לכל האנשים שמנסים לעזור....

לכל האנשים שמנסים לעזור....

למנהלת הנהדרת וגם למנהלות הקודמות לפניה (כן, אני עדיין זוכר) ולכל שאר האנשים שתורמים מזמנם ומהכוחות המנטלים שלהם לעזור לאחרים בפורום - אתם חושבים שהמשפטים הבאמת מועילים שלכם (ן?) מצליחים לעודד את שאר הגולשים?
לא תמיד זה עוזר, ואני מניח שהעיקר שיש עזרה כלשהי, אבל אתם לא מרגישים לפעמים... בשביל מה? יצא לכן לשאול את עצמכן האם כדאי להמשיך לתת עזרה?

maayan321

New member
לפעמים

לפעמים מילה טובה יכולה לעזור יותר מכסף אפילו או דברים חומריים
לא תמיד אנשים מצליחים לומר את הדבר הנכון. אבל אני יודעת שאני מעריכה את אלה שכן מנסים,
ולא אוטמים את אוזניהם מול כאב של מישהו, זו דעתי,
יש אנשים עזרו לי רק בזה שאמרו לי את הדבר הנכון וגם אם לא ידעו לפחות ניסו לעודד
זה הפך את הכאב לקצת יותר נסבל, ואיזן את הפגיעה מאנשים אחרים...

אני לא מנהלת פורום, אבל אני מצדיעה למי שכן

מנהל. זה באמת מראה על כוחות ועל אישיות מיוחדת. אני יכולה להגיד מעצמי שכשאני מצליחה להתפנות מספיק כדי לתמוך במישהו, אפילו באייקון מחבק או פרח, אני כבר מרגישה טוב יותר. אולי אני לא ממש עוזרת באופן פרקטי יישומי, אבל אני כן מנסה לתת לאנשים את ההרגשה שהם לא לבד, ושגם אם אין לי משהו נורא חכם להגיד, אני עדיין איתם בחוויה הזאת. יש משהו מאוד מקל בלדעת שאתה לא לבד, לפי דעתי. כשאתה עוזר למישהו (ע"ע חיבוק) אתה בעצם עוזר לעצמך. לא תמיד יש כוח אפילו בשביל זה, אבל כשאני כן מצליחה לגייס את עצמי אני מרגישה טוב יותר.

היי ג'ון

כשהייתי בתהום הפרטית שלי, הדבר היחיד שרציתי היה שמישהו ידבר איתי על זה. מישהו שהיה שם, שחזר או לפחות נמצא בדרך משם, ידבר איתי ויגיד לי שזה בסדר ואני נורמלית ואני לא לבד.
ולא היה לי את זה.

לא תמיד זה עוזר, נכון.
זה מזכיר לי שהייתי אצל הפסיכולוגית שלי לפני כמה ימים ודיברנו על תחילת הטיפול שלי, שלא דיברתי איתה בכלל ורק היינו משחקות מונופול וקלפים בפגישות שלנו.
"אבל לא הצלחת להגיע אליי." (מבחינה מנטלית)
- "נכון. אבל הרגשת שאני מנסה."

אם המילים שלי מועילות למי שקורה אותם? אלוהים, אני מקווה שכן.
מבחינתי, אם מישהו מרגיש רע ומגיע לפורום וקורא הודעת תמיכה שמישהו אחר כתב, השקיע מזמנו הפרטי, מכוח המנטלי שלו, כמו שאמרת (ובצדק), והוא מרגיש אפילו טיפונת יותר טוב, זה שווה את זה.
ודרך אגב, זה קורה הרבה, שאנשים שואבים כוחות גם מקריאה בלבד, אפילו בלי לשתף. לקרוא ולחשוב, 'זה אני, וואו, איך זה מתאים גם לי'.

הבנתי. מעריך אתכן מאוד...

ונראה שהעצות והתמיכה מצליחה לעזור לחלק מהאנשים.
יכול להיות שאין לי מספיק כוחות נפשיים והפסקתי לתת עזרה, אבל ההשקעה שלכן בהחלט מבורכת.

היי ג'ון החביב - גם אני עברתי תהליך

של דכאון שנמשך ונמשך, ויצאתי לגמרי מחוזקת ובעלת כוחות לעזור לאנשים אחרים ולהראות שיש תקווה אפילו במצב הכי ירוד.
אומרים שמה שלא הורג אותך - מחשל אותך וזה כך לגבי ולגבי כל האנשים שעוברים סבל נפשי. תמיד כדאי לתת עזרה והעזרה מאד אפקטיבית כשהיא באה ממקום של מי שעבר את הסבל יודע על מה מדובר.

למעלה