לכל ההריוניות וגם לכל אלו שעדיין לא

Hadar p

New member
לכל ההריוניות וגם לכל אלו שעדיין לא

צירפתי קישור לכתבה דווקא מעניין.....
אני דווקא אשמח
משרד הבריאות ממליץ: חופשת לידה של חצי שנה המשרד מתכוון לקדם חקיקה במטרה להאריך את חופשת הלידה בישראל, העומדת כיום על 12 שבועות בלבד. המטרה: לאפשר לאם להניק את תינוקה במשך 6 חודשים ולהדק את הקשר אתו בראשית חייו שרית רוזנבלום משרד הבריאות ממליץ להאריך את חופשת הלידה לחצי שנה. המטרה: לאפשר לאם להניק את תינוקה במשך שישה חודשים ולהדק את הקשר אתו במהלך החודשים הראשונים לחייו. חופשת הלידה בישראל נמשכת כיום, על פי חוק, 12 שבועות בלבד. אמהות ממגזרים מיוחדים, בהן אמהות לתאומים, זכאיות לחופשה ארוכה בכמה ימים. ברוב ארצות אירופה חופשת הלידה נמשכת תקופה ארוכה בהרבה ומאפשרת לאמהות הטריות להישאר בבית עם תינוקיהן שנה עד שלוש שנים, במימון המדינה. באחרונה החלה להתגבש במשרד הבריאות יוזמה להאריך את חופשת הלידה כך שאמהות החפצות בכך יוכלו להישאר בבית זמן רב יותר מהנהוג כיום. הסיבה ליוזמה החדשה: לעודד אמהות צעירות להיניק במשך שישה חודשים באופן מלא על מנת לצמצם את התחלואה בקרב היילודים ולתת לאם ולתינוקה הזדמנות לחזק את הקשר ביניהם בחודשים הראשונים לחייו. היוזמה להמליץ על הארכת החופשה נולדה בוועדה לקידום ההנקה של משרד הבריאות, שמייעצת לשירותי בריאות הציבור של המשרד בנושא פעילות טיפות החלב ועידוד ההנקה בישראל. היא התקבלה בחיוב בדרגים המקצועיים של המשרד, וכעת מתכוון המשרד לקדם את ההצעה באמצעות חקיקה. ראש שירותי התזונה והמזון של משרד הבריאות, ד"ר דורית ניצן קלוסקי, אמרה אתמול: "אנחנו מעוניינים ללכת בקו של הארצות הסקנדינביות, ששם חופשת הלידה נמשכת בין שנה לשלוש שנים, ומאפשרת לאב להתחלק עם אשתו בחופשה רק במהלך החצי השני של השנה הראשונה ואילך. אורכה הנוכחי של החופשה בישראל מספיק אך ורק לתהליך ההחלמה של האם, ולא יותר מכך. המצב כיום גם משקף את הפער בין אמהות עשירות לעניות, משום שהעשירות יכולות להאריך את חופשתן ללא תשלום, ואילו העניות נאלצות לחזור לעבודה תוך זמן קצר ולהפסיק להיניק. "אנחנו מודעים לכך שלהארכת החופשה יש אספקטים כלכליים לא מבוטלים, אבל אין ספק שהארכתה תביא לחיסכון במערכות רבות, בהן מערכת הבריאות, שנושאת כיום בנטל התינוקות החולים, ותשפר באופן משמעותי את הטיפול בדור הבא". ההמלצה להאריך את חופשת הלידה היא חלק מתוכנית כוללת של המחלקה למזון ותזונה במשרד הבריאות, שנועדה לעודד הנקה במטרה למנוע תחלואה. משרד הבריאות ממליץ כיום להניק תינוקות עד גיל שישה חודשים ללא תוספות מזון או שתייה, ולהמשיך את ההנקה בתוספת מזונות משלימים עד גיל שנה. מתוך...YNET

../images/Emo45.gif../images/Emo31.gif כן לחופשת לידה של חצי שנה,

לא בשביל הנקה, אלא בשביל שהאם תנוח מהעבודה הקשה שהיתה לה במשך 3 חודשים. משגע אותי שהמדינה "מעודדת" הנקה. זה לא עניין של המדינה, אלא של האם (ובן זוגה), ויש בזה דברים חיוביים וגם דברים שליליים. ההחלטה על הנקה כן או לא היא אישית ולא צריכה להיות מושפעת מעידוד של המדינה. ומי שלא מניקה לא תקבל חופשה ארוכה?

תנוח מהעבודה הקשה של 3 חודשים???

