לכל החברים והחברות החדשים

לכל החברים והחברות החדשים ../images/Emo24.gif

ל: שרון ש, ליעדוש, טוניה, מרוקאית מופרעת, אילונה בוכיה (שאחרייך אני כבר עוקבת חודשים רבים בתמיכה נפשית למבוגרים שם הייתי שותפה זמן מסויים), shellydeez , xenophobe. קודם כל, ברוכים הבאים מכל הלב לכולכם/ן!!! אני עושה משהו מאוד חריג הערב. שכן כל אדם הוא נשמה יחודית ומיוחדת שאין שניה לה! כל אחד/ת יחיד/ה ומיוחד/ת. כל מילה שאוסיף כאן תיגרע. לכן, בכתיבתי אני מדברת אחד על אחד למיתרי הלב של מי שאני יוצרת איתו קשר ומתחברת לתחושותיו שלו/ה. לא הולך אחרת. אני אדם, שאינני קוראת מילים, אני מרגישה את ההרגשות שעוברות מתוכן. ועוצמות הרגש התסכול האכזבות המאבק היאוש שעלו מההודעת שלכם/ן בחיפוש אחרי הדרך ממלאות כאן את כל הדף והלב פשוט מעל ומעבר. כולנו אפשר לומר, זאבי וזאבות שבעי קרבות ומותשים גם מהן. אבל עם הכל ולמרות הכל, מה שמשותף לכולנו זאת ההכרה והאמונה שיש דרך. אתם/ן אפילו עמוק עמוק בלבכם/ן חשים בכך ולכן מעולם התקווה בתוככם/ן לא פסה. (ובצדק). הפורום שהקמנו לפני כמה חודשים בוואלה ושעברנו כעת לכאן, הוא לא "עוד פורום". הוא יחודי במסר ובדרך שבה אנחנו כתף לצד כתף הולכים בה. וההצלחה של החברים והחברות היא בזכות העובדה הזאת. אני מתנצלת מראש שהערב לא אוכל להגיב לכל הודעה והודעה בנפרד. אחרת אשב על המחשב עד הבוקר. מפני שאני אדם שלא יכול לתת חלק מהלב אלא הכל! אז נתחיל מאיזה שהיא התחלה משותפת, וכולנו הוותיקים נעשה ככל שנוכל כדי להושיט יד ולהיות עם כל אחד ואחת ברגעים ובמקום ששם אתם/ן נמצאים/ות. קודם כל, מכתב הפתיחה. מאוד מומלץ לקרוא אותו כדי להבין את "הראש של הפורום" שלנו. יש שאלות למשל כמו איך להתייחס לזמן של העצירה במשקל, ועוד, שזה למשל מתחבר לתוכנית, האם היא נכונה ומאוזנת. ואהובה עלינו = מוטיב מאוד חשוב (ואם היא איננה כזו, נכנסים ללחץ והרגשה "אני בקושי מחזיק מעמד והמחוג עוד לא זז. אז מה הלאה? אני על סף משבר!") אז הנה הצורך לקעקע את החשיבה "הישנה" כדי להצליח לשרוף את הדרך להצלחה!!! למה להמשיך ולחשוב בדרך הישנה ההיא שמעולם לא הוכיחה את עצמה?? זהו כזה פרדוכס שאנחנו שוב ושוב חוזרים לאותה חשיבה ואותם צעדים שקודם לכן לא רק שלא הובילו אותנו ללא כלום אלא אחורה וגרוע מזה. (אגב "עצירה" כפי שאנחנו מגדירים אותה הוא מהלך טבעי של הגוף שבשלבים מסוימים בירידה מכייל את עצמו ועובר תהליכים פנימיים שאיננו ערים להם ולנו זה משתקף כמצב של עצירה - מי שמצליח לעבור את הסף הזה וממשיך בעוז ובנחישות עוד ועוד וגם עוד מעבר לעוד מיני רגעים קשים. זוכה בכל הבכורה שחלם עליה!). אז צריך להניח ל"מלחמות". האוכל מלכתחילה לא היה צריך להימצא במרכזה של זירת קרב, "ולקבל" תפקיד לא לו. ובעצם בפעם הראשונה כשאנחנו מעזים להביט פנימה לתוכנו, אל השורש של הסיבות שהביאו אותנו לאן שהגענו, מגיעים גם אל התשובות שעשויות להחזיר את השפיות לחיינו. זה לא דבר בלתי אפשרי! או ענין של נס. אלא בידינו!! וכולם יכולים להצליח עם הדברים נעשים נכון ובהקשבה ללבנו ולגופנו. חייבת להגיד לכם. שאנשים שמצליחים להגשים את עצמם אינם אנשים שהם יותר "טובים" מאיתנו, יותר "מוכשרים", יותר "שווים" אן יותר "מוצלחים". אלא הרבה בזכות אימוץ של קו מחשבה חיובי ושינוי גישה אם צריך ורצון עז לצאת מהפינה שנלכדנו בה למקום "ההוא" שבו איכות החיים חדשה וטובה יותר! אז שולחת לכם קודם כל המון עידוד וחיזוקים מכל הלב. הדברים שכתבתי נאמרו לא כאמירה מהפה החוצה אלא כי יש דברים בגו. אז, קחו נשימה עמוקה. ואל תדאגו!! יש המון לדבר להעביר ולנסות לעזור כמה שאפשר לכם/ן. חיבוק רחב וגדול לכולכם, ממני דליה.

