לכל הבנות שהייתה להן חינה

cmontal

New member
לכל הבנות שהייתה להן חינה

אני מוזמנת לחינה של בן דוד של שחר ובחירת לבו בעוד שבועיים ואין לנו מושג מה אנחנו אמורים להביא. לחתונה (שתתקיים שבוע אחרי החינה) נביא כסף כמובן. אנחנו לא יודעים אם אנחנו אמורים להביא מתנה לחינה או גם כסף ואם כן אז כמה זה ראוי? אם יש למישהי/מישהו תשובה אשמח לשמוע ולהחכים. תודה מראש כרמית

אתי@

New member
בד"כ קונים מתנה לבית, משהו למטבח,

מצעים, מגבות, וכיו"ב. המחיר - בהתאם לקירבה...

cmontal

New member
אתי, על איזה מתנות את ממליצה?

קראתי בפורום שגם את נכנסת לא ממזמן לביתך החדש. איזה מתנות נהנית לקבל בחינה שלך (הייתה לך נכון????...) האמת שזה בן דוד של שחר שאני מעולם לא פגשתי, שהכיר בחורה לפני חודשיים ובעוד שלושה שבועות הם מתחתנים... אני לא יודעת מי היא, מה היא רוצה מה הוא רוצה וכו´ מה גם שאף פעם לא הייתי בחינה ולכן אני לא יודעת מה לקנות? מה קונים לאנשים שאין מושג מי הם? ובטח לא איך הבית שלהם נראה... מצעים נראה לי כמתנה אישית מדי (בכל זאת ישנים על זה...) וצריך להכיר את הטעם של הזוג (אם הם אוהבי הסטן, או הפלנל או שסתם כותנה עושה להם את זה..). בכל מקרה אם הייתה לך חינה האם יש מתנות שנהנית לקבל מאנשים רחוקים, כאלה שלא מכירים אותך ועדיין הביאו משהו נייטראלי ולא מחייב ועם זאת עדין ומעניין אני אשמח לשמוע. כרמית

שלום לך , לאתי @ לפי מה שאני יודעת

לא היתה חינה, אבל כן היא נכנסה לבית חדש וכך גם אני . תחשבי על משהו לא מחייב ושיהיה שימושי , ולא חשוב על איך הבית נראה, חוץ מזה תמיד אפשר לשים פתק החלפה, הרי את לא חייבת לקלוע לטעמם האישי. סט מגבות יכול להיות נחמד, למשל 2 גדולות ו- 2 קטנות לפנים ולידיים, אפשר גם לרקום את שמם על הגדולות. מצעים את גם יכולה לקנותף שוב את לא חייבת לקלוע לטעמם. חנוכיה יכולה להיות רעיום טוב אם זה יוצא לפני חנוכה. יש עוד המון רעיונות , סט של כלים לשבת- כמו פמוטים, כוס לקידוש, בד לכיסוי החלות.

אתי@

New member
../images/Emo13.gif לא, לא עשיתי חינה, אבל...

מצעים זו מתנה יפה ולא אישית מידי, כנ"ל לגבי מגבות. עוד מתנות:
מעמד לעיתונים
מתקן לייבוש מגבות (אנחנו קנינו מתקן מקסים בסגנון עתיק בכיתן)
מפת שולחן יפה
סט כלי ששת יפה
מחבת חשמלית
סט כריות נוי
סט סכו"ם במעמד יפה ועוד ועוד... העיקר שתקנו ברשת חנויות מוכרת, כי אם אתם לא מכירים את הזוג אז כדאי שתמיד תהיה להם האופציה להחליף...
זה מה שאנחנו שמחנו לקבל - דברים שאם לא נאהב, נוכל להחליף
(ששששששששששש
לא לגלות לאף אחד...)

אתי@

New member
עוד רעיונות:

כלי לפונדו
סיר לספגטי
|סט של כלים להגשה: כלי לרוטב, מלחיה ופלפליה, כלי לחמאה, קערה לסלט - הכל מאותו ליין.
זוג חלוקי מגבת
שתי פיג´אמות או שני זוגות של נעלי בית מגניבות (אם הזוג פתוח ויש לו חוש הומור כמובן)
סט כלים להכנת קפה (כזה שקונים בבתי קפה עם טוחן קפה, כלי לחלב וכיו"ב...

הילית*

New member
ועוד רעיונות...

ערסל
מנורות לילה לחדר שינה (יש דברים יפים אפילו בהום סנטר)
מנורה עומדת על השולחן- אנחנו קיבלנו ממישהי שלא באה לחתונה מנורה כזאת מעץ במבוק, ממש יפה
סכום לעוגה- מזלגות + כלי לחיתוך העוגה
מגשי נירוסטה שתמיד טוב שיש בבית

cmontal

New member
תודה על כל העצות../images/Emo24.gif

התייעצתי עכשיו עם אמא של שחר והתברר שמאחר שהזוג הכיר לא מזמן, עוד אין להם בכלל בית משותף. כרגע כל אחד גר אצל הוריו ולאחר החתונה הם מתוכננים לעבור לגור בחדר אצל הסבתא של הכלה. עכשיו אני בכלל לא רוצה לקנות להם משהו יפה לבית, כי מעבר לעובדה שאני לא מכירה אותם בכלל גם אין להם בית... אני חושבת שהרעיון הטוב ביותר הוא סט תואם של מגבות ואולי לרקום משהו יפה. אמא של שחר הציעה סט של שני חלוקי אמבטיה עם רקמה של השמות שלהם ונראה לי שזה מה שאני אעשה, רק שאני לא יודעת מה המידות שלהם (תבינו שאף אחד עוד לא פגש את הכלה, רק ההורים של החתן...). ואי אפשר לרקום את השמות (אולי הם ירצו להחליף את החלוקים). נראה לי שהפיתרון הכי טוב הוא לקנות חלוקים חלקים, תואמים ובאותה מידה. מה דעתכן?

