לכל החברים המקסימים בפורום הזה

PowerFul

New member
לכל החברים המקסימים בפורום הזה

שאלה חשובה לי אליכם: מתי אתם נוטלים פרדניזון? האם יש לכם שעה קבועה? שרשרו כאן את תשובותיכם. זה חשוב, ואח"כ אסביר מדוע שאלתי שאלות אלו. תודה ויום טוב

maruan

New member
לקובי היקר בוקר טוב שלום אחי מה

מה המצב???קודם כול אני לא מאחל לך שתיטול את התרופה הקשה בזאתי יש לה המון חסרונות לצד היתרונות שלה אם אתה חייב ליטול אותה אז שיהיה עם אוכל היא צריכה המון סידן לצידה תשתה חלב ותאכול גבינות לצד הפרידנזון אני אישית נוטל תתרופה בבוקר 10 מ"ג אחר שקבלתי 40 מ"ג הייתי זולל כמו אני לא יודע מה הפרידנזון מגביר את התיאבון מפורר את העצמות פוגע בכליות ויש לו עוד הרבה חסרונות כיב כיבה בגלל זה מומלץ ליטול אותה עם אוכל ולא על כיבה ריקה מאחל לך כול טוב אחי והמון המון המון בריאות בכבוד רב מרואן

קרני22

New member
פרטניזון

אני לוקחת את הפרטניזון בבוקר אחרי ארוחת בוקר
אין לי ממש שעה קבועה אבל זה בין 7 ל-8

ליגל 24

New member
שלום

זה ממש לא קשור לשאלה סתם באתי להגיד שלום לחברה הכי יפה ומקסימה שלי שאני אוהב אותה מל ליבי ומעימקיי נישמתי
הכי גדולה בעולם זאת את מון שרי

ל3

New member
הי קובי

טוב אז קודם כל אני לוקחת פרנדיזון רק במקרה של החמרה במחלה ( התלקחות )ולא על בסיס קבוע. המינון שאני לוקחת עכשיו הוא 35 מ"ג והתחלתי לרדת במינון כל שבוע ב 5 מ"ג. את הפרנדיזון אני לוקחת בבוקר- כחצי שעה אחרי האוכל.

maruan

New member
ל3 אחרי צהריים טובים מה העניינים?

אני חושב שפרידנזון לא צריך לקחת רק שהמחלה מתלקחת ומשתוללת ותוקפת ומתעוררת אני חושב שמי שחולה במחלה כמו לופוס צריך לקחת לפי דעתי 10 מ"ג שזה לא הרבה בכלל ולאכול עם זה גבינות הרבה ולשתות חלב ככה התרופה לא תפגע בקיבה ולא בעצמות וככה המחלה לא תתקוף מתי שהיא רוצה מן הממולץ לקחת מינון קבוע של פרידנזון ואת יכול להיוועץ בראומטולוג שלך או בפנימאי שלך ותוכחי שאני דובר אמת מאחל לכם חברי כול טוב והמון המון המון המון בריאות ושלא תזדקקו לתרופות בחיים ואיך שאמרו חכמינו לא בריא להיות חולה בכבוד רב ובאהבה ובהערצה ובאהדה מרואן\צד"ל אוהב ישראל לנצח ולעד
|4|

ל3

New member
הי מרואן

המינון שאני לוקחת הוא רק בהמלצת רופא וכמובן שזה לא על דעת עצמי. את הפרדניזון נתן לי הראומטולוג שטוען שאני צריכה לקחת אותו רק עם התלקחות. כמובן שזה תלוי בחומרת הלופוס ובפגיעה שלו במערכות אבל אצלי אין שום סיבה לקחת אותו בתקופת רגיעה, בשביל זה יש את הפלקווניל שאמור למנוע המון בריאות לכולם

gaia20

New member
אני לוקחת

7.5 מ"ג ו5.0 מ"ג לסרוגין כל יום, אין לי שעה קבועה, משתדלת שיהיה בשעות הערב, אחרי האוכל כמובן.

זאבית

New member
הי קובי ../images/Emo20.gif

אני לוקחת 5 מ"ג פרדניזון בשעות הבוקר המאוחרות. פעם אמר לי איזה רוקח שעדיף לקחת פרדניזון בבוקר כי בשעות הבוקר הגוף מייצר את הקורטיזול שבגוף. ולכן מי שחסר לו קורטיזול וזקוק לתרופה הזאת, אז היעילות הכי גבוהה שלה תהיה אם לוקחים אותה בבוקר..... (אני מקווה שהבנת...אני לא כ"כ....) וחוץ מזה, חשוב לקחת אותה עם מיים ולא עם מיץ תפוזים (או כל מיץ חומצי). בי, עדית

קובי, מה שלומך? בסוף תגלה לנו למה?