יקירתי- אם נראה לך שתוכלי לנוח, את טועה. לא אחרי 3 חודשים, 6 חודשים, או 18 שנים... מי שרוצה לנוח כדאי שלא תחשוב לכיוון אמהות
ולדעתי זה כן עניין של המדינה אם תניקי או לא. למה? כי תינוקות יונקים חולים פחות, ומחוסנים יותר- ובריאות הציבור היא בדיוק עניין של המדינה. שלא לדבר על ארגון הבריאות העולמי. אין ספק שההחלטה להניק היא אישית- אבל מי שלא מניקה לא זקוקה לחופשת לידה ארוכה כמו מי שכן מניקה. מה לעשות שהנקה זה תובעני יותר? ואם המדינה ממליצה על הנקה מלאה לפחות 6 חודשים, הם צריכים לגבות זאת בחופשת לידה תואמת, ולא לתת רק 3 חודשים ואז רק שעה של שאיבת חלב שמהלך העבודה.

rona25

New member
יש לי כמה הסתייגויות ממה שהועלה

א. הכל נשמע טוב ויפה ומתאים למדינה סוציאלית אבל לצערי לא תואם את המצב בשוק העבודה . כיום לאישה שיוצאת לחופשת של 3 חודשים במקומות עבודה שקצב השינויים בהם נורא מהיר (כמו אצלי בעבודה למשל) נורא קשה לחזור לעבודה במתכונת הרגילה לאחר שהפסידה כ"כ הרבה מידע רלוונטי. לצערי, אצלי בעבודה רוב הנשים הללו מפוטרות בתום חופשת הלידה - למרות שזה לא חוקי, אולם "מרפדים" להם את הפיטורים על ידי סל פיצויים והטבות שונות... אז במצב של חצי שנה לצערי המעסיק ימצא לו עובדת חדשה - או ברוב הסיכויים יקדם את הבחור/ה שהחליםו את העובדת שיצאה לחופשת לידה.. זו דעתי הפסימית ב. לגבי הנקה של חצי שנה - עוד מיתוס מופרך - יש אימהות שלא מצליחות להיניק בכלל לא רק 3 חודשים אלא אפילו כמה ימים אחרי הלידה ושואבות את החלב (דבר מתיש למדי) לתינוק.. אז הנקה של חצי שנה - נשמעת קיצונית למדי. בכלל אני נגד כל הקיצוניות הזו שנוגעת להנקה (נקודה רגישה אצלי) לפיה אמא שלא מניקה (לא תמיד מסיבות שהיא לא רוצה אלא מסיבות רפואיות דווקא) "פוגעת בתינוק" והיא אמא רעה ועצלנית שלא מתאמצת מספיק ונותנת "זבל" כמו חלב פרה או פורמולה לילד שלה. סליחה אם יצא קיצוני אבל אני שונאת את כל אווירת ההפחדה והכפיה לאמהות חדשות במיוחד נו טוב, תמיד אני יכולה להאשים את ההורמונים המשתוללים שלי
אני אשמח לשמוע את דעתכן בנושא...

מיכלכהן

New member
אני מסכימה שבתאוריה מדובר ברעיון

חיובי.. אבל תיאוריה לחוד ופרקטיקה לחוד.. כולנו יודעות שלמרות החקיקה הענפה שאמורה להגן על נשים בהקשר של הריון, הרי שבפועל כל מעביד יעשה שיקול של עלות תועלת לפני שיעסיק אישה.. אני חוששת ששינוי כזה עלול לעלות לנו הנשים ביוקר..

הילית*

New member
זה בדיוק מה שאני חושבת

מעסיקים לא ירצו להעסיק אותנו משום שיחשבו שאנחנו עלולות להיעדר להם לחצי שנה (נכון שזה בפוטנציה גם עכשיו אבל לא לפי חוק). אני חושבת שצריך להאריך את החופשה בקצת- מ- 12 שבועות ל- 16 שבועות.

dorlim

New member
מחזקת את דברייך ../images/Emo45.gif

גם היום יש כ"כ הרבה מעסיקים שעושים פרצופים לנשים בהריון או בתכנון הריון (ואני לא מדברת על אותן נשים שבוחרות ללדת שנה אחרי שנה אחרי שנה....) אם יאריכו את חופשת הלידה בצורה שכזו, יש חשש שמעסיקים יעדיפו גברים על פני נשים רק מהחשש שמא אותה אישה תכנס להריון. וכן, גם אני חושבת שצריך להאריך את החופשה ל- 16 שבועות (אצלנו כמעט כל ההריוניות צוברות ימי חופש כדי להאריך את חופשת הלידה בעוד שבועיים...)

dorlim

New member
ועוד בעניין זה - הצעת חוק שעברה

אתמול והוגשה ע"י ח"כ דוד מגן, בקריאה שניה ושלישית, לפיה: תוארך חופשת הלידה לפי מס´ הילדים- מעל ילד שני, תקבל כל יולדת עוד שבועיים חופשה עבור כל ילד. עלות החוק מוערכת ברבע מליון ש"ח ומטרתו להגן על זכויות הנשים העובדות מה אתן אומרות על זה

הילית*

New member
כאן תהיה אפליה לרעת נשים עם יותר

מילד אחד.... אני בעד שיוויוניות בעניין הזה

Ronnie*

New member
אני חושבת שאני בעד...

