לכל ההרצליינים המגוכחים

לכל ההרצליינים המגוכחים

חבל לכם על הזמן, יעל גרמן היא אחת מראשי העיר המוצלחות בארץ והיא תיבחר עם יד אחת קשורה מאחורי הגב. יעל גרמן היא ישרה חכמה ובעלת חזון ומובילה את הרצליה לקראת אחד המקומות הטובים ביותר בארץ לגור בהם (ובעיקר לגדל את הילדים בו). לא ברור איך השתלטו פה על הפורום איזה שניים שלושה קשקשנים של רישפי הלא יוצלחית (שתשמח אם יבחרו בה יותר מ- 3 אחוז), אבל האמת שזה לא ממש מעניין. גם הפורום הזה (עם 20 האנשים שקוראים אותו) לא ממש מעניין, כי בתכלס כל שבעת הגמדים (והגמדות) שחברו יחד כדי להפיל את יעל גרמן לא יקבלו ביחד חצי מהקולות של גרמן, והם יודעים את זה. אז במקום לבזבז את הזמן שלכם ואת המקום בשרתים של תפוז, תתנדבו למד"א או תעשו משהו מועיל אחר.

עוד אחד מיחצניה

מזהים אותכם לפי הסיסמאות נוטפות הדבש יצביעו בשבילה רק מי שלא מכיר אותה ולא היה לו כל קשר עם העיריה על כך נאמר "אל יתהלל חוגר כמפתח". בידיים קשורות... תחלום...

eopeace

New member
מדהים....

אני שמח לראות שהתשובה "זה עוד אחד מיחצניה" פותרת אותך וכל מיני כותבים אחרים כאן מהתייחסות עניינית. ראה, אפילו לצעקה "זה עוד אחד מיחצניה" אני מצליח לכתוב כמה משפטים מקוריים... תנסו קצת, אולי זה יהיה אפילו מעניין סוף סוף לקיים דיון אמיתי.

דובריה של גרמן, די!

בקשה קטנה ליחצניה של גרמן, אני מבקש להפסיק לעלעל את הגב' גרמן בפורום. גרמן מבחינתי נכשלה-אין לה שום זכות לבוא אחרי 5 שנים ולתת תשובות עכשיו-דרך דובריה בפורום. איל שרץ עימה ברשימתה החדשה והנער בן ה-18 שפעיל במטה (שלא יודע עדיין כלום)-אנא ממכם הפסיקו לפרסם את הכל פירסומה ו"העובדות" שלה. האם שאר חברי הפורום מצטרפים לבקשתי?

eopeace

New member
חופש הביטוי? דיון רציני?

אז זה בסדר לצעוק "נכשלה" וזה לא בסדר להגיב לכך? אני בעד חופש הביטוי - ואני כותב בפורום כתושב העיר וכמועמד למועצת העיר - שזה כזכור לי, בהתאם להגדרות הפורום. חבל שכאשר אין לך תשובות אתה צועק לאחרים לשתוק - זו בהחלט תגובה בוגרת ויאה למורה לתנ"ך. אז בחזרה למשהו ענייני - עדיין לא הוסבר אפילו פעם אחת במה יעל גרמן נכשלה - אשמח לשמוע זאת פעם.

כמה פעמים

עלנו נושאים ואתה "שלפת" תשובה בנאלית שלך-הבנו מקרים רבים, ואתה תמיד מביא תשובה לא לעניין-"עובדות" אתה קורה להן. נו האמת?! אם כל הכבוד, מכיוון שאתה רץ ברשימתה של גרמן, אתה פסול מלענות לדברים בפורום-אתה "מכור" שמסרב לראות את המציאות-גרמן נכשלה? מה לא מובן? כמו-כן אבקש להפסיק ממך לזלזל בעבודתי, כל מתנהג חבר בועדת החינוך העירונית, מזלזל במורים ובידע שלהם בחינוך העירוני?! אם תמשיך כך אדרוש ממך לעזוב את ועדת החינוך, בעקבות התנהגותך הלא הולמת לחבר ועדה. אז אנא ממך תפסיק לומר "מורה לתנ"ך" (יותר נכון היסטוריה), בכל פעם שמה שלא נראה לך בדברים שאני כותב. חוצפן! אינך ראוי להיות חבר מועצת העיר!!!!!!

