לכל דייגי הצלילה החופשית...

• פותח הנושא topo
  • פורסם בתאריך

New member
לכל דייגי הצלילה החופשית...

בעקבות הודעה שקראתי זה עכשיו אני מרגיש צורך להסביר שטביעה או התעלפות במים רדודים נגרמת בעקבות היפרונטילציה(אוורור יתר) לפני הצלילה. כלומר,צולל שנושם במהירות לפני עצירת הנשימה במטרה להעלות את החמצן בדם ובכך להאריך את זמן הצלילה,בעצם,מוריד את רמת הפחמן הדו חמצני בגופו ובכך מסתכן בהתעלפות ואפילו טביעה. אני מניח שרובכם לא עושים את זה ולכן אתם לא מסתכנים בזה. ספורט הצלילה החופשית אינו מסוכן יותר מלחצות את הכביש, צריך להשמע למס´ כללים ואפשר להנות.

New member
ל dj69 תנסה לצלול מדי פעם..

כי לפי דעתי כל הידע שלך בצלילה חופשית מתחיל ומסתיים בספרי כימיה. זה נחמד שהזהרת את חוסם מפני הסכנות הנוראיות של טביעה במים רדודים רק לא טרחת לציין שהסבירות שזה יקרה לו שווה לסיכויים שתיפול עליו חללית באמצע הצלילה,בכלל, המקרים הבודדים שאני מכיר בשנים האחרונות של התעלפות במים רדודים קרו רק אצל אנשים המיתאמנים לתחרויות צלילה חופשית ולא הקפידו על הכללים. מי בכלל דג בעומקים של יותר מ 10 מטר בלי מיכלים,רוב הצוללים, אפילו המנוסים יותר,כמוני, מסתפקים במטרים בודדים,צלילה לעומקים של יותר מ10 מטר מצריכה מאמץ רב ויכולת שאינם נחלתם של רוב הצוללים ובמיוחד המתחילים. תנסה להוציא את ראשך מהספרים ולך לצלול ועד אז תפסיק להפחיד אחרים!!

husam11

New member
טופו, תודה על ההרגעה...

אתמול חיפשתי ביאנטרנט אחרי מידע בנושא ויצא שמה שאתה אומר הוא הנכון, וזה מרגיע, ואני מבקש מהאחרים לא להפחיד את הצוללים סתם ככה. תודה

למעלה