לכל החברים היקרים שלי שלום! עידכון ושאלה

go bananas

New member
לכל החברים היקרים שלי שלום! עידכון ושאלה

מזמן כבר לא יצא לי להתכתב כאן! התגעגתי! מידי פעם אני נכנסת ורואה מה שלומכם, ואם יש משהו חדש... אצלנו ב"ה הכל טוב, ואפילו טוב מאוד. בזכות העבודה הקשה שלנו, של הגן המקסים- אבל הכי הרבה של הפשושון שלי- אנחנו כבר נמצאים במקום ממש אחר. דוגמא: אם בתחילת הדרך מטרות הטיפול שלנו היו: זאבי יגיב לשמו 3 פעמים ביום, זאבי ישב במפגש בגן במשך 2 דקות עם תיווך. אז היום המטרות הם: זאבי יתאר חוויות במספר משפטים ברצף עם סדר כרונולוגי ואוצר מילים עשיר שמתאים לילד בגילו... (בן 4). בקיצור- הוא ממש מתקדם יפה! אנחנו כבר לא בדיאטה בערך שנה (אני חושבת), אבל הוא מקבל אנזימים וויטמינים. עד כה הוא רק ממשיך להתקדם ואין רגרסיות ואני מאוד מקווה שלא נתצרך לחשור כי זה היה מאוד קשה לכולנו... ואחרי התקציר- יש לי שאלה למבינים שביננו: אני מידי פעם מציצה גם ב pubmed כדי לראות אם בכלל שמים עלינו. בקיצור- הפעם עליתי על המאמר הזה. כתוב שם שלא היתה ירידה של מקרים של אוטיזם מאז שהוציאו את התרמיסול מהחיסונים. לא קראתי את המאמר לעומק, רק את האבסטרקט. רז, תמי, תלמה- מישהו??????? אני זוכרת שיצא פעם מאמר של גייר וגייר שאומר בדיוק הפוך. איך זה יכול להיות שאותם הנתונים יכולים לתת תמונות הפוכות לגמרי? בקיצור- הצילו! אילנה
 
נכון, אבל לא הוציאו כספית, רק הקטינו את כמותה

היי, שמחה לקרוא על התקדמותו של הילדון והיות ולא מזמן גם דיברנו, אז כיף לקרוא חדשות. והנה תשובתי הראשונית לתקציר המאמר: Continuing increases in autism reported to California's developmental services system: mercury in retrograde.Schechter R, Grether JK. Immunization Branch, California Department of Public Health, 850 Marina Bay Pkwy, Richmond, CA 94804, USA. [email protected] CONTEXT: Previous analyses of autism client data reported to the California Department of Developmental Services (DDS) have been interpreted as supporting the hypothesis that autism is caused by exposure to the preservative thimerosal, which contains ethylmercury. The exclusion of thimerosal from childhood vaccines in the United States was accelerated from 1999 to 2001. The Immunization Safety Review Committee of the Institute of Medicine has recommended surveillance of trends in autism as exposure to thimerosal during early childhood has decreased. OBJECTIVE: To determine whether trends in DDS autism client data support the hypothesis that thimerosal exposure is a primary cause of autism. DESIGN, SETTING, AND PATIENTS: Study of time trends in the prevalence by age and birth cohort of children with autism who were active status clients of the DDS from January 1, 1995, through March 31, 2007. MAIN OUTCOME MEASURE: Prevalence of autism among children with active status in the DDS. RESULTS: The estimated prevalence of autism for children at each year of age from 3 to 12 years increased throughout the study period. The estimated prevalence of DDS clients aged 3 to 5 years with autism increased for each quarter from January 1995 through March 2007. Since 2004, the absolute increase and the rate of increase in DDS clients aged 3 to 5 years with autism were higher than those in DDS clients of the same ages with any eligible condition including autism. CONCLUSIONS: The DDS data do not show any recent decrease in autism in California despite the exclusion of more than trace levels of thimerosal from nearly all childhood vaccines. The DDS data do not support the hypothesis that exposure to thimerosal during childhood is a primary cause of autism. אז זו הבעייה... שלמעשה לא הוציאו כספית, אלא רק הקטינו את הכמות ולכן רוב הילדים כיום נפגעים פחות ומראים תפקוד גבוה יותר מאשר הילדים של שנות התשעים..
 
