לכל הבליינים

MARMELAD

New member
בוא נדבר דוגרי, אמיר יקירי :

הכתבה היא לא על הדום והפרידום. היא על שירזי. והיא על הסיבה שבגללה יבוא יום ששירזי יצטרך לעשות בדק בית רציני. "לקחת משכנתא בשביל כרטיס כניסה" "אנחנו מכניסים ידידות של הומואים" "אנחנו לא רוצים להרוס לאנשים את הערב" "לשים מסכה על הפנים ולצאת בסוף לבד" "להידחק בתור" "לחכות שלושת רבעי שעה להיכנס" אלו לא תיאורים רגילים של מקומות בילוי. הכתבה מבליטה את היתרונות של שני המועדונים על ה TLV של שירזי. ואתה יודע מה - זה נהדר בעיניי. הם מנסים לתת ללקוחות שלהם יחס טוב, ובעיניי זה הרבה יותר חשוב מדיג´י אירופאי או מלכת דראג ניו יורקית. ולשירזי: אני בן 23. יש כסף. יודע להתלבש. אפילו נראה די טוב. אבל ביום שאני הגעתי ל TLV עם חבר גיי וחברה סטרייטית - ואחרי שחיכינו שלושת רבעי שעה אמר לנו הסלקטור שאנחנו לא נכנסים - או יותר נכון - שאני יכול להיכנס, אבל היא לא כי היא בחורה, והוא לא, כי הוא לא מלך היופי - אז אתה יודע מה שירזי? שמור את המסיבות שלך לעצמך. אני לא אוהב שמעליבים את החברים שלי. אני לא אוהב לשלם כניסה כמעט 100 שקל. אני לא אוהב לשים מסיכות של דאווין כדי להיכנס למועדון הכי "איני". אני לא אוהב לחכות עשרים דקות לשירות בבאר בזמן שהברמנים יותר עסוקים באיך הם נראים מאשר במה אני שותה. אני לא אוהב שמתסכלים עליי מגבוה. אני לא אוהב שמזלזלים בכסף שלי. ואני הכי לא אוהב שמתייחסים אליי כמובן מאליו. אז ביי ביי שירזי, שלום ולא להתראות. אני אצא לדום, ולפרידום, ואשמח להיפרד שם מכל שקל על הבאר ובכניסה. ואתה? תעשה מה שאתה רוצה. אם אכפת לך ממני - אתה תצטרך לעבוד קשה כדי לשכנע אותי לחזור.

אני אישית לא נתקלתי בדברים האלה

כי אני לא חובב גדול של מועשונים ומעולם לא הלכתי לשירזי. אבל כל פעם מחדש כשאני שומע את הדברים האלה אני ממש מצטמרר. לעשות סלקציה ולהגיד שזה ערב לבנים בלבד/לבנות בלבד זה עוד איכשהו מתקבל על הדעת. אבל לעשות סלקציה של מי שנראה טוב/לא נראה טוב, שחור/לבן וכו´ זה כל כך מגעיל. זה ממש מזכיר תקופות אפלות של העם שלנו. רק מי ששייך ל"גזע" הנכון נכנס. לדעתי צריך לאסור את זה על פי החוק. במדינת ישראל אסור שדברים כאלה יתרחשו. עסק כזה צריך פשוט לשלול לו את הרשיון. ממש גועל נפש !

אלי פלס

New member
זה כבר אסור על פי חוק

כל מי שנתקל באפליה כלשהי יכול להגיש תלונה בעניין למשטרה. והמלצה אישית שלי: לעשות זאת בצירוף מכתב לח"כ אופיר פינס שיזם את החוק.

האם יש גם אכיפה לחוק הזה בפועל ?

ידוע לך, האם עד היום נסגר איזה עסק בגלל סלקציה ? ומרמלד - יש לך אתגר בעקבות מה שאתה מספר ובעקבות הדברים של אלי. למה שלא תתלוננו על מה שסיפרת ?

אלי פלס

New member
חוק חדש יחסית...

