לכל הדרואידים החדשים!!!!

Dia Leoghann

New member
לכל הדרואידים החדשים!!!!

לכל הדרואידים, הדרואידים המתלמדים והדרואידים לעתיד!!!!!! הייתי שמח אם היה בינינו יותר קשר. אם תוכלו לפרט על עצמיכם, שם, גיל, כמה שנים אתם לומדים דרואידיזם, אם אתם שייכים למסדר כלשהו, מקום מגורים, כתובת ICQ, וכו´.... בברכה ובאור, Dia Leoghann

morning star

New member
אשמח אם תחלוק

עמנו את המקורות השונים שבהם ניתן ללמוד כיצד ניתן להיות דרואיד... שלך הנווד

Dia Leoghann

New member
כיצד ניתן להיות דרואיד....

אוקיי, אז קודם כל צריך לרצות להיות דרואיד.... דבר שני, בשביל ללמוד להיות דרואיד צריך תחת....כדי לשבת וללמוד. אני מאמין שלכל אדם יש את תחומי העיניין שלו, אך רוב הדרואידים, אני חושב, נהנים מעצם הלמידה. אני למשל לומד היסטוריה, מיתולוגיה, קצת זאולוגיה, קצת ביולוגיה, אנתרופולוגיה, ארכיאולוגיה, קצת פסיכולוגיה, ובכלל הרבה לוגיות כאלו. אני חושב שלמידה ודעת היא מרכיב חשוב באישיותו של הדרואיד בתור אדם המשרת את קהילתו. מקורות ללמידה, למי שאין כסף לקורס, הם רק ספרים. ספרים בעברית אין בכלל, ספרים באנגלית אין בארץ. לכן את כל הספרים צריך לקנות בחו"ל או להזמין דרך האינטרנט. בעיקרון ממש לא בעיה למצוא אותם כיוון שבבריטניה, אירלנד, ארה"ב, קנדה, אוסטרליה, וניו-זילנד הדרואידיזם הוא נושא מפותח, מקובל ומכובד מאוד, וכל חנות ספרים המכבדת את עצמה מחזיקה ספרים בנושא. (באמזון לבדה יש בטח כמה מאות אחדות). בנוסף יש מסדרי דרואידים שמארגנים קורסים בהיתכתבות. הטוב שבהם הוא, לדעתי, הקורס של ה-OBOD שעולה כ-300$ לשנה. הקורס מתחלק לשלוש שנים שבכל שנה אתה עולה תואר - בארד, אובט ולבסוף דרואיד. הקורס שלהם גם מוכר ע"י אוניברסיטה מסויימת שאיני זוכר את שמה בארה"ב לתואר ראשון. מסדר ADF גם כן עושה קורס בהתכתבות, במחיר מעט יותר זול, אך איני יודע מה טיבו. Bandarach Collage of Druids מעניקים תארי בארד אובט ודרואיד בחינם, אך עליך ללמוד יומם וליל ולכתוב עבודות שאותן אתה מגיש להם כדי לזכות בתואר, שאינו מוכר, עד כמה שידוע לי, ע"י גופי השכלה גבוהים או ע"י מסדרים אחרים. בברכה ובאור, Dia Leoghann

Dia Leoghann

New member
עוד בילדות....

