מיונית בהכנה ביתית.....
בסיס המתכון לקוח ממוט בלנדר שנקרא בזמנו Zauberstab תוצרת ESGE שקבלתי מאמי בשנת 1966.
אגב - כיום הוא משווק תחת השם BAMIX.
את המיונית מכינים בדיסקה עם חורים שנקראת Quirl.
בהרצאה שנוכחנו בה במסגרת פיסיקה לקהל הרחב - המרצה הדגים הכנת מיונית גם עם דיסקת הסכין שמגיעה עם כל מוט בלנדר פשוט. (הכוונה של המרצה היתה להראות איך מצליחים לערבב 2 נוזלים שונים בעלי תכונות שונות).
המתכון - אני מכינה לא ממש מדויק (מבחינת כמויות), אבל אעתיק ואתרגם את המקור.
1 ביצה (עם או בלי החלמון - אני משתמשת בביצה שלמה)
כפית מיץ לימון - לא מודדת, ולמעשה הכמות שאשים תהיה הגורם לכמה מיונית אכין.
כפית חומץ עם עשבי תיבול (פעם ראשונה שאני שמה לב לזה, לא שמה, גם לא חומץ רגיל).
קורט מלח, כף חרדל (לא מודדת)
½1-2 כוסות שמן - כמות השמן שאני מוסיפה היא עד שאני מגיעה לסמיכות הרצויה.
לשים את כל המרכיבים פרט לשמן בכלי, לערבב ולהוסיף את השמן בהדרגה.
בתמונה - בלנדר מוט ישן לעומת חדש.
בהצלחה!
רעיה