כיצד ניתן להיות דרואיד....
אוקיי, אז קודם כל צריך לרצות להיות דרואיד.... דבר שני, בשביל ללמוד להיות דרואיד צריך תחת....כדי לשבת וללמוד. אני מאמין שלכל אדם יש את תחומי העיניין שלו, אך רוב הדרואידים, אני חושב, נהנים מעצם הלמידה. אני למשל לומד היסטוריה, מיתולוגיה, קצת זאולוגיה, קצת ביולוגיה, אנתרופולוגיה, ארכיאולוגיה, קצת פסיכולוגיה, ובכלל הרבה לוגיות כאלו. אני חושב שלמידה ודעת היא מרכיב חשוב באישיותו של הדרואיד בתור אדם המשרת את קהילתו. מקורות ללמידה, למי שאין כסף לקורס, הם רק ספרים. ספרים בעברית אין בכלל, ספרים באנגלית אין בארץ. לכן את כל הספרים צריך לקנות בחו"ל או להזמין דרך האינטרנט. בעיקרון ממש לא בעיה למצוא אותם כיוון שבבריטניה, אירלנד, ארה"ב, קנדה, אוסטרליה, וניו-זילנד הדרואידיזם הוא נושא מפותח, מקובל ומכובד מאוד, וכל חנות ספרים המכבדת את עצמה מחזיקה ספרים בנושא. (באמזון לבדה יש בטח כמה מאות אחדות). בנוסף יש מסדרי דרואידים שמארגנים קורסים בהיתכתבות. הטוב שבהם הוא, לדעתי, הקורס של ה-OBOD שעולה כ-300$ לשנה. הקורס מתחלק לשלוש שנים שבכל שנה אתה עולה תואר - בארד, אובט ולבסוף דרואיד. הקורס שלהם גם מוכר ע"י אוניברסיטה מסויימת שאיני זוכר את שמה בארה"ב לתואר ראשון. מסדר ADF גם כן עושה קורס בהתכתבות, במחיר מעט יותר זול, אך איני יודע מה טיבו. Bandarach Collage of Druids מעניקים תארי בארד אובט ודרואיד בחינם, אך עליך ללמוד יומם וליל ולכתוב עבודות שאותן אתה מגיש להם כדי לזכות בתואר, שאינו מוכר, עד כמה שידוע לי, ע"י גופי השכלה גבוהים או ע"י מסדרים אחרים. בברכה ובאור, Dia Leoghann