אז, לכשקיבלתי פרדניזון, כשהמינון היה גבוה, חילקתי אותו בין הבוקר לערב, בשעה קבועה (כמובן, שתמיד אחרי אוכל), כשהמינון היה נמוך, לקחתי אותו רק בבוקר, בשעה קבועה. מזה שנה וחצי לא מקבלת פרדניזון, וכנראה שלא אקבל יותר..... היו לו תופעות מאוד לא מוצלחות אצלי.... שיהייה בהצלחה וקפוץ לעיתים קרובות יותר לביקור

PowerFul

New member
היי לכולם

היי כוכי, מרואן, גאיה, שירי, קרני וזאבית, מה שלומכם? אצלי הכל בסדר ועכשיו לענייננו: לגבי prednisone. קראתי במאמר מסויים שאנשים לא יודעים כיצד לקחתו נכון, וזה גם גורם לתופעות לוואי. אז בגלל שזה כדור עם הרבה תופעות לוואי, אני חושב שיש צורך לחדד את העניין. שמחתי לראות שכולכם מכירים את הכדור הזה היטב, וכי אתם מכירים את תופעות הלוואי. אז למעשה: א. פרדניזון נוטלים רק בשעות הבוקר, מהסיבה שזאבית ציינה. כלומר נטילת התרופה בבוקר פחות גורמת לדיכוי ההפרשה הטבעית של קורטיזול בגוף. ב. פרדניזון נוטלים אחרי או עם האוכל. כל זאת בכדי להפחית תופעות לוואי על מערכת העיכול. ג. מומלץ, כפי שמרואן ציין, לאכול אוכל עשיר בסידן. יש הרבה רופאים שממליצים על כדורי סידן. אז למי שלא לוקח כדורים אלו, אני ממליץ בחום להתייעץ עם הרופא בקשר לכדורים אלו. ד. התרופה הזאת עלולה לגרום לכיבים במערכת העיכול ולכן, מי שנוטל מינונים גבוהים של סטרואידים (כלומר יותר מ-10 מ"ג ליום), מומלץ לשאול את הרופא ולבקש כדור שיגן על הקיבה מפני תופעת לוואי זאת. ה. מומלץ לשאת איתכם כרטיס קטן ובו יאמר כי אתם נוטלים סטרואידים. לכל מקרה חירום. וזה הסוד, מקווה שעזרתי לכם. וגאיה יקרה, עדיף שתטלי פרדניזון בבוקר. שלכם באהבה,

PowerFul

New member
היי כולם

אני מצטער אם אני נשמעתי כמו איזה מורה אני מתאר לעצמי מה זה לקחת פרדניזון בכל אופן חשבתי שזה יהיה טוב עבורכם תתקנו אותי אם אני טועה שלכם

קרני22

New member
פרטניזון

מי שלוקח פרטניזון וחולה במחלה לא מעט זמן אמור לדעת את הדברים האלה לא? (טוב אולי חוץ מ-א´ שאת זה לא ידעתי אבל אני לוקחת בבוקר אז ככה שזה בסדר...
) ואגב בכרטיס שאנחנו אמורים לשאת איתנו צריך להיות מצוין שאתה חולה לופוס ולא רק שאתעה לוקח סטרואידים

ל3

New member
למה צריך להיות כרטיס?

איתנו. לי בכלל אין דבר כזה איתי בתיק. כדאי שיהיה לי?

קרני22

New member
כרטיס

גם לי אין כרטיס אבל צריך כרטיס כזה במקרה שאם חס וחלילה את מעורבת בתאונה או באיזה משהו אחר שאת איבדת את ההכרה ואת צריכה טיפול אז שידעו שאת חולת לופוס ולוקחת סטרואידים שלא יתנו לך חס וחלילה תרופה או טיפול שרק יחמיר את המצב

gaia20

New member
קרני

האם מקבלים איפשהו כרטיס כזה? גם אני לא ידעתי שצריך להסתובב עם אחד כזה. אני יודעת שלחולי סוכרת (כמו לאחותי) יש כרטיס כזה עם פרטיס אישיים והוראות מה לעשות במצב חירום, האם גם לחולי לופוס יש כרטיסים כאלה?

gaia20

New member
קובי

תודה רבה לך על המידע הזה, אני לוקחת את זה כבר 6 שנים וכל מה שידעתי זה שצריך לקחת את זה עם האוכל, אז שוב תודה רבה על ההסבר, מעכשיו אני אקפיד לקחת בזמן הנכון וכמובן אדבר עם הרופאה שלי על כדורי סידן. תודה

למעלה