב תפרתי (וגם בסופ"ש). היה לי דוכן בוולפסון ואתר אינטרנט - זה היה בגיל 21.
עכשיו אני בת 24, לא חסר לי דבר, חיה ברמה גבוה ועובדת 5 וחצי שעות ביום + לילה אחד בשבוע

איך עשיתי את זה
לומדים לייצר הכנסה במקום לקזז בהוצאות. אני עובדת קשה, אני יושבת מול המחשב שעות, מחזיקה עבודה ומקבלת בנוסף הזמנות מלקוחות על ימין ועל שמאל. לפעמים אני אומרת לעצמי "די, תנוחי, מספיק" אבל כשמגיע היום לשלם ביטוח לאוטו ואני עושה את זה בתשלום אחד, אז אני אומרת תודה לאל שבורכתי בראש עסקי ובהרבה אנשים שלמדתי מהטעויות שלהם

וזה מה שהיה בין בגרות לבגרות, בין מגן למגן

חייבים לפתוח את הראש, חייבים להבין שבעבודה יש רווח אבל בכפול עבודה יש כפול רווח.
אני לא מעוניינת לחיות מ5 אלף בחודש. עשיתי החלטה שאני לא מפסיקה עד שאני מגיעה ל12 גם אם זה אומר לעבוד בלילות, אני לא עוצרת

תכשיטים אין כבר סבלנות - זה היה נחמד בבית ספר - היום אין לי עצבים. חוזרת מהעבודה, יושבת שעה-שעתיים על מכונת תפירה ויוצאת לשתות כוס יין בפאב לפני השינה

היום את בת 24 שיש לה עסק?!

טוחנת שעות כדי להרוויח את ה12...
ואו - גם איש מכירות עושה את זה , גם מלצרים ( שיודעים לעשות את העבודה , תטוסי לחול תעבדי בעגלות תרוויחי פי 2 ( ידע אישי )

אני בגיל 24 למדתי , בגיל 20 הרווחתי משכורת של 8 ( הייטק נו מה )
היום אני בגיל 27 אחרי 2 תארים ( שילמתי לימודים לבד, טיול לבד ,מגורים לבד )
והיום נמצאת בעבודה מסודרת עם בית עם גינה וכלב

כל זה בלי לטחון שעות !!!!

למעלה