לפני כמה חודשים הוא עבר בקריאה שניה ושלישית. עוד מעט אקבל את הנוסח המדוייק שלו כך שאוכל לכתוב כאן מה הסנקציות המוטלות על המפר אותו. האם נסגר כבר איזשהו עסק? לא יודע אם בחודשים האלו הוגשו תלונות/תביעות...בקיצור, צריך להתחיל לבדוק. אני אצא עכשיו כדי לברר יותר פרטים. תיכף אשוב.

כל הכבוד לאופיר פינס !

הוא בכלל מטפל בהרבה נושאים חשובים שאינם מעניינים בד"כ אף פוליטיקאי, כמו זכויות בעלי חיים וכו´. חבל שאין עוד כמה אופיר פינסים בכנסת שלנו. רוב הח"כים נשמעים רק בנושאים המתוקשרים.

אלי פלס

New member
והנה הפרטים כפי שמופיעים בחוק...

החוק התקבל בכנסת ב-11/12/00 (לפני שנה). * בסעיף ההגדרות מופיע כי מקום ציבורי לעניין החוק הוא: "כל מקום המיועד לשימוש הציבור לרבות אתר תיירות, בית מלון, אכסניה, בית הארחה, גן ציבורי, מסעדה, בית קפה, אולם המשמש למופעי בידור ותרבות, מוזיאון, ספריה, דיסקוטק, אולם או מתקן ספורט, בריכת שחיה, קניון, חנות, מוסך וכן מקום המציע שירותי תחבורה ציבורית;" * בסעיף 3 המדבר על איסור ההפליה נכתב: "מי שעיסוקו בהספקת מוצר או שירות ציבור או בהפעלת מקום ציבורי, לא יפלה בהספקת המוצר או השירות הציבורי, במתן הכניסה למקום הציבורי או במתן שירות במקום הציבורי, מחמת גזע, דת או קבוצה דתית, לאום, אר מוצא, מין, נטייה מינית, השקפה, השתייכות מפלגתית, מעמד אישי, הורות או מוגבלות" חשוב: "אין רואים הפליה לפי סעיף זה...בקיומן של מסגרות נפרדות לגברים או לנשים, כאשר אי ההפרדה תמנע מחלק מן הציבור את הספקת המוצר או את השירות הציבורי, את הכניסה למקום הציבורי, או את מתן השירות במקום הציבורי" * בסעיף 5, סעיף העוולה האזרחית נכתב כי "בית המשפט רשאי לפסוק בשל עוולה לפי חוק זה פיצוי שלא יעלה על 50,000 ש"ח, בלא הוכחת נזק;" * בסעיף 7 נכתב כי "תובענה בשל עוולה לפי חוק זה יכול שתוגש בידי תאגיד העוסק בהגנה על זכויותיו של מי שאסור להפלותו לפי חוק זה, ובלבד שאם עילת התביעה היא הפליה כלפי אדם מסויים, אותו אדם הסכים לכך" הערה שלי: לאגודה יש כאן מקום להתערב... * בסעיף 8 (אחריות נושאי משרה בתאגיד) "מקום שהעוולה נעשתה על ידי תאגיד, יהיה אדם אחראי גם הוא לעוולה, אם היה באותה שעה מנהל פעיל בתאגיד, שותף, למעט שותף מוגבל, או עובד בכיר האחראי לנושא הנדון, אלא אם כן הוכיח שניים אלה: 1) העוולה נעשתה שלא בידיעתו; 2) הוא נקט אמצעים סבירים בנסיבות העניין כדי למנוע את העוולה; והפרשנות שלי: גם אם איזשהו דורמן מנע ממכם את הכניסה - האחריות היא על שירזי. * סעיף 9 (עונשין): "העובר על הוראות סעיף 3, דינו - כפל הקנס הקבוע בסעיף 61(א)(1) לחוק העונשין" (הערה שלי: לא זוכר כמה זה בדיוק אבל זה לא ממש סכום פיצפון). "בית המשפט שהרשיע אדם בעברה זו רשאי, נוסף לכל עונש אחר, לצוות על הפסקת העיסוק בעסק שאותו אדם הוא בעליו, מחזיקו, מנהלו, או האחראי בפועל בו, לתקופה שיקבע..." * סעיף 10 סעיף מאוד חשוב לאלו מאיתנו שעדיין בארון: "בהליך בשל הפליה מחמת נטייה מינית לפי חוק זה, רשאי בית המשפט מנימוקים שיירשמו, לדון בהליך בדלתיים סגורות."

