לכל הבנות היקרות שכאן

טלייה2

New member
לכל הבנות היקרות שכאן ../images/Emo140.gif

ושוב אני כאן כואבת,מבולבלת וחוששת אודה לכן מאוד,מאוד אם תוכלו לענות לי מניסיונכן . להזכירכן , אני בת 41.5 ואחרי 2 הפלות רצופות ב-4 חודשים האחרונים ועוד הריון כימי בשנה וחצי האחרונות . 1 . הייתי אצל ד"ר יעקב סגל מהמרפאה להפלות חוזרות של מכבי ( ברעננה ) . לדעתו איני שייכת לקטגוריה של ההפלות החוזרות ולכן נתן לי לעשות רק בדיקות הורמונים והיסטרוסקופיה ובדיקת קרישיות שכולם מדברים עליה כאחת הבדיקות החשובות ביותר , הוא לא הסכים לתת לי . ראשית , מי מכירה אותו ויכולה לחוות את דעתה עליו . אני התרשמתי שהוא קר כקרח , אנטיפט, ענייני ומנסה לחסוך למכבי בבדיקות יקרות . לא רוצה לחזור אליו יותר !!!! האם לדעתכן אוכל לבקש ולקבל את שאר הבדיקות ( קרישיות , קריוטיפ ועוד ) מרופא הנשים שלי ולמי כדאי לי ללכת עם תוצאות הבדיקות כדי לברר מה הבעיה ( איני סומכת ב"עיניים עצומות" על רופא הנשים שלי ) . 2 . מה ההבדל מבחינת התוצאות בין צילום רחם להיסטרוסקופיה ? שמעתי שצילום רחם כואב הרבה יותר מהיסטרוסקופיה . אך כדי לברר באופן יסודי את הסיבות להפלות חוזרות , לא כדאי לעשות את 2 הבדיקות הללו ולא רק אחת מהן ? סגל נתן לי לעשות רק היסטרוסקופיה וכאמור יש לי הרגשה שהוא פשוט מנסה לחסוך לקו"ח הוצאות של בדיקה יקרה ( צילום רחם ) , האם אני צודקת ? האם כדאי לי לנסות ולדרוש לעבור גם צילום רחם בנוסף להיסטרוסקופיה ? 3 . יש לי תור גם בשיבא לפרופ' כרפ , האם נראה לכן שהוא ייתן לי לעשות את שאר הבדיקות החשובות ואוכל לעשות אותן דרך מכבי ? האם כדאי לי גם שפרופ' כרפ יעשה לי את ההיסטרוסקופיה ואם יש לי כבר הפנייה ממכבי לבדיקה הזו , האם זה יהיה על חשבון מכבי ? שאלתי מלא שאלות ,מרגישה שיצא מבולבל מידי ומתנצלת ושוב , אשמח מאוד לשמוע את דעתכן ומאחלת לכולנו שבת שלום ובמהרה הריונות תקינים,ארוכים ומשעממים , ב"ה . טלייה .

מנסה לענות

לגבי ד"ר סגל, גם חברה שלי שהייתה אצלו התרשמה כמוך. אישית, לא מכירה אותו כלל. בכל זאת, על מנת לבצע בדיקות קרישיות, את צריכה אישור של המטולוג מחוזי או רופא נשים מחוזי ולכן הרופא שלך לא יוכל להפנות אותך באופן ישיר. אני רוצה להאמין, שאם כרפ ימליץ על הבדיקות, הקופה תאשר. איני יודעת אם פרופ' כרפ מבצע היסטרוסקופיה, בטח לא דרך מכבי. בצילום רחם מזריקים חומר ניגודי לרחם ומצלמים את חלל הרחם ואת החצוצרות. אם יש בהן חסימה, עצם הזרקת הנוזל לחלל הרחם לעיתים פותח אותן (ומכאן האמונה שקל להכנס להריון לאחר צילום רחם, מכיוון שיש נשים שזה פותר אצלן את הבעיה). לי הבדיקה לא כאבה במיוחד, אבל לאחריה לא הרגשתי טוב. אגב, אני חושבת שזו דווקא הבדיקה הזולה מבין השניים. בהיסטרוסקופיה מחדירים גז לחלל הרחם ומתבוננים בו באמצעות מצלמה זעירה. אני עשיתי היסטרוסקופיה ניתוחית, כך שהייתי תחת הדרמה מלאה, אבל אכן, זה לא אמור לכאוב, אף אם לא נעים. אני חושבת שבמקרה שלך היסטרוסקופיה, שהיא בדיקה מתקדמת יותר, תתן מענה טוב יותר. הבדיקה מבוצעת באסותא, על ידי רופאים מומחים ובחינם. איך קבעת את התור לכרפ? פרטי? דרך הקופה? בהצלחה!