eopeace

New member
איזה תפנית

לפני יומיים ביקשת שאמונה לתפקיד סגן ראש עיר והיום איני מתאים להיות חבר מועצת עיר - מרשים. ובכן, אדם בעל עמדה אינו פסול להביע את עמדתו - בייחוד במקום שמיועד להבעת עמדות. פורום זה נקרא פוליטיקה בשרון - איך אפשר לדון בפוליטיקה בלי להביע עמדה? אתה חוזר ומבקש שאראה את המציאות אבל פעם אחת לא קיבלתי הסבר - שעומד במציאות כיצד יעל גרמן נכשלה - שוב ושוב אני מבקש לשמוע ומקבל סיסמא - אז אם אתה מסרב להסביר ולבסס את טיעוניך, אני לא יכול להשתכנע על ידיהם. ייתכן שהתשובות שלי כבר נראות בנאליות אבל אני מצטער שהעובדות מבלבלות אתכם ולא מתאימות לסיסמאות שלכם - העובדות עכשיו על השולחן - ברורות לחלוטין - שיפור משמעותי בחינוך, השקעה בתשתיות, איכות שלטון ומנהל תקין - הכל כבר בוסס ויש עוד הרבה. אם אתה רוצה לקיים על זה דיון, אשמח - אם אתה רוצה לצעוק שאסור לי לדבר עליהם - תצעק - זו זכותך. אני אהיה כאן לענות לצעקות - וכתמיד, אשתמש בנתונים ובעובדות כדי לענות. אני מצטער שאני ממשיך לומר מורה לתנ"ך - בסה"כ השתמשתי במה שאתה אמרת - שאתה מורה לתנ"ך. ההתייחסות האחרונה שלי לכך היתה לאור העובדה שאתה חושב שזה לא מתאים לבעל עמדה להביעה - וכל מה שטענתי היה שזה לא יאה למורה לתנ"ך (או להיסטוריה לצורך העניין אם זה מה שאתה מתעקש עכשיו) להתנגד כך ולהתעלם מחופש הביטוי - חבל שמורה כלשהו לא אובה דיון ולא מסוגל להתמודד בו בצורה נאותה ומכובדת.

פשוט אכזבה

חשבתי שאתה בנאדם משכיל-עכשיו מתברר לי שאתה בור! מכסה את עינייו וצועק-"גרמן ככה וגרמן ככה". פשוט אדם ששואף להיות חבר מועצה, מתגלה כאדם... (עדיף שאשתוק ולא אמשיך). לידיעתך הרבה, אני תמצא בתחום הפוליטי המקומי-בחודשיים האחרונים, למדתי כה רבות,קראתי כתבות, שמעתי עדויות וכן ראיתי סקרים... אני רואה דבר אחד ברור המשותף לי ולעוד מס' הרצליינים (רבים)-גרמן כישלון אחד גדול, היא לא יודעת לנהל, נלחמת על שטויות, מפזרת כספים מפה ועד הודעה חדשה. כמו-כן אני רואה מדוע מרצ ירדה (כמה מנדטים יש לכם בכלל???)-היריאות וחוסר הראיה שלכם מדהימה!!! מרצ היא בושה, מפלגה שצריכה לחדול מלהתקיים-אם אתה שותף וחבר הנהלה וכל השטויות במרצ, מרצ באמת צריכה להתבייש! אני לא רוצה לרדת לרמה נמוכה בפורום שכזה (אבל אתה מאלץ אותי)-לכן בחוסר ברירה אבקש לא להגיב לתגובות שלי, כמו-כן אני מבציר ממך להתפטר מועדת החינוך העירונית-אם אתה יורד על תחום תעסוקתי (לפחות יש לי עבודה, ולא מתעסק בבחירות-בהתנדבות (כן בטח)-ואח"כ אכהן כחבר מועצה ללא תגמול). אכן חופש הביטוי עומד לצדך-אנא אל תגיב לדברים שלי ו\או לדיונים שלי עם אחרים... וכן אני חוזר בי מלמנותך כסגן רה"ע! חצוף, נראה איזה מקום תשובץ ברשימה, אך הרשה לי להיות פסימי לגבי זכייתך (אלא עם אתה תהיה בארבע המקומות הראשונים-שששומרים לפליטי המפלגות השונים). שלום לך ובהצלחה בבחירות,