כשהייתי בן 5 או 6 כבר היו לי נטיות לכיוון ה"דתות הירוקות". במרחק של כק"מ מהבית היה מטע פקאנים שהיה היער שלי. כל יום אחרי הגן או הביה"ס הייתי הולך ודואג לעצים במטע. היה לי מטה בגודל של בערך פי שניים ממני איתו הייתי מתנפל על כל מי שהיה מעיז לדרוך לי ביער (אז רק התחילה תקופת המופרעות שלי). יום אחד הגעתי ליער, ומצאתי את כל העצים עקורים מהקרקע ומנוסרים לחתיכות, וזה היה אחד הימים העצובים ביותר בחיי. אחרי "תקופת היער" התחילה תקופת הנדידה. הייתי בורח מהבית ומסתובב בטבע, לפעמים אפילו ישן בחוץ כל הלילה. הרגשתי יותר בטוח בחוץ מאשר בבית. פעם גם יצאתי "להפלגה" על הירדן, ולמסע אל הכנרת ואל פסגת החרמון, אבל למזלי תמיד הופיע מישהו מבוגר ועצר אותי (במקרה של הירדן הציל אותי רגע לפני המפלים של הירדן ההררי). גיבורי הילדות שלי היו אסטריקס, אובליקס ואשפיקס ובביה"ס היו וויכוחים שלא נפתרו עד היום אם הם יותר חזקים מסופרמן וספיידרמן או לא... כבר מהגן, ולמעשה עד היום, אני פעמים רבות מצייר סמלים קלטים ודרואידים (ספירלות, מבוכים, טריקסלים, אוון, קשרים קלטים) רק שאז לא הבנתי מה אני מצייר ולא חשבתי שיש לזה משמעות. בגיל 17 החלטתי לעשות עבודת גמר לבגרות על המיתולוגיה הצפון אירופאית בהשוואה לספר שר הטבעות של טולקין (ניסיתי להתחכם כדי שלא יהיה מי שיבדוק את העבודה כי מי בארץ בכלל מבין בזה....). המשפחה שלחה לי מחו"ל ספרים באנגלית כיוון שבארץ לא היו, ובמהלך כתיבת העבודה נפגשתי למעשה לראשונה בצורה מעמיקה עם הקלטים והדרואידים, ומיד ידעתי שכאן מקומי. זהו.... בברכות אור, Dia Leoghann

Dia Leoghann

New member
אני אתחיל עם עצמי...

שמי ארי-אל (או בסקוטית Dia Leoghann), בן 25. העיניין שלי בדרך החיים הדרואידית או הקלטית החל בגיל צעיר מאוד אך אז לא ידעתי שיש לדבר שם ואפילו לא ידעתי שיש עוד אנשים כמוני. בגיל 17, במסגרת הכנת עבודת גמר לבגרות, נפגשתי לראשונה עם דרך החיים הקלטית ועם הדרואידיזם, מאותו רגע ועד היום אני "דרואיד מתלמד" ( 9 שנים ). אני רשום כרגע בשני מסדרי דרואידים, אחד הוא Bandarach Collage of Druids שהוא לא בדיוק מסדר אלא יותר קבוצת Online ברשת, והשני הוא ה-OBOD. עדיין לא התחלתי את הקורס שלהם, אך שיהיה באפשרותי לממן אותו סביר להניח שאקח את הקורס של OBOD. כרגע אני גר ברבוץ כפר-רופין שבעמק בית שאן, אך בינואר אני עובר לאילת. כתובת הICQ שלי היא 89610011. בברכה ובאור, Dia leoghann

Justin Angel

New member
Jee...

i wounder who else are you talking about... שם: ג´סטין אנג´ל גיל: שלוש שנים להשכלתי כדרואיד: שלוש עיר: ראשל"צ כתובת: UrAnus! כדומה: אני לא יכול ללכת לישון כי הליצנים יאכלו אותי...

morning star

New member
בשנת 3000 ../images/Emo32.gif

שינו את השם של הפלנטה (לפי הסדרה המצויינת Futurama) - למדענים נמאס מהקלישאה על השם של הפלנטה ולכן שינו ל - Urectum...
שלך הנווד

mishmish18

New member
דרואיד מתלמד יקר..

האם לדרואידים לא היו כוחות הקשורים בטבע? שליטה במזג האוויר, תיקשור עם בעלי חיים, קשר עם הטבע באופן כללי? איך אפשר להיות דרואיד באמת אם אין לך את הכוחות האלה? הייתי באתר שלך ולא נזכר שם כמעט דבר על הנושא.. או אולי האנשים שאליהם אני מתכוונת לא נקראים דרואידים? מחכה לתשובה, טל
איציק (איסיקיו): 9407135

Dia Leoghann

New member
שלום למישמיש\טל\איציק -????