שלגיה**

New member
דליה יקרה

אין לי מילים לתאר עד כמה את בן אדם מיוחד ! אתמול בלילה נכנסתי לפורום .... והלכתי לאיבוד לא הרגשתי בבית. אני שמחה שמצטרפים חברים חדשים אבל כל כך הרבה חברים ביום אחד,ממש התקפה על הפורום. רציתי קצת לספר על יום אתמול בדרום עם המשפחה...אבל כבר ויתרתי. לא מצאתי את הרגליים והידיים בפורום... כל כך הרבה הודעות... את האמת ,לא היתה לי סבלנות והלכתי לישון... והבוקר קראתי את הודעה שלך שמיועדת לכל החברים החדשים והרגשתי הזדהות מלאה עם כל מילה ! אני מקווה שיהיה לנו החברים הותיקים את הכוחות האפשריים לתמוך,לסייע במידע ולהושיט יד פתוחה סבלנית וסובלנית. יום טוב לכולנו

אביטל +

New member
בוקר טוב שלגייה

אז ספרי בכל זאת מה שלומך ואיך עבר עלייך אתמול. או סתם שאת בסדר.

שלגיה**

New member
הי אביטל יקרה

אתמול היה בהחלט יום לא קל. הזמן טס והוא לא פיזית איתי חודש ימים שלם... הבאתי עלי גפן לשים על קברו כי הוא מאד אהב ענבים וגם גידל בחצר הבית כרם קטן של ענבים.... היו לא מעט אנשים,הכל היה מהיר. חיכיתי שכולם ילכו ונשארתי לבד איתו כדי לבקש ולדבר אליו ובעיקר בשביל השקט הנפשי והרצון להוציא דברים. היום יום חדש. עבודה,לימודים,הליכה,שגרע.... עדיין משתעלת,מחר אני אצל הרופאת משפחה בבוקר.... שיהיה לנו יום טוב כמה שאפשר.

אלוניס

New member
הזמן באמת טס../images/Emo160.gif

ולמה לא לכתוב? הרי מחכים לשמוע ממך! דואגים ואוהבים. תחזיקי מעמד

יום חדש רגשות ישנים !!!!

ולרגע עצרתי ונזכרתי במפגש האחרון ששאלת אותי שאלה ועניתי לך את דעתי שהייתה זהה לחלוטין לשלך. ללא דיון ללא מילים מיותרות מהבנה. תרגישי טוב ענקון דרך אגב מה עם הפסים ???

שלגיה**

New member
ענקון יקר

לגבי הגוונים.... החלטתי לרדת מהעניין ולא לעשות שום שינוי בשיער... יש עוד כמה שינויים לפני השינוי הקוסמטי הזה. מה עם דיאטת האבטיח והגבינה שקבענו? דיברתי עם הדיאטנית שלי על זה והיא שכנעה אותי שלא כדאי גם אם אחרי כן אני לא יאכל פחמימות... אבל מה זה בא לי אבטיח עכשיו...יאממי...וגם ללכת לישון שנת צהריים.. ראית את התכנית של חיים הכט על ההתקפי לב? מעניינת. ממליצים שם ללכת לישון צהריים...הלוואי ויכולתי. סופ"ש נעים

boolee

New member
ענקון ...

בענין דיאטת האבטיח, כבר ציידתי את הבית באבטיחים ... אותי אף אחד לא שיכנע שלא, אז אני בפנים - מיום שבת ... מקווה שהמאמץ ישתלם ...

תמיד ../images/Emo23.gif

לא צריכה להוסיף עוד דבר אחרי השיחה בטלפון. שלך לתמיד, דליה.

