לכל אלו שמתלוננים על ההתמסחרות של אביב.

חענoO

New member
לכל אלו שמתלוננים על ההתמסחרות של אביב.

כל החכמים שדיברו על כך שאביב גפן התמסחר והקהל שלו מורכב מילדות קטנות. כל כך חבל שההודעה שלי מהשירשור הקודם נמחקה. ידע כללי: אמנים לא מרוויחים כל כך הרבה כסף. להזכירכם, לאביב גפן יש תינוק בדרך ומשפחה לפרנס. ההתנהגות שלו מראה שהוא לוקח אחריות, הוא אדם מציאותי ומודע לעובדה שיש דברים שהוא חייב לעשות גם אם הוא לא ממש מאמין בהם. מעריציו המבוגרים יותר מתאכזבים מההתנהגות שלו בעוד הם יושבים במשרד ממוזג ומפרנסים את המשפחות שלהם, הולכים נגד כל העקרונות שהם מצפים ממנו להמשיך לצעוק בשבילם. אביב בחר לקדם את הקריירה שלו בחו"ל, וזה אומר להתחיל מהתחלה פחות או יותר במקום להישאר במקום בטוח בו הוא מצליח ויש לו כבר המוני מעריצים. מאביב גפן, אמן מצליח ביותר בישראל הוא הופך להיות 'המוזר עם האיפור ששר עם סטיבן ווילסון' (הגזמתי אבל תסלחו לי?) אביב הולך בעקבות החלומות שלו ולא בעקבות ההצלחה, והוא יעשה בשביל זה הרבה. אתם מצפים ממנו להישאר ילד. אביב התחיל בגיל צעיר ומן הסתם כולם משתנים בתקופה זאת. מבינים דברים, משנים דעה. אביב סחף אחריו המונים, אבל גם הוא מבין שאי אפשר לחיות במציאות אבסולוטית. או הכל או כלום. אביב נגד מלחמה, אבל לפעמים חייבים להלחם על הבית. עזבו על הבית, להלחם על החיים שלך. בשביל שה'פיס' שאתם כל כך מאמינים בו יעבוד חייבים שכולם יעבדו בשבילו. ומה לעשות, אי אפשר להחליט בשביל כולם מה לחשוב. כי איך שאני רואה את זה, כרגע המחבלים המתאבדים נוקטים באמצעים כאלה כי הם חייבים להלחם על הבית של המשפחות שלהם, או שככה לפחות שכנעו אותם. אלו שכועסים על אביב שהיה בעד מלחמת לבנון השניה, אלו אותם האנשים שלחמו בה. (ולא דוקא בה, אבל על אותו הרעיון). לאביב יש מעריצות צעירות כי כרגע אביב גפן נהיה באופנה, אבל זה חולף וזה יעבור, ובסופו של דבר רק הקהל האמיתי שלו יישאר, כמו תמיד. אתם מתעקשים לחפש בו את הרע כל הזמן כי הוא סימל בשבילכם משהו. אבל אתם לא מבינים, הוא לא יכול לחיות בשבילכם. הוא לא יכול להקריב את החיים הפרטיים שלו, המשפחה, הילד, המטרות שלו (כמו להצליח עם בלקפילד, למשל) בשביל הקהל פה. אביב גפן הוא אדם בפני עצמו, לפני שהוא אביב גפן הזמר עם הדעות הפוליטיות שסחף אחריו המונים. אתם שוכחים שגם הוא בנאדם ושופטים אותו על פי התנהגות והדרך בה הוא מקדם את עצמו, במקום על פי השירים והאמנות שהוא עושה. אביב, תודה על שירים מלאים באמת. כי אתה היחיד שהעזת לצעוק את כל מה שהסתירו ממני. תודה שהראת לי את כל הצדדים כדי שאני אוכל לבחור לעצמי את הדרך. תודה שנתת לי תקווה ועזרת לי לעבור תקופות קשות מאוד בחיים. תודה שדרך המוזיקה נתת לי להכיר אותך. ותודה שאתה קיים. שירים שנכתבו ברגע אחד... והיו הכי נכונים באותו הרגע, אבל רק באותו הרגע. ושיר מנוגד לגמרי שנכתב מעט אחר כך בשבילי היו כל כך הרבה, נתנו לי לבחור את הדרך שלי ולא גררו אותי אחרי דעות של זמר מוערץ. אני עדיין מחפשת, אבל מוצאת לאט לאט את האמת שלי בין השורות שלך. מוצאת את עצמי... הלואי וכל הטיפשים האלו, כל כפויי הטובה שנהנים להתלונן ולהגיד כמה התמסחרת היו הולכים אחרי האמונות שלהם והחלומות שלהם כמוך. כי או שהם יודעים לעמוד בקהל ולצעוק... אבל באמת לחיות בצורה כזאת, באמת להפוך את המילים לדרך חיים ולא למלחמה אבודה מראש הם לא יכולים. הולכים עיוורים עד הסוף. אבל עליהם אני רק מרחמת. יש את אלו שנכנעו. אלו שבנו לעצמם חיים מסודרים, נגד כל העקרונות ועדיין מעיזים להתלונן על הדרך בה אתה בונה לעצמך משפחה וקריירה. אלו שמצפים לשבת בשקט ולראות אותך נלחם בשבילם. אני מבקשת סליחה, אביב, בשם כל אלו... שלא מעריכים את מה שנתת, את מה שעשית, ואת כל אלו ששחכו שגם אתה בסך הכל בנאדם. ששחכו שאתה פה בשביל המוזיקה. 3> חענ. אני נורא מבקשת בלי קללות, שלא יימחק שוב. ומהמנהלות- אם מישהו מקלל תמחקו רק את ההודעה שלו או תחסמו, זה נורא מעצבן שכל פעם הכל נמחק.