נכון, לדרואידים היו כוחות שקשורים בטבע. ישנן באמת סיפורים על שליטה מוחלטת במזג אוויר וביסודות, אך אני מבטיח לך שהדרואידים המודרניים אינם מגיעים לרמה הזו, ואולי אלו רק אגדות... בקשר לשאר הדברים, כמו תקשור עם חיות, שינוי צורה ועוד ועוד, אל תקח את האתר שלי כדוגמה, הוא רק בחיתוליו, וכמו שכתוב שם, לא תמצא שם ידע כזה ויכולות כאלו בין לילה, אלא כמו דרואיד טוב ושקדן תצטרך ללמוד את כל הבסיס, לקרוא ולקרוא, ובסוף, כשאני יגיע לכתיבה של הדברים האלו (ואני יגיע לזה עוד לא מעט זמן) אז תוכל גם אתה להגיע לזה. אבל אני כבר אומר, שהמשך "מסע הדרואידים" יהיה נתון תחת סיסמאות, שרק מי שיקרא את הבסיס יוכל לדעת אותן, וזאת כדי למנוע קיצורי דרך. העיניין הוא שאינני רוצה שמישהו יפגע בעצמו או באחרים בגלל דבר שלמד אצלי באתר, ואני יעשה כל שביכולתי כדי למנוע זאת. בברכת אור, Dia Leoghann

mishmish18

New member
אני טל (בת),

מישמיש זה הניק-ניים, ו"איציק"= כינוי חיבה ידוע לאייסיקיו :) לדרואידים היו וישנם כוחות שליטה מסוימים (לא מוחלטים, כנראה, תלוי בעוצמה האישית)בטבע ובבע"ח. אין זאת אגדה. מובן שהדרואידים המודרניים, וביניהם חבר שלי, לא ירצו שכל העולם יידע בוודאות אם יש או אין להם כוחות ואם הם משתמשים בהם, כי אנשים חושדים ומפחדים מדברים שהם לא כל כך מכירים, כמו כישוף או מאגיה למשל. אני, בניגוד אליך, לא חושבת שכל אחד יכול להיות דרואיד, אבל כל אחד יכול ללמוד עליהם, כמוך. אני לא יודעת אם גם בך טמונים הכוחות האלה או שפשוט נמשכת לנושא כי הוא מאוד מעניין. הייתי מציעה שתנסה לשים לב לדברים שקורים סביבך וקשורים למשל במזג אוויר או בבע"ח.למשל, האם קרה לך שהיה לך חם ורצית שתהיה רוח, ופתאום באמת נשבה רוח? דברים כאלה.. אולי תפתיע את עצמך :) בכיף, טל.

morning star

New member
אז למה לא לשתף אותנו?

נראה לי שכאן (במיוחד אם זה בעילום שם), החבר שלך יכול לספר על הדרואידיזם ואיך הוא הגיע לזה. למה לדעתך לא כל אחד שרוצה ומשקיע יכול להיות דרואיד? שלך הנווד

Dia Leoghann

New member
מישמיש יקרה!!!

שלום לך!!! דבר ראשון, לא היתה ולא תיהיה לעולם לדרואיד יכולת שליטה על מזג אוויר ועל הטבע. אולי יכולת לתקשר עם "האחראים" על הטבע ומזג האויר או יכולת תיקשור עם בעלי-חיים. דבר שני, כל אדם יכול ללמוד להיות דרואיד אם הוא רוצה בכך ואם יש לו את הסבלנות והרצון ללמוד להיות דרואיד. האדם הוא חלק בלתי נפרד מהטבע, והדרואידים הם חלק בלתי נפרד ושאינו יוצא דופן משאר האנושות. אני יודע שטמונים בי הכוחות האלה כיוון שאני אדם והם נמצאים בכל אחד ואחד מאיתנו. הדרואידיות רק מלמדת אותי להשתמש בהם. אם קרה פעם שהיה לי חם ורציתי שתיהיה רוח ופתאום היתה..... כן הרבה פעמים. אני חושב שזה קורה לכל אחד. זה עדיין לא אומר שיש לי שליטה על זה. לעומת זאת, אני יכול לבקש. למשל בסאווין האחרון הזמנתי את טראניס לחגוג איתי וביקשתי שנה גשומה. בינתיים היא עדיין גשומה. ביום רביעי האחרון הייתי אחראי על מרוץ הלפיד וטקס חנוכה של הקיבוץ (מן טקס אש), וכולם רצו לבטל אותו כי בתחזית אמרו שירד גשם. אני החלטתי שאני לא מבטל אותו, וצירפתי גם בקשה קטנה לאותו טאראניס מהולל. יום רביעי היה יום שטוף שמש, והמרוץ והטקס התקיימו בהצלחה. צרופי מיקרים או שטאראניס מקשיב לי? לא יודע.... בכל אופן לא אני שולט בזה אלא הוא, אני יכול רק לבקש. תקשור עם בעלי חיים זה כבר עיניין אחר, אותו אני עושה לעיתים די קרובות. לעומת זאת שליטה בבע"ח אינני עושה ואני לא חושב שכדאי לי לנסות. תקשור יכול להיות מסובך מספיק אם אינך מקפיד על הדברים הקטנים (תקשור עם נמלה אחת למשל זה בעצם תיקשור עם קן שלם - תארו לכם איזה בלגאן זה עושה בראש.....לא מומלץ), ולכן אני מסתפק בתיקשור. מה אני צריך לשלוט בחיה? לאיזה צורך? ואולי החבר שלך באמת ירצה להצטרף אלינו? באור ובברכה Dia Leoghann