שאלה

אם כך, למה האחוזים גדלים? הרי אין גידול בכמות המתחסנים. כלומר, מ 1995 ועד 2007 ראו גידול כולל במספר הילדים האוטיסטים. הורידו את כמויות הכספית ורובם היום הם בתפקוד גבוה יותר, אך עדין זה לא מסביר את העליה בכמות הילדים. אם החיסונים הם הגורם המרכזי, היינו רואים מאזן בכמויות הילדים שכן אחוזי המתחסנים לא השתנו. כיצד מסבירים 10-17% של גידול שנתי, אם כמות המתחסנים נשארת אותו הדבר? ולא שאני לא מקבלת את הטענה לגבי כספית, אני רק שואלת לגבי כך שיש גידול בכמות הילדים המאובחנים כאוטיסטים.
 

vered73

New member
סתם תאוריה שלי

חוץ מכך שיש יותר שימוש בכימיקלי,ם אין לשכוח כי החיסונים עם כל הזבל החלו עשרות שנים אחורה. והורים שהינם היום סביב גיל 45 כבר קיבלו את הרעלים מילדות. לכי תדעי איך זה השפיע על יצור הזרע ואם לא פגע בביציות (שכידוע מיוצרות כשהאם עובר). דור שני לנזק. מה גם שכמו שתלמה אמרה, יש שימוש נרחב ברעלים לא נפסק השימוש מעולם.
 
תיאוריה מעניינת

מצאתי timeline לגבי חיסונים משנת 1967 - חזרת משנת 1969 - אדמת משנת 1971 - משולשת זה בארה"ב. יהיה מעניין לעשות מחקר סטטיסטי האם לאמהות שנולדו לאחר 1971 בארה"ב וקיבלו MMR לדוגמא, יש סטטיסטית יותר ילדים אוטיסטים מאשר לאמהות שנולדו למשל ב 1970. צריך למצוא את נקודת הזמן שהתחלו לתת MMR ולבחון אחורה וקדימה. הדבר היחיד שאני זוכרת הוא חיסון אדמת בכיתה ו'. מצרפת את ה timeline וכן טבלת אחוזים מארה"ב משנת 1992. הגרף נהיה היסטרי משנת 2000 פחות או יותר. דווקא אז הוציאו כביכול את הכספית. עדין, לא ברור לי למה קיימת קפיצה ואין רמה גבוהה ומאוזנת?
 

vered73

New member
תחזרי יותר אחורה, לפנקס שלך

אצלי לדוגמא כתוב חיסון בשנת 73 או 74 נגד אבעבועות שחורות. ועוד כמה דברים שלא בדיוק שאלו לדעת ההורים לגביהם. אני חושבת לעצמי על אמא שלי, אחראית חדר מיון, מתגוררת בתוך מגורי צוות תל השומר, מסרבת לחסן אותנו. "שומו שמיים". מה יכל היה להתחולל אז.
 
אני נוטה להסכים

ראיתי פעם מחקר שפורסם בערוץ 8 שבו בדקו את השפעת חשיפה לכמיקלים על עכברי מעבדה. חשפו עכברות למינון גבוה של חומרי ריסוס ושאר כימיקלים להם אנו נחשפים בחיינו המודרנים וראו שאם הזמן הם לקו במחלות שונות הנגרמות מחשיפה זו. אח"כ נתנו להם להזדווג עם עכברים בריאים ונולדו צאצאים. לצאצאים היו אותם המחלות של האמא למרות שלא נחשפו לכימיקלים. כשהצאצאים בגרו ונולד דור 3 של צאצאים, גם הם לקו באותם המחלות שהיו לסבתא למרות שלא נחשפו לכימיקלים!!! המסקנה של החוקרים היתה שחשיפה לאותם כימיקלים מזיקים משנה משהו בגנים של העכבר ומוטאציה זו מורשת לצאצאים. אני מניחה שהדבר נכון גם לני אדם.
 

JacobSk

New member
בעיה היא לא רק בכספית אלה גם בחיסונים

כשוירוסים נחנסים ישירות לדם ולא בדרחים שמערכת חיסון מכירה אלפי שנים יש סיקון גבוה לכריסתה. אחרי פגיה כזו נם מערכת דטוקסיקציה יכולה להיפגע וילד יכול לחתוף מתכות כבדות אחרי זה
 

go bananas

New member
אז בנתיים אני רואה שתי בעיות במחקר:

א. לא הוציאו לגמרי את התרמיסול מהחיסונים, והם בעצמם מודים שיש עקבות ב. המספר שהם משתמשים בו כדי להשוות הוא מספר אבסולותי- לא יחסי לאוכלוסיה. העליה במספר זה יכול להיות מוסבר בגידול האוכלוסיה, ומספר אבסולותי לא לוקח דברים כאלה בחשבון. בנוסף, רק בגלל שהיו "יותר מקרים" לא אומר שיש פה גרף לינארי שממשיך לתאר עליה עקבית בשכיחות המקרים. זה רק אומר שיש יותר- אבל כמה יותר? זה דבר מאוד חשוב שצריך לציין כי יכול להיות שהיתה ירידה בשיפוע של הגרף, או שהוא התחיל להתייצב. זה דבר שהייתי רוצה לראות כבר באבסטרקט. לא קראתי את המאמר עצמו, אבל אם הוא לא מראה את הנתונים האלה, ומתייחס אך ורק למספרים אבסולותיים, אז זה מחקר מאוד לא רציני.
 
תסתכלי על הגרף שצירפתי בתגובה לורד

תראי שהשיפוע ממשיך לעלות. הגידול מתייחס ל 10-17 אחוז בשנה. זה לא קצב גידול של האוכלוסיה בארה"ב. זה אפילו לא קצב הגידול של האוכלוסיה במדיניות עולם שלישי. אין ירידה בשיפוע הגרף ואין התייצבות. יש עליה מתמדת וקבועה של עד 17 אחוז. יש עליה במספרים אבסולוטים וכן באחוזים ביחס לאוכלוסיה. ישנן מדיניות בארה"ב כמו מינסוטה שזה עומד על 1 ל 81 ילדים לעומת ניו מקסיקו של 1 ל 400 ומשהו. למה? לא ברור?
 

go bananas

New member
אולי עוד תיאוריה

איבחון יתר. יש הרבה ילדים פגועים, שאין לאנשים מושג מה הבעיה שלהם, אז אומרים PDD. וגם לפעמים אומרים PDD במקום ADD או ADHD. (על הספקטרום או לא- רק תלוי את מי שואלים...) ולפעמים תמצאי ילד שיש לו בעיה בוויסות חושים אז זה נראה כמו PDD... בעצם- אני משתמשת בתירוץ של הרפואה הרונוונציונאלית לגבי השאלה "לאן נעלמו כל האוטיסטים בני העשרים?". אם הם טוענים שהאחוז באוכלוסיה מלפני עשרים שנה להיום לא השתנה ורק האיבחון שלנו נעשה יותר טוב, אז אני טוענת- אולי יותר מידי מאובחנים כי זאת אופנה, ולא באמת כל הילדים האלה נמצאים על הספקטרום...
 

go bananas

New member
ועוד תיאוריה- אם יורשה לי

חיסונים זה לא הדרך היחידה לצערי להיחשף לכספית ושאר מתכות מזיקות: הגועל הזה נמצא במים, אוכל, אויר, סתימות וכו'... אנחנו נושמים את הכספית מהסתימות, מפרישים בשתן לים, וזה חוזר אלינו עם ריבית. אפקט החממה קטן עלינו, והילדים הרגישים שלנו משלמים את המחיר כבר עכשיו.
 
אבחון יתר

לא יכול להסביר עליה של מאות אחוזים מ 1992 ועד 2007. הוצאת תרמיסול ב 2000 ועדין הגרף רק עולה באופן חד יותר. ובתור אמא לילד עם "קשיים בויסות חושי" זה לא ממש משנה. בדיקות בארה"ב הראו שהוא פגוע באותם תחומים של הילדים על הספקטרום, אולי באופן מועט יותר. הוא לא נפגע מכספית אבל מאלומניום ונחושת כן. הוא לא עם פלורה דיסביוטית אבל יש פלורה לא מאוזנת. הוא לא אלרגי לחיטה אבל אלרגי לביצים וחלב. אין מחסור ב B12, אבל יש לו מחסור ב B6. כלומר, הפגיעה היא אולי ברמות נמוכות יותר, אבל קיימת פגיעה. אני בטוחה שיש בסיס ביולוגי לשונות נירולוגית, כל שונות נירולוגית גם ADD מעבר לגנטיקה. אבל זה לא רק חיסונים. חיסונים לא יכולים להסביר את הכל וזה לא יכול להיות רק זיהום סביבתי לילדים עצמם. הכיוון שורד הציעה נראה לי הגיוני. יש שוני בביולוגיה שלנו כהורים. אולי החשיפה לזהומים סביבתיים לאורך כל כך הרבה שנים? כל הנושא של פיריון הוא בעייתי הרבה יותר. היום יש המון המון נשים שעוברות טיפולי הפרייה. הרבה יותר מאשר בעבר. האם זה רק זמינות? כיצד אפשר להסביר את הכמויות העצומות של נשים הזקוקות לטיפולי הפריה? לא יודעת. חידה שכנראה הפתרון שלה הוא נעוץ במורכבות של סיבות. כספית הוא משתנה מסביר אחד, אבל ישנם משתנים נוספים.
 