אבל כמובן, זה מחייב איזשהו פיקוח כדי לוודא שנשים לא יופלו לרעה בגלל זה. איך עושים את זה, אני לא יודעת... אבל סדר העדיפויות של החברה חייב להשתנות. זה לא ייתכן שאנשים (נשים וגברים) יעבדו שעות ארוכות על חשבון המשפחה שלהם. להשקיע במשפחה ובילדים זה כל כך חשוב, ובשביל מה אנחנו מביאים ילדים לעולם אם אחר כך אנחנו נאלצים להשאיר אותם עם מטפלות במשך שעות ארוכות? זה חייב להיות שיקול של החברה... אם באירופה זה אפשרי, זה חייב להיות אפשרי גם כאן. חצי שנה נראה לי כמו מינימום הכרחי. וגם אני לא אוהבת את המיסיונריות של ההנקה. נכון שזה הכי בריא, אבל אני חושבת שהבריאות הנפשית של האמא חשובה לא פחות...

מאי26

New member
אני פחות או יותר מסכימה עם

מה שנאמר פה. חופשת לידה של חצי שנה, עד כמה שזה מצער, אכן עלולה לפגוע באפשרויות של נשים לחזור לעבודה, ועם זאת אני משוכנעת שצריך להאריך אותה, גם אם לא לחצי שנה, עדיין 12 שבועות זה כלום, עד שקצת מתאוששים מהלידה ומהמצב החדש, כבר צריך לחזור לעבודה כאילו כלום. אני חושבת שהמדינה אולי צריכה למצוא דרך לתמרץ מעסיקים ולגרום להם שזה יהיה להם לא משתלם לפטר נשים שחוזרות מחופשת לידה. אני לא יודעת אם זה אפשרי, אבל אם זה מתאפשר, זה יהיה פתרון טוב. ו... אני כמובן מסכימה עם כל אלה שהסתייגו מהקישור שבין הארכת החופשה לבין ההנקה. די, תעזבו אותנו כבר, לאמא יש המון פונקציות חיוניות עבור הילד שלה, חוץ מאשר להיות מאכילה סדרתית. אני אהיה אמיצה ואחשוף מחשבה שאולי היא לא כל כך פופולרית, אבל אני אשמח לשמוע תגובות מה אתן חושבות: אחד הדברים שמפחידים אותי בעשיית ילדים, מלבד שעות הפנאי שילכו לעזאזל ועוד, זה גם נושא השתנות הגוף, ומאוד מטריד אותי שאני אשלם מחיר כבד של השמנה והרס הגוף. הנקה תורמת גם היא את חלקה, בכך שהיא גורמת להדלדלות החזה, עכשיו, אם לא היו אלטרנטיבות ותינוק שלא מניקים אותו היה נשאר רעב, אז כמובן שלא היה מנוס מלעשות את זה, אבל האם זה באמת עד כדי כך נורא אם אני אחשוב שאחרי ששילמתי גם ככה מחיר כבד של כאב וסבל על תהליך הריון ממושך, השמנה ולידה, אני לא רוצה לסיים את התהליך גם בהרס של השדיים שלי, שלטעמי נועדו לעוד מטרות מלבד הנקה? אולי זה נשמע אגואיסטי, אבל עד כמה הנקה באמת מתחייבת ועד כמה מדובר בתעמולה מוצלחת?

Ronnie*

New member
שאלה מצוינת...

אבל - האם הם לא נהרסים בכל מקרה כתוצאה מההריון, בלי קשר להנקה? (זו המחשבה שאני מתנחמת בה, כי מאוד הייתי רוצה להיניק, באופן תיאורטי לפחות). ולגבי השאלה אם הנקה מתחייבת או לא - אין ספק שזה בריא יותר, אבל אני חושבת שבמידה רבה זה גם עניין של אופנות (משהו שבא יחד עם עקרון הרצף) - כשאנחנו היינו קטנים (טוב, אני), לא היה ממש מקובל להיניק, ובכל זאת גדלנו לתפארת... אני משערת שהנקה זה בריא, אבל אם זה לא משהו שמתאים לאמא, יותר בריא לשני הצדדים שהיא לא תניק.

למעלה