eopeace

New member
קרוב, אבל לא מספיק

אני יושב ובוהה בהודעתך כבר כמה דקות וסוף סוף מצאתי משהו שאפשר לדון עליו. כמה טענות שהצלחת איפהשהו להעלות בתוך הצעקות: יכולת ניהול מלחמות הוצאות כספים כישלון חבל שכל אלו היו בסיסמאות אבל בכל זאת - ליעל גרמן יש יכולת ניהול מוכחת (לא רק בתפקידיה הקודמים כפי שכבר פורט) - גירעון העירייה ירד בחצי. ועוד משהו שכמעט שכחתי כבר - כל חריגות השכר שהיו בתקופת לנדאו הופסקו מיד כשיעל גרמן נכנסה לתפקידה וכספים הוחזרו רטרואקטיבית. היום אין בעירייה חריגות שכר. יעל גרמן נלחמה בכל מיני נושאים. אחד מהם זה כל מה שקשור למרינה - יעל גרמן נלחמת על כך שגם החוק וגם התב"ע יבוצעו בכך שהדירות יהיו דירות נופש - אם הן לא יהיו המשמעות היא הפקעת החוף מכלל התושבים לטובת ציבור פרטי בעל אמצעים. הוצאות כספים - כאן חסרים עוד נתונים אבל העובדה היא, כפי שהראיתי לפני שתי פסקאות שהגירעון ירד בצורה משמעותית - לעירייה ניהול כלכלי תקין והאסמכתא לכך כאמור היא משרד הפנים. ושוב הטענה של הכשלון - כאן עדיין לא ברור מאיפה זה מגיע ולמה - חוץ מזה שאתה נורא כועס - וגם זה לא ברור למה. אני עדיין ממתין לשמוע זאת. אני לא אנסה לנתח מדוע אתה צריך לצעוק על דברים חדשים, כמו מרצ - אלו הן אינן בחירות לכנסת ומרצ אינה מתמודדת למועצת העיר אלא תומכת במועמדת לראשות העיר וברשימתה בה משולבים אנשי מרצ - ותושבי העיר יצביעו בעבור יעל גרמן ובעבור הרשימה לא בגלל מרצ ולא למרות מרצ אלא בגלל יעל גרמן ובגלל המועמדים המוצבים ברשימה שיפעלו במועצת העיר לטובת הציבור כשהאינטרס הציבורי בלבד עומד לנגד עיניהם. אני לא יורד על תחום תעסוקתך - יש לי כבוד רב למורים. חבל לי שיש מורים שמתנהגים כמוך - לשמחתי אני יודע כי רוב המורים יודעים לנהל דיון מעמיק ורציני - יודעים כי טיעונים מורכבים מעובדות ומפרשנות, בין השאר - לא רק סיסמאות חסרות תוכן ומלאות שנאה. הבהרה - אם אתה טוען כי אני משקר בכך שאני אומר שאני פועל בהתנדבות בבחירות, אני אבקש ממך לחזור בך ולהתנצל. דבר אחרון - אם אתה לא מעוניין כי אגיב לדבריך, אל תפרסמם ברבים - אם אשמע את דבריך, או אקרא את כתביך, אני אגיב עליהם כראות עיניי - בייחוד כשהם עושים נסיונות נואשים ולא מוצלחים לפגוע בי.