טלייה2

New member
היי אמא של .......................

תודה על תשובתך . האם באסותא יש רופא ספציפי שהיית ממליצה עליו להיסטרו' - האם בכלל אוכל לבחור את הרופא שיעשה לי את זה ? בקשר לכרפ קבעתי בשיבא את התור וקצת חוששת שההתייחסות שלו תהיה שונה כי זה בציבורי ולא בפרטי ? מה דעתך ? ושוב , המון תודה על התייחסותך , טלייה .

loligos

New member
בקשר לכרפ

היחס שלו טוב ביותר. בשיבא היתי אצלו לפני כחודש ואני חוזרת עם תוצאות של היסטרוסקופיה ובדיקות דם בשבוע הבא. הוא היה מקסים ואדיב תור ראשון הוא ארוך במיוחד אני מניחה שפעם הבאה הוא כבר יקצר בהליכים ממליצה בחום. loligos

טלייה2

New member
היי loligos

תודה על האינפורמציה, זה מרגיע קצת . את יכולה להגיד לי אצל מי עשית היסטרוסקופיה ובאיזו קו"ח את ?

loligos

New member
תשובות לטלייה

אני עשיתי את ההיסטרוסקופיה בביה"ח שיבא. לא בררתי מי הרופא. סמכתי על זה שהוא מילא אחר ההוראות המדויקות של פרופ' כרפ. אני חברה בקופ"ח מאוחדת. מה לעשות אבל אין לי הרבה כסף...אני לא יכולה ללכת לרופא פרטי ליותר מביקור או שניים. לא כאב בכלל. היה לי היסטוגרפיה וזה באמת כאב. בבדיקת ההיסטרוסקופיה יש איזה כמה שניות שזה לא נעים אבל לא נורא. תפקדתי רגיל אח"כ. בהצלחה ומקווה שיהיה לך "חוויה|" נעימה. loligos

loligos - היי אני מנסה לשלוח לך

מסר אבל אני לא מצליחה בכל אופן אני מוזמנת בשעה 09:30 אני גבוהה עם תלתלים + שחומת עור אז אם יתחשק לך תגידי שלום!

loligos

New member
בכיף אם אני אספיק

דרך אגב אני אהיה אפופה כי אני עודבת משמרות לילה בשרות לקוחות טלפוני

סאלי33

New member
רופאים להיסטרסקופיה

הי טליה, אז לגבי פרופ' גולדנברג כבר נתתי לך את המלצתי אבל יש רופא נוסף במכבי שביררתי לך עליו - ד"ר זולטי שמאוד מומלץ. בהצלחה!!

טוב אז בעניין פרופ' כרפ.....