אלי פלס

New member
הערונת

בסעיף 3 הוספתי את הקטע על ההפרדה בין גברים לנשים ואף הדגשתי "חשוב" כי צריך לבדוק עם עורך דין האם, מבחינה משפטית, במסיבת גייז "אי ההפרדה תמנע מחלק מן הציבור את הספקת המוצר או את השירות הציבורי, את הכניסה למקום הציבורי, או את מתן השירות במקום הציבורי"

אלי פלס

New member
סטגדאש בום בום...

וואו. כמה כתבתי...ועוד, מה כתבתי... נכנסתי לזה חזק מדי. אני חייב לשתות משהו/לרקוד. לנקות את הראש.

MARMELAD

New member
תביעות, אגודות, שירזי:

א. סחת´ן על ההשקעה - אם תוכל לשלוח לי קישורים אל החוק הנ"ל אני אשמח להוסיף את זה למאמרי הפורום. ב. האגודה לא תתבע את שירזי - כל עוד הוא האיש החזק בתעשייה, כל עוד הוא תורם ומממן אירועים שלה וכו´. ג. אני באופן אישי לא הולך לתבוע אף אחד. אני מסתפק במרד צרכנים צנוע - ומזמין אתכם להצטרף. ועוד משהו קטנטן. אין לי שום בעיה עם שירזי האישץ אני שמח נורא על כל תרומה שהוא נותן - אם זה עזרה בהסברה על איידס ואם זה שמייח במצעד הגאווה. יש לי אבל בעיה עם המסיבות שלו.

אלי פלס

New member
בעיות ועוד

א. אין לי איך לתת לינק לחוק הנ"ל כי לא כל ספר החוקים נמצא על הרשת. את מה שקראת העתקתי, מילה אחרי מילה, מספר החוקים. דפים עם כריכה. ב. חשבתי על זה. אבל אתה יודע מה? זו לא חייבת להיות אגודת הפייגלעך. יש כל מיני אגודות למען האזרח וכו´ שקשורות איכשהו לעניין. גם לי אין איתו שום בעיה.

.m

New member
ואו אלי איזו השקעה ../images/Emo70.gif

בכלל אני מציעה להעניק לך
על המאמץ. כל הכבוד. ועכשיו אולי תיקח הפסקה ותשתה
?
mai

DJNYC

New member
גם את החוק אפשר לעקוף..

וזה מה שעושים. הדיסקוטק הוא בניין, מפיק המסיבה שוכר את המקום מבעלי המקום ומפיק ´מסיבה פרטית´ אליה הוא בוחר את מי להכניס. למיטב ידיעתי, ככה הם יצאו ויוצאים מזה.. ע"י זה שהם שוכרים את המקום למסיבה....

אלי פלס

New member
הלו די.ג´יי.

טוב שאתה מציץ עלינו לפעמים... אני לא זוכר כרגע את הניסוח המדוייק אבל הבעיה הזו עלתה ונפתרה בדיונים על החוק.