J-סיקה

New member
אחת המתנות היותר מוצלחות

שהבאתי למישהי ועד היום היא לא שוכחת לי את זה הוא סט מצעים בשחור ולבן עם ציפה (חורפי כמובן) כשעל הכריות רקומים השמות הפרטיים ועל הציפה באמצע לב אדום קצת קיטשי אבל מרגש

הילית*

New member
רעיון מעולה..

בין כמויות הדברים שאמא שלי קנתה לנו לפני החתונה היו 2 חלוקי מגבת - שלי בצבע אפרסק בהיר ושלו בצבע קרם. שימושי מאוד ומאוד כייפי. ודרך אגב, השתמשתי לראשונה בחלוק במקווה (אמרו לי להביא הכל חדש- תחתונים, קפקפים, חלוק....)

*שיר

New member
חלוק זו מתנה נהדרת, אבל זה קצת יקר

לא? בהתחשב בעובדה שאח"כ גם צריך להביא שק לחתונה...
אני הייתי הולכת על משהו קצת יותר קטן- אם אין להם עדיין בית, אז הרי כל דבר לוקח. אתי@ הציעה המון רעיונות טובים לדעתי. ועוד: (אולי כבר אמרו חלק:
כוסות
כוסות ליין
כריות
ואזה לפרחים
והכי בעיני שווה - כרבולית זוגית (שמיכה דקה להתכרבל ליד הטלוויזיה)

יעלי2

New member
אני קניתי ערסל ויש לי עוד רעיון

אם יש להם גינה או מקום לערסל בבית, אני ממליצה לגשת לדיזינגוף סנטר, יש שם חנות בשם אמזונס שמוכרת רק ערסלים במגוון מחירים (מ90 ש"ח ועד בכלל). חוץ מזה מתנה נחמדה שימושית ולא יקרה (תשמרו את הכסף לחתונה ואת גם לא מכירה אותם), מסננת גדולה מנירוסטה לפסטה, בתוכה תשימו סט ששת ו/או מלחיה פלפליה וכפפה לתנור חם. תעטפי יפה בצלופן עם רפיה, ויש לךל מתנה בעד 100 ש"ח גג. אם יש לכם יותר להשקיע בזה, סט מצעים מחנות מוכרת (כמו כיתן וכו) יעלה בסביבות 300 ש"ח. סט מגבות יכל לעלות פחות, וזה פשוט מקסים ונורא שימושי.

shelycat

New member
מתנה שאנחנו קיבלנו....

אנחנו קיבלנו כזוג שגר יחד כבר כמה שנים ויש לו הכל מגש כזה לארוחת בוקר במיטה (עם רגליים) שעוונית מקש וסט כוסות/מגים לו ולה.

הילית*

New member
המגש למיטה זה רעיון מצוין

וגם לא כ"כ יקר וגם מאוד מתאים לבית שבו גרים עם סבתא אז מה החלטת בסוף?

cmontal

New member
האמת שעוד לא החלטתי

אבל כן הגעתי למסקנה שמאחר ואנחנו הולכים לתת צ´ק מכובד (בכל זאת בן דוד של שחר) אנחנו לא נוציא מעל 100 ש"ח למתנה לחינה. מכיוון שאני עובדת ברמת אביב אני אלך אישהו יום לקניון שם, יש שם חנות של כיתן ומשביר לצרכן ואני בטוחה שאני אוכל למצוא איזה מתנה יפה ונחמדה ולא יותר מדי ביתית (כי עדיין אין להם בית...) אבל הכיוון הכללי הוא בהחלט מגבות יפות, כלי מעניין או מגש למיטה (רעיון מדליק) אף פעם לא הייתי בחינה כך שעצם החוויה נראית לי מדליקה. מה דעתכם? מה עושים שם?

אתי@

New member
לפי דעתי מגש פינוק זה רעיון יפה אבל

בסופו של דבר לא כ"כ שימושי. לנו יש מגש כזה שעומד מיותם כבר 4 שנים, ושתי חברות שלי קיבלו מגש כזה ומעולם לא השתמשו בו... הייתי הולכת על המגבות

shelycat

New member
מגש פינוק לחסרי מיטבח....

לנו יש יחידת דיור אצל ההורים שלנו ואין לנו מיטבח פרטי משלנו כך שהמגש אצלנו מידי פעם מגיח לסיבוב במיוחד כאשר רוצים לאכול לבד או סתם לנשנש כשיושבים על השטיח או במיטה ואז הוא מחלטר כשולחן קטן לשתייה, פיצוחים וסתם נישנושים.

לפי המסורת: כלי בית, מתנה לכלה

(מיני בשמים, סבונים) והכי הרבה מתוקיםםםםם לשים המון המון מתוק כשאורזים את המתנה.

למעלה