חענoO

New member
חח אני יודעת ^ ^

היה לי הרבה מה להגיד.. אבל תכלס השלושה חלקים הראשונים זה הרעיון....

מעיין51

New member
עדיין המון

אבל ע"פ התגובות שקיבלת.. גם אני מסכימה איתך!

R h o n e

New member
תאמת

הוצאת לי את המילים מהפה הרבה זמן אני בא להגיד את זה פה בפורום כל הפורום פה ואף פעם לא יצא לי כאילו.. מה הקטע שלכם? שיעשה מה שבא לו גם אם זה עוד כמה שטרות העיקר שיש לכם מוזיקה איכותית שאתם נהנים ממנה ורמת ההתמסחרות שלו לא צריכה להוריד לכם את האהבה למוזיקה שלו כל בן אדם צריך לחיות ממשהו ואם יש לו אפשרות לעשות עוד כמה קומבינות אז הוא יעשה דבר שגם אתם הייתם עושים ידעתם כמה עולה להוציא דיסק כיום בישראל? זה נע בין 50,000 $ ל- 300,000 $ !!!! ויש גם אלבומים בהם מושקע הרבה יותר!!! ההוצאה השוטפת הנלווית למכירה של תקליטור בודד כוללת את הוצאות ייצור התקליטור, הדפסת עטיפתו, תשלום לאקו"ם החל מהיחידה הראשונה הנמכרת !!!!! בלי התייחסות לאלבום כפול שמכפיל את הוצאות על האלבום, וכל הדברים שמסביב, פרסום, השקה ועוד מלא דברים זה מחסל אותו ואם הד ארצי חייבו אותו להוציא אוסף (אם תחשבו בהיגיון אז כשהוא חתם איתם חוזה ב- 91 תגלו שהוא לבטח חתם איתם לאוסף כל 5 אלבומים) אז הוא עשה חשבון וגילה שיותר משתלם להוציא אוסף בארומה. Whats the problem?

R h o n e

New member
ושלא נדבר על הוצאת אלבום בינלאומי

כמו של בלקפילד. כמה מיליונים ובים זה עלה לו ולסטיב

hagzi

New member
ניתחת פה אנשים והרגשותיהם../images/Emo29.gif

וזה משהו שדי מעורר בי סלידה, כי את לא מכירה את האנשים שבאת ודיברת ואמרת ישר למה הם יוצאים נגד ההתמסחרות של אביב, אבל נעזוב את זה וגם אני לא אשפוט אותך כי אין לי שום זכות... לעניין: נכון אביב התמסחר, ואת יודעת משהו- בכיף שלו! שיעשה מה שבא לו, אני עדיין אוהבת את המוזיקה שהוא כותב ועוד יותר אוהבת את המוזיקה שהוא כתב. אבל, כמו שכציינתי כבר עשרות פעמים כשאנשים פתחו שישורים בסגנון לי מפריע שהוא מתמסחר ופועל עם גופים שונים אחרי שהוא יוצא נגדם, דוגמת כוכב נולד, איה כורם וכדומה. אני לגמרי מסכימה שהקטע עם המעריצות זו אופנה חולפת, הבעיה היא שאביב לא לומד מזה. יש לו קטע כזה שהוא לא יכול למכור את המוזיקה שלו נטו, אלא חייב למכור אותה עם פרובוקציות או לחלופין פרסומות. הבעיה היא שהוא לא יודע לשמור על המעריצים שבאמת אוהבים ומעריכים את המוזיקה שלו, לא באופן רגעי אלא באופן אמיתי. וזו הבעיה שלי עם ההתמסחרות של אביב- שזה פוגע במעריצים האמיתיים שלו, לא אלה שמעריצים אותו באופן עיוור אלא אלה שאוהבים ומעריכים אותו ואת המוזיקה שלו (יהיה מוגזם לומר ילדי אור הירח כי הם כבר בקושי קיימים)

חענoO

New member
לא ניתחתי אף אחד.