גם פה ניצלת

אני יושב וחושב-איך מהודעה מסכנה שלי עלעלת את גב' גרמן. פשוט מאוד-אתה יחצ"ן. כמו-כן הפסק להגיב להודעותיי בפורום, המשיך לפרסם ברבים למרות רצונך. תגיב לאחרים ואבל אליי לא. קודם תתנצל בפני על דיבורך כמורה.

eopeace

New member
הבהרות בבקשה

כמה פעמים כתבת לעלעל - האם אתה מתכוון להלל? - או לחילופין, האם כוונתך לעלעל בכתביה של גב' גרמן? אני לא חייב התנצלות על שום דבר כיוון שאני לא יורד לפסים אישיים ומנסה לקיים דיון רציני כאן. אם בכל זאת, בדרך כלשהי נפגעת מדבריי אז אני מתנצל על כך כמובן שכן אין כוונתי לפגוע באחרים (אפילו אם הם עובדים מאוד קשה לפגוע בי). וכאמור, אני אמשיך להגיב לכל הודעה שאני מרגיש את הצורך להגיב לה - בייחוד כשהיא מכוונת אלי אישית. התנצלותך עדיין תתקבל בברכה.

eopeace

New member
עברית בבקשה?

אז מה בדיוק זה אומר לעלעל בגב' גרמן אם לא לזה התכוונת?

עברית כנראה לא מובנת

התכוונתי שאתה מעלה את כל כתביה של הגב' בפורום. קראתי וראיתי, אני יודע שהיא חייכנית והיא עשתה ככה וככה וגם את זה ושם ופה... אני לא צריך שכל הפירוסמים שלה יהיו גם פורום. וכן אתה מהלל אותה כל-כך... לא קצת מוגזם?!

תעודת עניות למערכת החינוך במדינה

לו היו ממנים מישהו כמוך כמורה! בהתחלה תהיתי איך מורה בישראל כותב באופן כל כך ילדותי פה ושם. עכשיו אני כבר לא תוהה. עכשיו כבר ברור לי לחלוטין שמדובר באדם לא חינוכי בעליל, שאפילו מערכת החינוך של ישראל לא היתה ממנה כמורה. חסר יכולת ניסוח, חסר הבנה בסיסית בלשון ומעל לכל - דמות מאוד לא חינוכית! ההתייחסות המזלזלת, מכפישה, דורסנית ומעל לכל - ילדותית בעליל - לא רק שאינה יאה למורה, אלא שאינה יאה לאף אדם המתיימר להיות בר-דעת ובר-דיון! האשמותיך הן שקריות והן קטנוניות! אתה מזלזל באדם שעומד להתנדב למען הציבור! בשביל מה אתה משווה אותו אליך? אתה יותר טוב ממך כי יש לך מקצוע?? רואים שאתה קורא הכל אבל לא מפנים כלום - הסיבה היחידה שבעטיה אין לאיל מקצוע רשמי, היא שהוא בימים אלה מסיים את לימודיו האקדמיים. לאחר שיסיים יהיה לו מקצוע. ואף אם לא היה לו - מה זה עניינך? איך זה פוסל מישהו מלשמש בתפקיד ציבורי? מה - כל חברי הכנסת היו בעלי מקצוע מכובד כפי שאתה מתיימר להציג? במקרה שלנו, המקצוע שאיל רוכש הינו מאוד שימושי ורלוונטי לתפקיד חבר מועצת עיר. אין לאף אחד זכות לאסור על אחר להביע את עצמו, בהחלט לא אדם פרטי. אולי כשתהיה נשיא בית המשפט העליון, נוכל לדבר על זה. על אחת כמה וכמה, מגוחך שאתה אוסר על מישהו לדבר בגלל שהוא לדבריך "מייחצן", מאחר שאתה עושה זאת יותר מכל כותב אחר בפורום! ההתנהגות שלך עוברת כל גבול, אך שלא כמוך, אני לא מתיימרת לאסור עליך להמשיך להביע את השצמותיך הזדוניות, ואני אף מכבדת את דעותיך השונות. אך במקרה זה לא מדובר בדיעה בלבד אלא פגיעה משמעותית בכבודו של אדם! גם השמצותיך את ראש העיר הן פרועות וגסות, אך חמורה אף מכך ההשמצה של אדם שמעולם לא פגשת! מאחר שאתה כנראה מאוד מקורב לעסקנים הפוליטיים השונים בזירה ההרצליינית, אני מתארת לעצמי שיזדמן לך עוד לפגוש את איל בעתיד, וכשזה יקרה, אולי תבין עד כמה אתה חוטא למציאות.

