לכל דתיים! וגם לאבישור!

לכל דתיים! וגם לאבישור!

אני חשש שהספר הארי פוטר זה כעבודה זרה משום כתוב בתורה "לא יחיה מכשפה" זה אומר שחייבים להרוג אותם.. הספר הזה משפיע על עסוק מכשפים וכו' אני לא יודע מה לעשות בהספר? להנתק מהספר?

masorti

New member
גם חרטומי מצרים עסקו בכשפים...

וזה לא הפריע לך לקרוא את התנ"ך, כולל הפרק בו החרטומים הופכים את מטותיהם לתנינים. אז מה זה שונה מקריאה בעלילות הארי פוטר? להיפך, לקרוא בתנ"ך זה יותר חמור כי אתה מניח שהחרטומים המכשפים אכן התקיימו במציאות ואילו לגבי הארי פוטר אתה יודע שמדובר באגדה. דרך אגב, כתוב "מכשפה לא תחייה"... "מכשפה" ולא "מכשף". וכבר נפסק שהפסוק מדבר על נשים בלבד. הארי פוטר הוא למיטב ידיעתי גבר ולא אשה.

ST

New member
ממש לא נפסק שזה מדבר על נשים בלבד!

רש"י על הפסוק הזה אומר שדיבר הכתוב בהווה (אם אני זוכרת נכון) והמסקנה היא שאז היו בעיקר נשים מכשפות ולא גברים מכשפים, אז הפסוק נכתב בלשון נקבה. אבל ה'מכשפה' שצריך לא לחיות היא גם מכשף וגם מכשפה. מאיפה הבאת שנפסק שזה על נשים בלבד?

מוגג

New member
אסור גם לראות

סרט מצוייר בוידאו (VCR) כי כתוב: "וסרט לנפש לא תתנו בVCRכם.."

יוסי ר1

Active member
הארי פוטר

צריך להכיר בכך שלכל אורך קיומה של היהדות, מבעבעת מתחת לפני השטח העיסור בניסתר. כל רבדי האוכלוסיה עוסקים בזה, מי במודע (לכתוב קמיע או לבקש ברכה ממקובל) ומי עם פחות מודעות לזה שהוא עוסק במאגיה , כגון לתת צדקה לפני ארוע חשוב. חלק מעיסוקם של חכמים צץ אפילו בגמרא, למשל בסיפור על האמורא רבה, שנאמר עליו "רבה ברא גברא" כלומר יצר אדם בבריאה, השיבוט הראשון בהסטוריה. אגב סיפור זה הוא הבסיס ליצירות גולם שונות, שהמפורסם שבהם הוא סיפור הגולם של המהרל מפראג. גדולי ישראל כגון ר' עקיבא, ר'ישמעאל כהן גדול ור' נחוניה בן הקנה עסקו במיסטיקה, ומיוחסים להם ספרי מיסטיקה קדומים ביותר, כגון ספרות ההיכלות - היכלות רבתי, היחלות זוטרתי, חרבא דמשה ועוד - ואני מדבר על ספרים מתקובת סוף בית ראשון! מי שמעיין בספרות זאת , ימצא עור רב יותר של כישופים , הרבה יותר כישופים , לחשים ומעשים מהמעט שיש בהארי פוטר. ואם הלחשים שבהארי פוטר הם בעלי יומרות צנועות, כמו להרוג מישהו או לגרום לו לרחף באויר, הרי שבספרות הסוד הקדומה של היהדות היומרות הרבה יותר גדולות - יש מם אפילו מתכון כיצד לברא עולמות! אז נכון, שיש איסור מהתורה לעסוק בכישוף. אבל לאורך כל הדורות העיסוק הזה קיים, והעוסקים בו מגיעים מכל שכבות האוכלוסיה, בין בורים ועמי ארצות, ובין חכמים ידועים ומקובלים , מקובלים גם כפוסקי הלכה. אני לא רב ולא פוסק הלכות, אבל נראה לי שאם אתה לא מתכוון להכין שיקוי פוליצימי ולהשתמש בו, לא נראה לי שקריאה בספר תגרום לך לעבירה או להשחתת הנפש. ואם תצליח להכין שיקוי שפועל, גלה לי במסרים, מעניין אותי לנסות...

יוסי ר1

Active member
הארי פוטר - תיקון טעויות

מתנצל על שגיאות הכתיב הרבות - כנראה שעדיין לא התעוררתי. העיסור בניסתר צריך להיות כתוב העיסוק בניסתר. ספרות ההיכלות היא מסוף בית שני ולא בית ראשון. את שאר שגיאות הכתיב תקנו בזמנכם החופשי. והסיפור על הגולם של המהרל מפרג, מובא לראשונה אצל ר' ידל רוזנברג, הרבה לאחר מות המהר"ל.

למה להסתבך...

אני בטוח שאם תעיין תגלה שה"מכשפה" המוזכרת בתנ"ך זה שונה לגמרי מהמונח הידוע כיום, והטעות נובעת סך הכל מהשימוש הזהה באותה המילה.

למעלה