דנה2909

New member
דליה היקרה

תודה רבה על המילים החמות, אני מניחה שזה כולל גם אותי, למרות שלא הוזכרתי בפנייה הכללית
. מאד מוצאת חן בעיני רוח הפורום, אני חושבת שאני אצליח להתמיד במשהו "הגיוני" כזה, רק שזה לא קל לשנות דפוסי מחשבה. אני אדם שנהנה מאד מאוכל טעים. את צודקת, אני אכן מתייחסת למשקל המטרה שלי כאל מטרה שיש "לכבוש" אותה, אני לא ממש יודעת איך להסתכל על זה אחרת. שיניתי מאד את צורת האכילה שלי בעקבות התפריט שבנתה לי הדיאטנית, ובינתיים יש מספר דברים שכבר הצלחתי להטמיע בהצלחה.. אבל יסורי המצפון שתוקפים אותי בכל פעם שאני זוללת משהו "אסור" מקשים עלי. בתחילת הדיאטה, הייתי רעבה חצי מהזמן, והיה ברור שזה לא משהו שאני אצליח לעמוד בו לאורך זמן.. וזו כנראה היה המקור לבעייתיות שלי. דנה

שרון ש

New member
דליה

אכן.. צודקים כל האומרים כמה מדהימה את. תודה על קבלת הפנים. שרון

שרון, תודה....ו..../images/Emo140.gif

אל תדאגי!! אמצא זמן "לדבר" גם איתך. ראיתי שכתבת מקודם משהו. (רציתי עוד אתמול לכתוב לך באופן אישי, וזה היה ממש בלתי אפשרי!
). דליה

שרון ש

New member
דליה, אני...

עדיין בסביבה.. והודעות אפשר להקפיץ עד ששה עמודים אחורה, אם אינני טועה.. כך שיש לך עוד מספיק זמן לחזור ו"לדבר" גם איתי.. קחי את הזמן.. הבנתי מהשתלשלות השרשורים שהפורום "הוצף "לאחרונה.. אני מקסימום יכולה להשאיל לך סמרטוט ומגב בנתיים ולחכות ..

יערולי

New member
דליה

אני רוצה להודות לך על דברייך, את מלאה בחוכמה ורגישות, ואני לומדת ממך המון. יש לך מתנה נפלאה להבנת אנשים, וברוך השם, את משתמשת בה בצורה מדהימה. שוב תודה לך, ולכל חברי הפורום.

תודה יערולי. ../images/Emo140.gif

אני בסך הכל כמו כל אחד/ת אחר/ת, ומנסה לעזור ככל שאני יכולה. דליה.