בפורום-אני אדם

גב' נכבדה בפורום אני בנאדם בעל דעה. בביה"ס אני מורה! שלא מערבב פוליטקה עם תלמידיו. אני שם לב שאת עוד אחת מיח"צה בפורום, לכן אין לי כוח לעוד אחת.

דמות חינוכית

אדוני הנכבד, ראשית כל - חזור בך מהגדרתי כ"יחצ"נית". אינני יחצנית. אין לי שום רקע בפרסום או שיווק והתחומים האלה בכלל לא מעניינים אותי. אני למעשה שונאת להיות בתפקידים בו עלי לקדם משהו שאיני מאמינה בו. יצא לי לעבוד פעם אחת בטלמרקטינג בעבר ושנאתי את העבודה ועזבתי כעבור מספר חודשים. וגם אז היה מדובר במוצר שדווקא אהבתי והאמנתי בו. אי לכך, מעולם לא קידמתי אף מוצר, ובמקרה של הפוליטיקה - גוף, רשימה או מועמד - שלא האמנתי בהם. אני לא מסוגלת לזה. במקרה הנדון, אינני מיחצנת את יעל גרמן. אני מדברת מהראש ומהבטן בעד מה שאני מאמינה בו, מה שמצפוני וההגיון הבריא שלי מכתיב לי, ואם כבר האשמת אחרים ב"הילול" עוור (קראתי קצת מההודעות שכתבת יותר מאוחר לקישור אחר), דע לך, שדווקא הציבור שהצביע ומצביע גרמן, כלומר הציבור אשר נוהג להשתמש בהגיון בריא ופשוט, הוא הציבור אשר יותר מכולם מטיל ספק, מאחר שהטלת הספק הוא מרכיב בריא מאוד ונחוץ במסגרת הדמוקרטיה וכן מאפשר לך להיות אדם יותר שקול. אדם אשר הולך בצורה עוורת אחר משהו, בלי להטיל בו ספק - הינו אדם פחות שקול בעיני. במקרה זה אדבר בשם עצמי - אני מטילה ספק לכל אורך הדרך במה שאני מאמינה בו. עם זאת, אני במקרים רבים מגיעה לאותן המסקנות. כלומר הטלת הספק אינה מורידה מאמונה בערכים, אינה מורידה מאמיתות העובדות. נראה שחלק מהתומכים של מועמדים אחרים, עושים תעמולה בצורה כה קיצונית ולוחמנית, מפני שהם מפחדים שאם לא יהיו יתלהמו ויהיו מתונים, אם יעזו לתת לעצמם להרגיש שהם מטילים ספק מדי פעם - הם יתפרקו לחלוטין ויפסיקו לתמוך. שיטה ישארלית כזו של "הכל או כלום". חבר'ה - זה לא הכל או כלום. העולם אינו שחור ולבן. תפסיקו לפחד כל-כך, תטילו ספק. זו קריאה לכל התומכים בכל המועמדים. אני יכולה להעיד עלי ועל חברי שבחנו את הנושאים העומדים על הפרק לעומק והסקנו מסקנות. אין זה מקרה שהמסקנה היתה זהה לכל אורך הדרך. יעל גרמן היא ראש עיר מצויינת בעלת סדר עדיפויות נכון, שנדיר לראות בפוליטיקה (משפט שאני מצטטת ממישהו אחר). אם אתם לא מסכימים שחינוך הוא בסדר עדיפויות גבוה יותר מבניין העירייה הגרנדיוזי, אם אתם לא חושבים שהשקעה בשכונות יותר חשובה מהשקעה נוספת בספורט מקצועי, אם לא נוגע ללבכם שמספר תאונות הדרכים ירד ב46%, חבל מאוד - וכנראה שלא כדאי לכם להצביע ליעל גרמן. תפעלו על-פי צו מצפונכם. רק דעו לכם שכמעט כל המועמדים שלכם מצביעים נגד רווחה, נגד חינוך, נגד שיפוץ רחובות - במועצות העיר שקודמות לבחירות. אורית רשפי הצביעה נגד תרומה של מחשבים למוסד חינוכי כלשהו ממפעל הפיס! איך אפשר להיות נגד דבר כזה? איך אפשר אחר כך לבוא להורים ולבקש את תמיכתם? איך אפשר להעמיד פנים שאתה אדם נחמד ושפתאום אכפת לך כך מהבעיות של העיר? לגבי מקצועך. אם נקבל את טענתך שאתה אכן מורה, ובכן, אמנם אתה לא מזדהה בשם בפורום ולכן כביכול לא משפיע על תלמידיך, אך לא על כך דיברתי. מה שאני טוענת הוא שיש לך בעיה הרבה יותר חמורה מכל הנושא המוניציפלי. אינך מכבד או מכיר בחופש הביטוי. אני טענתי שאדם שלא מכיר את זכויות האדם הבסיסיות כגון זו, אינו דמות חינוכית וחבל שישמש כמורה!