הצגתי עובדות מול הדעה האישית שלי עליהן, ולפי התגובות נראה שהרבה חושבים ומרגישים כמוני. זה לא אמור לפגוע במעריצים שלו, בגלל שהמעריצים שלו אוהבים אותו בגלל המוזיקה ולא בגלל שיש או אין פרסומות. אני לא ניתחתי, אני אמרתי מה דעתי על אלו שבחרו ללכת עד הסוף עם הדברים שאביב אמר בעבר. אני הצגתי את העובדות ונתתי חומר למחשבה. אם אלו שמתלוננים על ההתמסחרות והשינוי שלו באמת מאמינים בזה ומאוכזבים ממנו, איפה הם פועלים למען האמונות האלו שלהם? הם לא עושים עם זה כלום. כי מה לעשות שהרוב המאוד גדול של המעריצים שלו הם אנשים רגילים לגמרי, שעובדים וחיים חיים רגילים ולא פועלים לשינוי כמו שאביב ניסה לעשות בעבר. אז מי הם שימתחו עליו ביקורת?

hagzi

New member
זה העניין../images/Emo29.gif

הם כן עושים- הם לא מגיעים כבר להוםעות, לא קונים דיסקים ופשוט לא מכניסים לו כסף... איפה ילדי אור הירח היום? המעריצים החדשים של אביב אפשר לומר- העלימו אותם (שוב, אני לא אכנס לעניין של כן ניתחת, לא ניתחת זה לא למקום הזה ואם אני אתחיל לכתוב בנוגע לזה יכאבו לי האצבעות
. לפעמים צריך לדבר על נושאים מסוימים פנים אל פנים)

חענoO

New member
אבל תסבירי את עצמך.

אני בטוחה שלפחות דיסקים הם עדיין קונים, אפילו אם הם לא מסכימים אם הצורה בה הוא מתנהג כי אני חוזרת שוב ואומרת- מה שחשוב זאת המוזיקה. לא דיברתי על עושים או לא עושים במובן הזה. דיברתי על כך שהם רוצים שאביב גפן יישאר נאמן לעצמו ויעמוד מאחורי דברים שהוא אמר לפני 10 שנים. דיברתי על העובדה שהם כועסים שהוא לא נלחם על הדעות שלו כמו פעם, כשהם עושים את זה עוד פחות ממנו. הם כועסים שהוא הולך לכוכב נולד אחרי שהוא השמיץ את התוכנית, אבל הוא צריך להתפרנס. הם גם פעם היו אנרכיסטים שהאמינו בפיס, אבל הרבה מהם התגייסו לצבא. הם אלו שלא עומדים מאחורי המילים שלהם. למעריצים החדשים של אביב לא אמורה להיות השפעה על ילדי אור הירח. ואם הם נעלמו בגלל שטויות כאלה, בגלל שאביב 'התמסחר', חבל עליהם. זה רק מראה כמה הם לא שם בשביל המוזיקה. כמה הם מצפים ממנו ליותר ממה שהוא אמור ויכול לתת להם. אם את מוכנה להפסיק לדבר בסיסמאות ולהסביר למה בדיוק זה ככה- למה המסחור מפריע למעריצים שלו, למה הם מפסיקים להגיע להופעות בגלל זה, מה הקשר בין הדברים. יכול להיות שאת צודקת ויש משהו שלא חשבתי עליו, אבל את לא מסבירה את עצמך, אלא סתם קובעת עובדות.