mishmish18

New member
../images/Emo9.gif אתה יודע מה?

אני חושבת שאתה כנראה צודק בדברים שאמרת.. וגם לא ניסיתי להתיימר לדעת יותר טוב ממך או מג´סטין אנג´ל, שמעדיף תמיד לצעוק. רק ניסיתי לומר מהו המעט שאני יודעת. בקשר לחבר שלי, הוא פשוט גילה בעצמו את הכוחות האלו, ומידי פעם הוא משתמש בהם (הוא מבקש מכוחות הטבע, היקום, לסייע לו במשהו) נ.ב: לא התכוונתי לשליטה של ממש עם בע"ח, אלא "לתפוס דיבור" איתם.. טל

Justin Angel

New member
תסלחי לי

גבירתי! אני מוכן לסבול את כל השטויות שנזרקות כאן באוויר ,אבל לא עלבון כזה ברור ומכוון נגד הדת שלי! באיזה יוהרה עילהית המלכה החליטה לחלוק איתנו ,פשוטי העם, את כל המידע שלה! אני פשוט מרגיש כאילו רוח הקודש נגעה בי! "היו וישנם כוחות שליטה מסוימים (לא מוחלטים, כנראה, תלוי בעוצמה האישית)בטבע ובבע"ח" = זה שדרואיד יכול לעשות את זה ,לא אומר שזאת הייתה המטרה שלו. דרואיד יודע לעשות את כל זה כי הוא הגיע להבנה מלאה של אותו דבר. (ראה חוקי המקשוף , חוק הידע אומר כאשר שמגיעים להבנה מלאה על משהו שולטים עליו). אבל חס ושתילה שדרואידיזם מתבטא בזה שיש סביבך משווי רוח פתאומיים! "אני, בניגוד אליך, לא חושבת שכל אחד יכול להיות דרואיד" = יופי, תזכירי לי שוב למה למישהו יהיה אכפת מהדעה שלך שיש לך היסטוריונים מקצועניים שכתבו ספרים ואומרים בדיוק ההפך? אומנם מאוד קשה להפוך לדרואיד ,וזה תלוי בבן-אדם עם יש לו את התכונות להגיע למעמד זה (נחישות ,התמדה ,המון זמן פנוי, וכו...) ,אבל זה לא תלוי בזה שיש סביבך משווי רוח! אני מציע לך ללכת ולא לחזור. ומילא ללכת ולחזור רק שתדעי על מה את מדברת. אני רק רוצה שתביני ,שאם זאתי ההגדרה שלך לדרואידיזם אז אין לך מושג קלוש שבקלושים מה זה באמת. כל מה שאת יודעת זה מספר השחקן למבוכים ודרקונים מהדורה שלישית.

Dia Leoghann

New member
ג´סטין אני בטוח שיש דרך יותר נעימה

להעביר למישמיש את דעותיך וידיעותיך, גם אם מה שאמרה קודם פגע בך. בברכה, Dia Leoghann

mishmish18

New member
קבל את התנצלותי מעומק הלב,

אם דבריי פגעו בך.. אני באמת לא יודעת הרבה על דרואידיזם ולא התיימרתי לכך. תקרא מה שכתבתי לארי-אל. מצטערת, למרות כל הצעקות.

hsotrt

New member
אוקיי...

אם תציצו בהודעה הקודמת אז זה בערך ככה. אני לומד מגיל 13 ואני כבר בן 17 ואני לא חבר באירגון כלשהו אבל רוצה מאוד להיצטרף לוויקה כי זה נשמע די מעניין. עוד משהו שפספסתי??

למעלה