לכל אמא יש שם?

לכל אמא יש שם?

רציתי לשמוע את דעותיכם: פינוקי מאז ומתמיד קורא לי ולזוגתי בשמותינו הפרטיים. יותר נכון- בורסיה האישית שלו על השמות שלנו. במילה 'אמא' הוא משתמש לעיתים רחוקות, בד"כ בסיטואציות כמו בגן, עם עוד ילדים. כשהוא משתמש בה זה תמיד נשמע מאולץ. המילה אמא ממש לא שגורה על פיו. עם זאת ברור לו שיש לו שתי אמהות. חלק מהסיבה לכך היא שאנחנו לא קוראות אחת לשניה אמא X או אמא Y כמו שלפעמים הורים עושים ובכך מלמדים את הילדים לכנות אותם בתפקידים האלה. לי אין בעיה עם זה. כל עוד הוא יודע למצוא אותנו כשהוא צריך- ממש לא משנה לי באיזה מילה הוא משתמש. עם זאת לעיתים עולה השאלה אם "חשוב" שנחזק את השימוש שלו במילה 'אמא' או שאולי נציע לו את האפשרות לכינויים שונים שנגזרים מהמילה אמא לכל אחת מאיתנו.

אצלנו

זה אמא זיוה ואמא דברת אבל הם עדיין לא מדברים אז קטונתי

ציבונה

New member
אצלנו

בהתחלה זה היה אמא - לזגרב וציבונה לי. ואז החלטנו שאנחנו רוצים שלשתינו היא תקרא אמא אז התחלנו להרגיל אותה לקרוא גם לי אמא בהתחלה באמת אמא זגרב ואמא ציבונה היום היא יכולה לקרוא לי: אמא (בבית או בגן...) אמא ציבונה ציבונה על כל הורסיות וכ"ו וכנ"ל לזגרב אמא או אמא זגרב או סתם זגרב אבל אנחנו אומרות גם לה ואחת לשניה לכי תבקשי מאמא או מאמא זגרב... למשל באוטו היא יכולה להגיד: "אמא היה ככה וככה..." ואז נגיד אני עונה. אם היא התכוונה אליי אז היא ממשיכה. אם לא משנה לה מי עונה אז היא גם ממשיכה אבל אם היא רצתה את האמא השנייה אז היא אומרת לי: לא את! אמא זגרב! אבל הכי אני אוהבת כשהיא קוראת לנו: אימאלולללל...

פרח7

New member
אצלנו זה כמו אצל ציבונה

רק שהם אף פעם לא קוראים לנו ציבונה וזגרב אלא פרח ודובשן...

הוא בוכה "אמממאאא" ?

אצלינו זה עבר דרך כל הגרסאות... לאחרונה קטינא התחילה לקרוא לנו בשמות, והשניים האחרים - אחריה... היתה תקופה שכולם קראו לי "אמא" ולהדס בשם - וזה די ביאס אותה... ואנחנו כן מרבות להגיד להם "תגידי לאמא ש.." במיוחד כשמישהו רוצה פיפי.. אז אני תמיד אותרת להם "לכו לאמא "
אני אישית תמיד מרגישה לא נוח כשילדים קוראים להוריהם בשם... אולי זו מזכרת מהעבר הרחוק של המשפחה שלי בקיבוץ, ששם בנוסף על הלינה המשותפת היה מנהג כזה לקרוא להורים בשמות, וכל התערובת יחד השאירה לי תחושה של קור וניכור... אז נשאר לי "אנטי" עמוק...

אבא גאה

New member
לנו היה חשוב"אבא ו"אבא"

חשוב היה לנו שיהיה באלנס נכון בין שני האבא. לא התעקשנו - פשוט התייחסנו ככה אחד לשני "אבא מיילס" ואבא רוני" (וואוו כמה זמן כבר לא הייתי רוני) היום זה איך שהוא רוצה לפעמים בשמות פרטיים, לפעמים "אבא", לפעמים "אבא X", והרבה הרבה DADY .....

למעלה