guybz

New member
מציע לכם לקרוא את המאמר שהעליתי בפורום לפני

כמה דקות. יאיר לכם את הנושא מעוד זוית אחת לפחות גיא
 

galigal33

New member
תשובה מכיוון פילוסופי יותר

שכמובן יכול להיות בולשיט אמיתי אבל אלו מחשבות שמתעוררות בי מידי פעם. אני חושבת על החברה שאנחנו חיים בה , חברה שלא מכבדת במיוחד מצבי תודעה חלופיים ואפילו פוחדת מהם, חברה שדורשת ממך להיות נוכח, בצועי, מתפקד, שפוי, מאוזן נורמלי וכו'.. אני מאמינה שבכל אחד מאיתנו יש צדדים שמבקשים יותר רגעים של ערפול, בהייה, שגעון,אקסטטיות,דמיון, הזיות, צבעים אור וכדומה. יש bios בחברה נגד המצבים האלו ולא מכבדים בלשון המעטה את הצורך שלנו בהם. אני מאמינה שאם צרכים מוכחשים במשך המון זמן ולא נותנים להם מקום אז הם רק מתחזקים.. אולי לילדים האלו יש משהו אחר להביא לעולם...כמו למשל ההבנה שאם יש כזאת עלייה בכמות הילדים במצבי תודעה חלופיים אז אולי אפשר יהייה לכבד יותר מצבים כאלו ולתת להם יותר מקום בחברה שלנו. כמובן שכל זה במימד הפילוסופי במימד האישי כאמא אני עדיין מתקשה עם השונות הזאת.
 
תוספת

איבחון יתר יכול להיות הסבר (אם כי חלקי בלבד - מסכימה עם ליאת), אילו המקרים הנוספים המאובחנים היו בתיפקוד גבוה. בפועל מה שעולה הוא מקרים של אוטיזם - לא "קווים" ולא"גבולי" ולא "אספרגר" (על פי נתוני הסקר האחרון של ה-CDC, שספר ילדים אוטיסטיים בני שמונה). אוטיזם בתיפרוד נמוך הוא משהו שקשה לפספס אותו. הוא לא משהו שהתחילו פתאום לאבחן בשנת 2000. ואגב, הקריטריונים לאיבחון לא השתנו מאז 1994. (וזה לא שאין דבר כזה אופנת איבחון בעולם הרפואה, בהחלט יש). בהמשך לדברי ליאת - הבעל שלי טוען כבר שנים שאילו הכספית הייתה ההסבר היחיד והאולטימטיבי, המספרים היו עולים בקפיצות. הצורה ההדרגתית שבה המספרים עלו מעידה על מעורבות גורם ביולוגי כלשהו.
 

razgalili

New member
האם יש למישהו גישה לגוף המאמר ויוכל לחלוק?

הבנה וניתוח של מאמרים כאלה מצריכה מומחיות רבה. מאמרים הופיעו בעבר ו"הפריכו" את הקשר בין חיסונים לאוטיזם. על המחקרים הנ"ל נמתחה ביקורת קשה של מתדולוגיה פגומה. לדוגמה - הוסיפו לאחד המחקרים ילדים מתחת לגיל שנתיים. כיוון שאי אפשר לאבחן אוטיזם מתחת לגיל שנתיים ההוספה של הילדים הורידה בצורה מלאכותית את אחוז האוטיסטים במחקר. לא ברור אם יש פגם כזה במחקר ה זה. אפילו אם אני אקרא אותו אין לי כלים טובים לאתר פגמים במחקר, וגם לא בטוח שהמחקר פגום. יכול מאד להיות שההשפעה של כספית בחיסונים על אוטיזם היא שולית. אם זה המקרה אז יש גורם אחר, מן הסתם גורם מדבק שמסביר את העליה. בכלל קשה להסביר עליה כל כך רצופה וקונסיסטנטית בחיסונים. אפשר לצפות שכספית בחיסונים תגרום לקפיצות מדרגה במספר האוטיסטים עם כניסתם של חיסונים חדשים וירידות מדרגה עם סילוק הכספית מחלק מהחיסונים, אפילו חלקית (סה"כ החשיפה הממוצעת תרד).
 
למעלה