שיעור באזרחות

זכותך הטבעית לבחור את מי שראוי בעייניך להיות רה"ע בהרצליה וכן את הרשימה למועצת העיר-אם גרמן בעייניך רה"ע טובה, לא אוכל לעשות בנדון כלום, בעייני היא רה"ע גרועה... אני בחיים לא אמרתי לאנשים במי לבחור, אני רק הדגשתי שגרמן נכשלה בתפקידה וכן אני ועוד מס' חברים בפורום. כמורה אני לא דן בפוליטקה עם תלמידיי-בקשר לחופש הביטוי, אני תמיד נותן את חופש הביטוי לתלמידיי והם יכולים לפנות אליי הכל נושא (למעט פוליטיקה), או לשאול אותה שאלה 20 פעם בשיעור.[ אני לא יכול לתת הוראות לאנשים לא להשתמש בחופש הביטוי-אך ביקשתי מאיל שלא יענה על הודעות שלי בפורום-עד עכשיו הוא קיים את בקשתי. בקשר לאורית רשפי-אין לי מושג על מה את מדברת, על מה היא הצביעה ועל מה לא... אני מאמין שהיא תהיה רה"ע מצטיינת ומקווה לראות אותה בכיסא מיוחל-אני אבחר בה-כי בעייני ניא הכי מתאימה-אולי בעייניך לא- וכמו שאמרתי בתחילת דבריי, זכות כל מי שבעל זכות בחירה להצביע במועמד הראוי ביותר. אני מאחל לך ולשאר חברי הפורום, שהבחירות יהיו מהנות והעיקר לא לשכוח להצביע ב-28 לאוקטובר למועמד שלכם. שבת שלום,

עברית קשה שפה

מה זה "לעלעל" ? אני מכיר "להלל" (משיר השירים) אבל לעלעל זה פעולת הדיפדוף בספר, לעניות דעתי. "ממכם" הופך להיות מכם (ומוסיפים דגש חזק ב-"כ" לזכר ה-"מ" שהורדה).

למעלה