קודם כל הוא הרופא הפרטי שלי ( זה הבן אדם הכי אנושי שאני מכירה ) ונכון להיום הוא מקבל אותי בתה"ש כי כבר לא נשאר לי כסף ( רופא אחר זה לא היה מעניין אם יש לי כסף או לא ) הסיפור שלי..... היו לי 3 הפלות טבעיות ( כל 3 חודשים הריון - איחור של שבוע ונופל ), כמובן שהגעתי לפרופ' כרפ שמתמחה בהפלות חוזרות ( הגעתי דרך בת דודה שלי שעבדה פקידה של פרופ' ליפיץ באסותא פ"ת ) הוא נתן לי לעשות ים של בדיקות: כרומוזומים ( שלי ושל בעלי ) קרישיות דם + פקטורים + היסרוסקופיה ( שעשה לי פרופ' גולדנברג - מ.מח' אישפוז יום תה"ש )+ עוד מלא בד' שאין לי מושג מה הן, כשהגיעו כל התשובות ( ברוך השם שהכל היה בסדר! ) הוא זימן אותנו שוב אליו ופשוט אמר לי כך: חמודה הכל בסדר אצלך את שייכת לקבוצת הנשים שככה ה' בחר שיקרה להן ופשוט תנסי שוב להרות ואני יתן לך תמיכה של זריקות פרוגרסטרון ( וציין שברגע שאני מגלה את ההריון להתקשר אליו - לזהבה הפקידה שלו והוא כבר ינחה אותה מה לעשות) וכך היה!!!!! אחרי חודשיים נכנסתי שוב להריון ( כי לא זו היתה הבעיה שלי ), ואני לא ישכח שאמא שלי התקשרה למרפאה בתה"ש והוא לא היה ואז זהבה מסרה לו את הטלפון שלי והוא צלצל ופקסס לי את הזריקות שאני אמורה לקבל ( נכון שבהמשך היו דימומים ולא חיכיתי לתור שהיה לי בתה"ש , אלא נסעתי אליו לקליניקה בהרצליה - במדיקל סנטר). בקיצור מה שאני רוצה לומר זה שבהריון הראשון שלי הוא מאוד תמך ועזר גם כשאמרתי לו שאין לי כסף הוא לא שינה פרצוף והמשיך לקבל אותי לא באופן פרטי דרך המרפאה בתה"ש, וכל פעם שהייתי צריכה משהו הוא היה שם. היום אני בהריון השני שלי ( שבוע 34+5 ) ואת ההריון הזה התחלתי שוב פעם אצלו באופן פרטי כי הרופא בקופה היה חודש במילואים ואני קצת דיממתי - וכרגיל היחס היה מעולה! כשהתקשרתי אליו בשבוע 11 שאני מדממת בכמויות שאני חושבת שזה נופל ( וזה התגלה כהיפרדות שיליה ) הוא אמר לי ללכת מיד למיון ודאג להתקשר לשם שיקבלו אותי מהר וכמובן לשאול לשלומי ( מי שלא יודעת אז היפקדות שיליה זה 50% שההריון לא יחזיק ) וכל הזמן הוא דאג להגיד שיהיה בסדר ושהוא רואה שאני עוברת את זה?! אני רוצה לציין רק ששבוע ימים לפני שקרה לי ההיפרדות שיליה היינו אצלו בקליניקה בהרצליה והסברתי לו שאין לי יותר כסף להגיע אליו באופן פרטי - כל ביקור 700 שקל, ושוב הוא הסכים לקבל אותי במיידי לקליניקה בתה"ש *** בשבוע 20 הגעתי שוב למיון עם דימומים קשים + צירים כל 2 דק' וכבר כל הרופאים שבדקו אותי אמרו לי שאת הלילה אני יעבור בחדר לידה ( וזה עובר שלא יחיה ) - פשוט כל הרופאים בתה"ש אמרו זאת מ- ד"ר משיח ( כן, כן הבן של פרופ' משיח ועד לד"ר יפת מ.מיון ), ופרופ' כרפ היחיד שאמר לי אל תדאגי הגענו עד לכאן ( משבוע 11 ) אנחנו נמשיך הלאה. ושוב אני רוצה לציין שכשהגעתי בשבוע 20 זה היה בדיוק חג שבועות וזה ממש לא מנע ממנו להתקשר למחלקה שאושפזתי ולשאול את הרופאים מה קורה איתי( הוא פשוט צלצל כל יום לוודא שהכל בסדר ) כמובן שהוא היה בקשר טלפוני איתי ועם בעלי, וכל יום שוא היה מגיע לבי"ח הוא היה נכנס אליי קודם גם אם זה היה בשעה 6 בבוקר - הוא פשוט היה מעיר רותי ושואל שהכל בסדר!!! בנות לסיום: מה שאני רוצה לומר זה שיש לי עוד המון אבל פשוט המון דברים לספר ולהשביח אותו - מי שרוצה אני ידבר איתה בפלאפון דרך המסר! נ.ב. אני רוצה לציין שאת כל הבדיקות שפרופ' כרפ נתן לי בזמנו לעשות עשיתי באופן פרטי כי הייתי לחוצה בזמן וזה מה שרושקן אותי ( כמעט הכל נעמד על סכום של 10.000 שקל אבל זה לא עניין אותי - מה שעניין אותי זה שכל התשובות הגיעו תוך שבועיים שדרך המרפאה היה לוקח כמעט חודש וחצי) בהצלחה לכולכן - ותראו שבסוף יש תוצאות טובות כשכ

../images/Emo41.gif../images/Emo41.gifטליה 2 - זו שוב אני

אני עשיתי היסרוסקופיה אבחנתית כדי לראות אם יש מחיצה ברחם בכל אופן אם את צריכה עזרה לגבי פרופ' כרפ - אני מאוד אשמח! **** ביום רביעי הקרוב אני אצלו בתה"ש ( 06.09.06 )

למעלה