hagzi

New member
חשבתי שהסברתי את עצמי טוב../images/Emo29.gif

אבל אם לא אני אנסה שוב... ממש אין לי בעיה
דבר אחד די מפריע לי: את נורא מכלילה את כולם... את לא יכולה לדעת למה הם כן הלכו או לא הלכו לצבא, מה הם עושים היום, או מה היו הדעות שלהם אז. את יוצאת מנקודת הנחה שהם כווווווולם האמינו בשלום ולא מלחמה אבל זה ממש לא בטוח. את אומרת "הם", אבל מי זה הם? כולם כועסים עליו היום על מה שהוא עושה? ממש לא בטוח... ובאותו עניין אני גם לא יכולה לדעת למה אביב עשה את מה שהוא עשה. אביב כבר אמר בסרט של תומר הימן שהוא מנסה לנתק את עצמו מהקהל שלו על ידי האיפור, אז אולי גם פה הוא עושה את זה. אולי גם פה אביב אחד מדבר ויוצא בהצהרות, ואביב אחר, זה שמסתתר מתחת להרבה איפור, הולך ועושה מעשים שונים. בנוגע למעריצים החדשים: יש השפעה כי כשיש כל מיני כאלה שבאים להופעות רק בשביל איזה שיר אחד או שניים ואז לא מפסיקים לדבר כל ההופעה זה כבר לא נעים וזה ממש יכול להרוס הופעה (אני אומרת מניסיון). מה גם שזה משפיע על הפלייליסט והשירים משתנים פחות והפלייליסט עצמו נהיה חדגוני ולא מעניין בין הופעה להופעה דבר שמפחית מהרצון להגיע להופעות. מה גם שילדי אור הירח כבר לא ילדים, בדיוק כמו שאביב כבר לא ילד. ובזה אני מסכימה איתך- שיש לו משפחה לפרנס. אבל פעם הוא היה מוכן להפסיד כסף למען הערכים שלו, לא משנה כן משפחה לא משפחה. אני לא יודעת מה גרם לשינויואני גם לא אדע אלא אם יום אחד הוא יחלךיט לשתף את המעריצים שלו בהחלטות השונות שהוא עשה בשנתיים האחרונות. לא התכוונתי לקבוע עובדות בשטח, אני לא יכולה לעשות את זה. מצטערת אם ככה זה נשמע, פשוט קשה לי להתנסח קצת בכתב. ואני גם די שונאת להאריך...

חענoO

New member
לא עשיתי שום הכללה.

דיברתי על פי הרוב. רוב המעריצים של אביב גפן מהתקופה בה הוא התחיל היו כאלה שהלכו איתו עד הסוף. ז"א האמינו לגמרי במה שהוא עשה ואמר ועל זה הם גם מתלוננים, שהוא איכזב אותם וכיום הוא הולך בדרך אחרת, שונה ממה שאמר בצעירותו. יותר מזה, איפה את רואה מעריצי אביב גפן הולכים בדרכיו? רוב האזרחים במדינה ובניהם מעריצי אביב חיים כאן בלי לנסות להלחם, בלי לנסות לשנות משהו. לפי העובדות האלה אני יודעת שאנשים מתלוננים על דברים שאין להם זכות בכלל לדבר עליהם, כי אנשים רגילים שיש מי שנלחם בשבילם. (וחפרתי מספיק בנושא הזה) הערכים האלה לא יעזרו לו כשהוא יצטרך להאכיל את התינוק. אביב גפן סוף סוף מתבגר ולוקח אחריות. והרי אם הוא לא היה נוהג בצורה כזאת אז כולם היו מתלוננים שהוא לא לוקח אחריות על המשפחה שלו. כי תמיד אפשר למצוא על מה להתלונן, תמיד אפשר למצוא מה דפוק ותמיד תמיד ימתחו ביקורת על אמנים מפורסמים, בעיקר אחד כמו אביב גפן. תפסיקו לרדת לו לחיים. תפסיקו לחפש מה לא בסדר. ד"א, העניין עם המעריצות לגמרי שטותי מכיוון שזה משהו זמני. אלו שלא באמת אוהבים את אביב ולא מכירים שירים שלו מפוצצים תהופעות שלו רק בזמן האחרון, מאז שהוא נהיה אופנה וזה דבר חולף שעוד מעט ייגמר. זה לא באמת תירוץ.

מעכבת

New member
את לא מכירה את כולם קקי

ולא כולם כאלה. אה וההודעה שלך דיי מפגרת בקשר לקללות..תקללו אל תקללו,במילא הכל יימחק אז שטויות

חענoO

New member
לא אמרתי שכולם כאלה, אבל אלו בהחלט הרוב.

והרעיון הכללי הוא, שבעצם עדיין אין לאף אחד סיבה באמת לכעוס על אביב בגלל שהוא אדם עצמאי עם מטרות, בנוסף לעובדה שיש לו משפחה עכשיו. בהחלט אפשר להבין שלאמן בארץ מאוד קשה להתפרנס, ואין באמת ברירה אלא להתמסחר מעט. אמן שיהיה אמן נטו, מוכשר ככל שיהיה, יהיה לו קשה להתקיים מזה.

חענoO

New member
חהחהD:

הודעה מפגרת^ ^ זה שאת לא מסכימה איתי חמודה, לא אומר שההודעה מפגרת. את יודעת, לא כולם חייבים לחשוב כמוך ואני לא מכריחה אותך להסכים איתי או משהו. אם לקרוא לי קקי (?!) ולהגיד שההודעות שלי מפגרות עושה לך טוב, תהני D:

למעלה