../images/Emo39.gifגיא, יקירי, שב ותרגע../images/Emo101.gif

אתה צודק. (ברור - אתה אחי הגדול) אני אישית באמת שלא נתקלתי בתופעות הדוחות הללו, למרות שצפיתי ב"סלקציה" והיא אכן לא מחזה מלבב בכלל! הייתי ב TLV פעמיים, וזה הספיק לי. לא שהיו לי בעיות בכניסה, אבל אחרי שראיתי איך אנשים מתענים להם מול הסלקטורים הסנובים (ושאף די-ג´יי לא יספר שהוא לא יודע מה קורה בחוץ...האדון שאתה הזכרת וחבריו שכמותו נכנסים גם הם מאותה הדלת ורואים בדיוק את כל התהליך) אז ממש שלא נהנתי. מה גם שאני ממש לא אוהב את הסגנון של המקום - לא את סוג המוזיקה, לא את הגודל (לדעתי האישית - גדול מדי, אני אוהב מקומות יותר "אינטימיים") וכפועל יוצא מזה - את כמויות האנשים. אני לא הולך יותר לשם. אבל זה רק אני. מי שאוהב את זה - לבריאות. רק תזכרו תמיד את החבר´ה הטובים (אני לא מתכוון לטיפוסים שידוע שהם שליליים) שנשארו בחוץ רק כי איזה ילד אחד "לא נראה לו" שהם מתאימים... ודרך אגב, אני רק רוצה לציין לשבח את שני הבארמנים (מהבר העליון ומהבר למטה) של ה"פרידום", יחס כמו שהם נתנו לא תמצאו ב TLV אף פעם, בטוח. וזה גם משהו. כל טוב לכולם...

Yaniv-DC

New member
לא יכולתי להתאפק...

שירשור זה הובא לידיעתי, קראתי, ולא יכולתי להתאפק מלהגיב. מרמלד, אתה בוודאי זוכר את סבן שהיה כותב פה. גם את שוקולד שהגיח לקצת (גם ראית את שניהם, אם אני לא טועה). מעשה שהיה, כך היה. סבן היקר הטריח את עצמו מחיפה, חבר לשוקולד, ושניהם ביחד עם עוד ארבעה אנשים, שישייה לא נורא מכוערת, לבושה לא ממש זוועה, בגיל ממוצע 23, אצו רצו אל הדום. אמיר גוב מדבר על סלקטורים נחמדים... את התאורים ששמעתי עליהם, אני לא אכתוב על מנת להמנע מתביעת דיבה. בואו נאמר שנחמדים, זה לא. בעיקר הסלקטורית. הלאה. אחרי 45 דקות בתור, שוקולד ידידי נשאל עם מי הוא, הוא הצביע על השישייה, והסלקטור אמר לו שרק הוא ועוד אחד יכולים להכנס. השוקולד הגיב ב-אבל אנחנו שישה. הסלקטור - ארבעה לא נכנסים, שניכם כן. כמובן שכולם ביצעו אחורה פנה, והנה עוד מקום לעולם לא נצא אליו. הייתי בכל מיני מקומות בניו יורק... מקומות שהאוכלוסייה שם גרמה לי להרגיש שאני ממש מכוער... אבל בתאורים כאלה של סלקציות לא ניתקלתי. אני יוצא לא מעט בוושינגטון, לניישן, וחוץ מהמחירים המצויינים, השתייה חינם בשעה הראשונה, כמות השומרים והקופות בכניסה כדי שלא יהייה תור, היחס של הברמנים, מעולם לא נתקלתי בסלקציה. לא שלי, ולא של אחרים. לניישן יש אפילו שרות לקוחות טלפוני ובאי מייל... עוד פחות מחודש אני מגיח לשלושה שבועות בארץ המובטחת... גם אחרי מה ששמעתי וגם אחרי שגיא מאשר זאת בהודעתו, אני יודע לאן לא הולכים... ולאמיר - כשעורכים כתבות כאלה, לדעתי, כדאי לא לשאול רק את היחצ"נים, אלא את המבקרים ואלה שבתור. אחרת, זה נראה יותר כמו פרסומת.

אז אתה תאהב את "לילה".... ../images/Emo120.gif

גם אנשים יפים, גם סלקטורים (יפים ו-) בלתי מזיקים, וגם שירות טלפוני ושירות אי-מייל (הטל´ והאי-מייל של סער נתנאל, אבל מה זה משנה)....

amir100

New member
מוזר , לי לא היתה בעיה

להיכנס לטי אל וי ( ואני לא מכיר אף סלקטור/ברמן). ואני לא מדהים או משהו כזה.

למעלה