והנה הפרטים כפי שמופיעים בחוק...
החוק התקבל בכנסת ב-11/12/00 (לפני שנה). * בסעיף ההגדרות מופיע כי מקום ציבורי לעניין החוק הוא: "כל מקום המיועד לשימוש הציבור לרבות אתר תיירות, בית מלון, אכסניה, בית הארחה, גן ציבורי, מסעדה, בית קפה, אולם המשמש למופעי בידור ותרבות, מוזיאון, ספריה, דיסקוטק, אולם או מתקן ספורט, בריכת שחיה, קניון, חנות, מוסך וכן מקום המציע שירותי תחבורה ציבורית;" * בסעיף 3 המדבר על איסור ההפליה נכתב: "מי שעיסוקו בהספקת מוצר או שירות ציבור או בהפעלת מקום ציבורי, לא יפלה בהספקת המוצר או השירות הציבורי, במתן הכניסה למקום הציבורי או במתן שירות במקום הציבורי, מחמת גזע, דת או קבוצה דתית, לאום, אר מוצא, מין, נטייה מינית, השקפה, השתייכות מפלגתית, מעמד אישי, הורות או מוגבלות" חשוב: "אין רואים הפליה לפי סעיף זה...בקיומן של מסגרות נפרדות לגברים או לנשים, כאשר אי ההפרדה תמנע מחלק מן הציבור את הספקת המוצר או את השירות הציבורי, את הכניסה למקום הציבורי, או את מתן השירות במקום הציבורי" * בסעיף 5, סעיף העוולה האזרחית נכתב כי "בית המשפט רשאי לפסוק בשל עוולה לפי חוק זה פיצוי שלא יעלה על 50,000 ש"ח, בלא הוכחת נזק;" * בסעיף 7 נכתב כי "תובענה בשל עוולה לפי חוק זה יכול שתוגש בידי תאגיד העוסק בהגנה על זכויותיו של מי שאסור להפלותו לפי חוק זה, ובלבד שאם עילת התביעה היא הפליה כלפי אדם מסויים, אותו אדם הסכים לכך" הערה שלי: לאגודה יש כאן מקום להתערב... * בסעיף 8 (אחריות נושאי משרה בתאגיד) "מקום שהעוולה נעשתה על ידי תאגיד, יהיה אדם אחראי גם הוא לעוולה, אם היה באותה שעה מנהל פעיל בתאגיד, שותף, למעט שותף מוגבל, או עובד בכיר האחראי לנושא הנדון, אלא אם כן הוכיח שניים אלה: 1) העוולה נעשתה שלא בידיעתו; 2) הוא נקט אמצעים סבירים בנסיבות העניין כדי למנוע את העוולה; והפרשנות שלי: גם אם איזשהו דורמן מנע ממכם את הכניסה - האחריות היא על שירזי. * סעיף 9 (עונשין): "העובר על הוראות סעיף 3, דינו - כפל הקנס הקבוע בסעיף 61(א)(1) לחוק העונשין" (הערה שלי: לא זוכר כמה זה בדיוק אבל זה לא ממש סכום פיצפון). "בית המשפט שהרשיע אדם בעברה זו רשאי, נוסף לכל עונש אחר, לצוות על הפסקת העיסוק בעסק שאותו אדם הוא בעליו, מחזיקו, מנהלו, או האחראי בפועל בו, לתקופה שיקבע..." * סעיף 10 סעיף מאוד חשוב לאלו מאיתנו שעדיין בארון: "בהליך בשל הפליה מחמת נטייה מינית לפי חוק זה, רשאי בית המשפט מנימוקים שיירשמו, לדון בהליך בדלתיים סגורות."