לכל אלה שמכינים מיונז ביתי מביצים טריות

raya

Well-known member
ממש לא מפחיד אותי.....
אני מכינה מיונית כבר למעלה מ-40 שנים, ועדיין לא חטפתי קלקול קיבה.
מעולם לא קניתי מיונית "תעשיתית.
לא אוהבת את "מסע ההפחדות" שצץ מדי פעם.
שבת שלום!
 

שיח סלימאן

Well-known member
מנהל
אותו כנ"ל

 

TCHM

New member
צודקת ב 100%

מה גם שסלמונלה וליסטריה קיימים גם בירקות.
בנוסף למי שחושש... שיכין בפיסטור הביצים
 

MMS5

New member
אשמח למתכון שלך

מתכון של 40 שנה תמיד נשמע לי מנצח.
תודה!
 

raya

Well-known member
מיונית בהכנה ביתית.....
בסיס המתכון לקוח ממוט בלנדר שנקרא בזמנו Zauberstab תוצרת ESGE שקבלתי מאמי בשנת 1966.
אגב - כיום הוא משווק תחת השם BAMIX.
את המיונית מכינים בדיסקה עם חורים שנקראת Quirl.
בהרצאה שנוכחנו בה במסגרת פיסיקה לקהל הרחב - המרצה הדגים הכנת מיונית גם עם דיסקת הסכין שמגיעה עם כל מוט בלנדר פשוט. (הכוונה של המרצה היתה להראות איך מצליחים לערבב 2 נוזלים שונים בעלי תכונות שונות).
המתכון - אני מכינה לא ממש מדויק (מבחינת כמויות), אבל אעתיק ואתרגם את המקור.
1 ביצה (עם או בלי החלמון - אני משתמשת בביצה שלמה)
כפית מיץ לימון - לא מודדת, ולמעשה הכמות שאשים תהיה הגורם לכמה מיונית אכין.
כפית חומץ עם עשבי תיבול (פעם ראשונה שאני שמה לב לזה, לא שמה, גם לא חומץ רגיל).
קורט מלח, כף חרדל (לא מודדת)
½1-2 כוסות שמן - כמות השמן שאני מוסיפה היא עד שאני מגיעה לסמיכות הרצויה.
לשים את כל המרכיבים פרט לשמן בכלי, לערבב ולהוסיף את השמן בהדרגה.
בתמונה - בלנדר מוט ישן לעומת חדש.
בהצלחה!
רעיה
 

shron17

New member
מישהו יודע ,האם הגלידות שבגלידרות עשויות מביצים ?

 
כמו תמיד, אני אומר

שמשתמשים בחומר גלם אז שיהיה איכותי!
ואם העופות / ביצים של סופרסל עם סלמונלה אני אישית לא אקנה שם לפחות הזמן הקרוב.
אני בכלל מנסה תמיד לרכוש את הביצים כמה שיותר קרוב לחקלאי שמלקת אותם.
 
למעלה