הארי פוטר
צריך להכיר בכך שלכל אורך קיומה של היהדות, מבעבעת מתחת לפני השטח העיסור בניסתר. כל רבדי האוכלוסיה עוסקים בזה, מי במודע (לכתוב קמיע או לבקש ברכה ממקובל) ומי עם פחות מודעות לזה שהוא עוסק במאגיה , כגון לתת צדקה לפני ארוע חשוב. חלק מעיסוקם של חכמים צץ אפילו בגמרא, למשל בסיפור על האמורא רבה, שנאמר עליו "רבה ברא גברא" כלומר יצר אדם בבריאה, השיבוט הראשון בהסטוריה. אגב סיפור זה הוא הבסיס ליצירות גולם שונות, שהמפורסם שבהם הוא סיפור הגולם של המהרל מפראג. גדולי ישראל כגון ר' עקיבא, ר'ישמעאל כהן גדול ור' נחוניה בן הקנה עסקו במיסטיקה, ומיוחסים להם ספרי מיסטיקה קדומים ביותר, כגון ספרות ההיכלות - היכלות רבתי, היחלות זוטרתי, חרבא דמשה ועוד - ואני מדבר על ספרים מתקובת סוף בית ראשון! מי שמעיין בספרות זאת , ימצא עור רב יותר של כישופים , הרבה יותר כישופים , לחשים ומעשים מהמעט שיש בהארי פוטר. ואם הלחשים שבהארי פוטר הם בעלי יומרות צנועות, כמו להרוג מישהו או לגרום לו לרחף באויר, הרי שבספרות הסוד הקדומה של היהדות היומרות הרבה יותר גדולות - יש מם אפילו מתכון כיצד לברא עולמות! אז נכון, שיש איסור מהתורה לעסוק בכישוף. אבל לאורך כל הדורות העיסוק הזה קיים, והעוסקים בו מגיעים מכל שכבות האוכלוסיה, בין בורים ועמי ארצות, ובין חכמים ידועים ומקובלים , מקובלים גם כפוסקי הלכה. אני לא רב ולא פוסק הלכות, אבל נראה לי שאם אתה לא מתכוון להכין שיקוי פוליצימי ולהשתמש בו, לא נראה לי שקריאה בספר תגרום לך לעבירה או להשחתת הנפש. ואם תצליח להכין שיקוי שפועל, גלה לי במסרים, מעניין אותי לנסות...