שרון, אגיב למה שכתבת כאן כשהגעת.../images/Emo13.gif

מפני שזה כבר יחסית כל כך מאחור שאינני יודעת האם זה יחזור לדף הקדמי ואנחנו עלולות לפספס זו את זו. למרות שהיה לי הרבה יותר נוח לכתוב כשהדברים שכתבת צמודים להודעה ואני יכולה להיזכר בפרט זה או אחר. שרון, כתבתי לדובשנית נדמה לי שלשום, שהמצב כמו שאנחנו נמצאים/ות בו ברגע הזה הנוכחי, הוא בגלל עשרה צעדים שלא נעשו שם מאחור. וכמו שצריך. מקווה שקראת את מכתב הפתיחה. קצת גוללתי מהלב את הדרך שתפסתי את הירידה במשקל והתפיסה הזו הכניסה אותי להלך רוח ומחשבה כל כך בלתי אפשריים, ולמקום כזה נמוך. ששנים לא יכולתי לצאת משם. שרון, אני כל מכתב במיוחד למישהו/י חדש/ה כותבת שזה תהליך. מפני שאנחנו כמי שאנחנו בני אדם. מורכבים מרגשות, ממשקעים, מניסיונות עבר שנצרבו בנו. שילוב של חומר ונפש. לא להבין את זה ומההבנה הזאת לפעול, מראשית הדרך מתבסס כל הענין לא על הבסיס הנכון ומכאן והילך זה כמו מגדל שכל משב רוח עלול להפיל קומה או שתיים ממנו או אפילו הכ-ל! אז. להתייחס גם לגוף וגם לנפש. אחד משלים את השני. תחפשי אולי את המכתב שכתבתי לדובשנית שרון. כי כתבתי לה שם למשל, על הענין שאחת הסיבות לאי ההצלחה בירידה זה כשאנחנו לוקחים תוכנית ומלבישים אותה על עצמנו טכנית מבלי לבחון האם היא מתאימה גם למה שלבנו אוהב למשל. גם לסדר יום האישי (יש כאלה שמתאים להם מאוד 5 ארוחות קטנות, או ארוחה אחת מרכזית דווקא לא בצהרים אלא בערב. כל מיני כל מיני, או-קי?). והענין הוא, שכמה שזה משתלב והופך לטבעי בשבילנו - ככה קל וזה לא סיפור בכלל. אין את המושג הזה יותר, "להחזיק מעמד" או אני רעבה. ויעוץ של דיאטנית מאוד חשוב. כי איזון באבות המזון והגיוון מספק לגוף את כל הצרכים שנחוצים לו, כדי קודם כל ...לא להרגיש רעב פיזי. (לא דיברנו על נפשי עדיין). עוד משהו. הימנעות. רק בלהלך בתחושה של ההחמצה או לא להינות מצ´ופר של כיף - דבר כל כך קטן. זה הקש שיכול לשבור את גב הגמל. בזכות הצ´ופר הזה שרדתי. (היום קורה דבר מצחיק, מפני שבלבי אני יודעת שאם ארצה אני יכולה, אני פחות ופחות מחפשת אחריו). אמרתי שאין פסיכולוגיה בירידה במשקל?? זה הכ-ל!! (כמעט). כזה שילוב הדוק חבל"ז.
עוד משהו שרון, לשים את האצבע עם כל הכנות שיש וגם להיות ערים (!) מתי מחפשים אחרי האוכל לא בגלל רעב. כעס, עצבים, תסכול על מה שאנחנו לא עושים ומגשימים בחיינו. you name it. אם תמצאי את הסיבות תגלי בהכרח גם התחלה לפתרון כזה או אחר שיעזור לך לצאת מהשעבוד לאוכל. ספורט. כתבתי פעם בוואלה מכתב ארוך כמו הגלות. כמה הספורט היה לו חלק גדול לדבוק ולהצליח בדרך הזו. קצת אומר לך עכשו איך אני בראש שלי נאחזתי וחיזקתי את אושיות הדרך אז כל כך הלהיבה אותי המחשבה שארד מהר במשקל. כל יום כשהשקעתי היה חבל לי לאבד את התוצאה של המאמץ בלאכול דברים מיותרים. הספורט הפך למסגרת "ששמרה" עליי. פשוט כך. כתבתי בוואלה לא מזמן משהו קטן על הספורט
(מחקו את הפורום עם כל ההודעות שהיו שם
הכל אבד!!). אז כתבתי, שההשקעה בפעילות הגופנית היא כמו חיזוק המחוייבות האישית שאנחנו מוכנים לקחת על עצמנו בתהליך ו...מעין הצהרה שאומרת: הנה זה מה שאני לעשות כדי לרדת במשקל ולהצליח. אני כל כך פדלעה שרון, לא יודעת אם יש לי מתחרה. נשבעת לך. תני לי רק הזדמנות לא לעשות כלום - אני הראשונה שם
אבל בשביל לרדת במשקל, הייתי מוכנה לעשות הכל!! את יודעת מה שרון? יותר מזה. קחי 24 שעות ביממה. מתוכן אם היית במלוא החריפות בוחנת כמה מהזמן מנוצל באמת לא אומר עד סופו, אבל היטב. תגידי לעצמך, שזה לא. כמה הולך על שיחות עם חברות, או תוכנית לא מי יודע בטלוויזיה. סתם תופסים כבדות. אז שעה ביום בשביל ספורט - ולמען מטרה כל כך חשובה לא נמצא??? בטח שיש, זה רק ענין של סדר עדיפות שלנו שאנו בוחרים ומוציאים לפועל. היום, בשבילי ספורט. זה חובה כמו לצחצח שיניים, לדאוג לכל הצרכים הבסיסיים שיש בחיים. זה דבר שצריך להיהפך למשהו חשוב בשבילנו, ולמען עצמנו בחיינו. ומילה אחרונה (את רואה גם אני כותבת מגילות. הידועה שביניהן
). לא רק שאם אין אני לי מי לי. לא רק. אלא הקטע בכלל לא להעמיד את האחרים במקומנו. אם אנחנו לא "לוקחים" את מה שמגיע (גם) לנו (כמו שאחרים לוקחים) - מראש מעמידים את עצמנו במצב שמביא אותנו להיות חסרי מוטיבציה ואפילו עד איבוד שמחת החיים. בתת ההכרה אפילו זה מדכדך אותנו מבלי להיות מודעים לכך. (ודכדוך כזה שלא עולה ממקום חיובי, גם לעיתים מביא/גורם לנו לחפש פיצוי לנשמה דרך האוכל בגלל החוסרים הללו). ים של מחשבות שרון. עוד נדבר. שבת מקסימה, דליה.

ניניה

New member
דליה לגבי פדלאות

אז את חושבת שאת הכי? אני שמחה לאכזב אותך כי אני הרבה יותר פדלאה ממך ובמיוחד זה בולט עם משפחה כל כך ספורטיבית כמו שלי... אבל את ממש צודקת בעניין המחוייבות : אצלי ההתחייבות לפעילות גופנית מחזקת ומקבעת את ההתחייבות לדיאטה כי את אומרת לעצמך - מה, הזעתי כל כך הרבה ועכשיו אני אוכל איזו שטות שתהרוס הכל??? לא בא בחשבון. מרוב התלהבות אני עכשיו הולכת לעשות הליכה ממושכת על המסלול הביתי שלי. BLESS YOU דליה!

למעלה