לכל הגרופיZ למינהם של פראצ'ט...

Vetinari

New member
לכל הגרופיZ למינהם של פראצ'ט...

אני מודעת לעניין שלא כולם אוהבים את צייר הבית של פראצ'ט - Paul Kidby, כצייר עטיפות הספרים שלו בהוצאה האנגלית של CORGI (ההוצאה הבריטית המועדפת עליי. אני שונאת את הגירסה האמריקאית לעטיפות של פראצ'ט), אבל הבחור הוא צייר מוכשר. לצורך העניין מעט רקע - אבא של פול קירבי, ג'וש קירבי, החל לעבוד עם טרי פראצ'ט ובמקביל הצטרף אליו פול. לאחר שנפטר אביו-ג'וש, פול המשיך את מסורת איור עטיפות הספרים עבור פראצ'ט. פראצ'ט, בכל אחד ואחד מספרי "עולם הדיסק", לא החליף ולו לפעם אחת את איוריו של פול.

The Mad Hatter

New member
מה?

גם אני לא ידעתי שהם קשורים אחד לשני (למרות שתמיד היה נראה לי מוזר ששם המשפחה שלהם כל-כך דומה). כלומר..זה לא קירבי-קידבי? אז או שטעיתי בשמות המשפחה או שמישהו מהם שינה אותו. ואם כן-למה? *מבולבלת* בכל מקרה, שני הציירים מעולים. את פול קידבי אני אוהבת יותר-כי הוא מצליח לצייר את הדמויות בצורה בה דמיינתי אותן והוא מצייר מדהים, חוץ מזה. את ג'וש קירבי ז"ל אני אוהבת פחות. יש לו נטיה לגרום לכל הדמויות להיראות כמו נקניקים. אבל הוא מצייר בסגנון יותר...פראצ'טי. ובסך-הכל, אני אוהבת את העטיפות של הספרים.

DviRincewind

New member
ממש לא...

אין ביניהם שום קשר משפחתי... יש ג'וש קירבי, שהוא הותיק יותר, ויש פול קידבי, שהוא החדש. אני אישית מעדיף יותר את ג'וש קירבי, אולי בגלל הנוסטלגיה.

ויימס

New member
ג'וש קירבי לוחם בזמן.

הוא גורם לאנשים להיראות כמו שהדוכס באחיות הגורל אמר. נו, כאילו הם עשויים מבצק? פול קידבי מצייר ממש ממש טוב, והסיבה היחידה שאנשים מעדיפים את קירבי היא נוסטלגיה. וזו לא סיבה מוצדקת.

קירבי עדיף

בעיניי, הוא מוצלח יותר משהדבר הראשון שרואים בציורים שלו הוא עומס הפרטים. כל כך הרבה פרטים, אובייקטים, דמויות, חפצים... אפילו שטחים חלקים לכאורה (קירות, שמיים וכו') מקבלים כל כך הרבה צבעים ופרטים, והופכים להיות הרבה יותר מעניינים.

ויימס

New member
וואו! כל כך הרבה פרטים!

ואף לא אחד מהם מצוייר כמו שצריך!!!

למעלה