לכל דיסק יש שם-הכתבה שהסעירה את עולם המוזיקה

inbal287

New member
לכל דיסק יש שם-הכתבה שהסעירה את עולם המוזיקה

בעקבות הכתבה של רועי בהריר ב"7 לילות" של הסופ"ש האחרון. "זו היצירה שלהם. הדבר הכי יקר להם. הם השקיעו בה את כספם, ליבם וזמנם. את השירים האלה, את התקוות שלהם, שלחו לגלגצ. כאן נגמר החלום. בזבל. מאות דיסקים מושלכים לפח האשפה של תחנת הרדיו הפופולרית בישראל, יחד עם שקיות ניילון וקליפות בננה. משהו מסריח בגלי צה"ל." כך מתחילה הכתבה שחושפת בפני הקוראים הליך מזעזע של גלגלצ - לזרוק דיסקים לזבל. לא משנה מי אתה - אמן מתחיל, ותיק, מוכר, מצליח, מדשדש - יש סיכוי שהדיסק שלך מצא את מקומות בפח הירוק הגדול שלמרגלות הבניין של תחנת הרדיו גלגלצ. כמובן החבר'ה מגלגלצ ניסו לתרץ את העניין ב"חוסר מקום" ואף טענו שהם הודיעו לחברות התקליטים שיבוא לאסוף את עודפי הדיסקים אבל שהם לא טרחו להגיע.
אז בתור מוזיקאים שבאים מכל מיני מקומות, נמצאים בשלבים שונים ויוצרים מוזיקה מגוונת ומלאים באהבה ותשוקה טהורה ליצירת המוזיקה, רציתי לדעת מה דעתכם על דרך ההתנהלות של התחנה המצליחה ביותר במדינה הזאת. מה אתם חושבים על דרך הפעולה שלהם? מה חשבתם שקראתם את הכתבה? וכו' [אני אישית נגעלתי לגמרי
.]

shlomielvislevy

New member
אני מיואש

כי אם ככה מתנהלים עסקי המוזיקה אצלנו, אז אין סיכוי לאף אחד להתפתח. באמת שזה מיאש ומעציב.

BolraK

New member
בהתחלה הזדעזעתי

אבל חשבתי על זה והגעתי למסקנה שאין כל כך מה לבוא אליהם בטענות. כמו שהם אמרו, הם צריכים רק עותק אחד או שניים מכל דיסק ואנשים באים אליהם עם ארגז מלא בדיסקים, אז מה הם יכולים לעשות? לאגור את הכל זה בלתי אפשרי והם לא יכולים לתת במתנה את הדיסקים לכל מיני עמותות (הם אמרו משהו על זה שזה לא חוקי) כך שאין יותר מידי מה לעשות. מי שנותן להם מיליון עותקים של הדיסק שלו במקום לתת להם רק דיסק אחד או שניים, לא יכול לצפות שהם ישמרו את הכל. אבל בכל מקרה אני חושב שהם הקטינו ראש ובטוח אפשר למצוא פיתרון חוקי והגיוני יותר...אולי כל סוף שבוע למסור את הדיסקים לפורום של חובבי מוזיקה
בקיצור הנקודה שלי היא שצריך להבין גם את הצד שלהם...

itoosh2

New member
אני חושב שהכל מוגזם, מנופח...

ושממש לא צריך כתבות כאלה בשביל להבין שהם נוהגים בצורה שמאוד קשה לעבוד איתה ושמאוד קשה לפרוץ בארץ... קצת לוקחים דברים לא בפרופורציות... ואם באמת יצא ככה, הכתב הזה פשוט טוב...

מרי לי

New member
זה לא חדש לי.......

לצערי, ולא אכפת לי שאני מנהלת הפורום, אני בכ"ז אומר את דעתי הכנה, אני מיואשת מזמן מהתעשייה בארץ כל אודישן שהייתי בו, ולא רק על עצמי, כל סטודיו שראיתי איך מפיקים בו... "מפיקים" בו... אלבום, מייאש אותי כל פעם מחדש..... לכל המוסיקאים פה..... בתור אחת שחיה את זה כל יום, תתעקשו ותמשיכו להתעקש. גלגל"צ זה לא המקום לכוון אליו, הגיע הזמן שכולנו נקלוט כבר: שאף אחד לא הולך להפיק לנו דברים כמו שצריך , ואף אחד לא הולך לכתוב לנו שירים או לעשות לנו אלבום צריך לדעת במיוחד בארץ לעשות מעבר למה שאנחנו יכולים, בגלל זה אני שרק רציתי להיות זמרת למדתי לכתוב שירים, להלחין אותם, לעבד אותם ועכשיו אני לומדת סאונד והפקה במקום להתייאש מזה, צריך להתעצבן ולקבל עוד יותר כוח, ולעשות דווקא, אחרת נשנה את שם הפורום ל "מוסיקאים מתוסכלים" וחבל, כי כבר שינינו פעמיים.......

למעלה