לכל החברים

ורד *

New member
לכל החברים ../images/Emo92.gif

1. אתם באמת מתחילים להשמע כמו בפורום ההוא. באנו פה לקבל תמיכה ואינפורמציה אחד מהשני והעסק גולש לתרגילים של דינמיקה קבוצתית ומאבקי כוחות וחבל. 2. לדעתי רוייקו עושה עבודה נהדרת ולמרות שאין לו כל השכלה רפואית הוא מספק תשובות לכל מיני שאלות שמטרידות אותנו אחרי שהוא נובר בספרות ובאתרים השונים או מנסיונו האישי. 3. לליר היקרה, אם צריך לבוא בטענות למישהו זה לדר. חרוזי בעצמו, שיתכן והפר את כללי האטיקה הרפואית בזה שענה לפנייתו של רוייקו, למרות שמדבריו של רוייקו מובן שהוא בכלל לא הזכיר שמות. לכן אני מציעה שנשכח מכל הענין ונמשיך הלאה ונצא מתוך הנחה שהכל נעשה מתוך תום לב וכוונה טובה וללא שום רצון לחטוט ופלישה לפרטיות. 4. וכהוכחה לכל מה שכתבתי אני רוצה לשאול את רוייקו שאלה שמטרידה אותי ואני מקווה שהוא יוכל לענות עליה מניסיונו העשיר: בעת האחרונה ניתקלתי כמה פעמים במנותחי קיצור קיבה שסובלים מהרניה (לא של הסרעפת) האם זהו סיבוך של הניתוח? האם הכנסת כל המכשור לחלל הבטן בעת הניתוח גורם לקריעת הקרומים באופן לא הפיך? או שמצבור המקרים שקראתי עליהם היה מקרי? ושאלה נוספת: האם תרגילי התעמלות לחיזוק שרירי הבטן עלולים לגרום גם לבקע באזור דופן הבטן? 5. איזה מבאס מחר חוזרים לעבודה. 6. ביי ורד.

lir42

New member
ורד יקרה

אני יבוא בטענות גם לפרופסור חרוזי אתמול התקשרתי אליו אחרי שראיתי את ההודעה של רוויקו והוא כבר לא היתה במחלקה. אבל אני גם כועסת ופגועה מרויקו כי לא היה לו שום זכות אבל שום זכות לפנות לפרופסור חרוזי ולברר על הניתוח שלי. כאשר ניכנסתי לפורום שיתפתי את כולם בניתוח שעברתי לפי מה שפרופסור חרוזי אמר לי והסביר לי. אם רויקו רצה לברר בדיוק על הניתוח שלי הוא יכל לפנות אלי אישית והייתי נותנת לו את כל המידע שלי. השם שלי הוא אומנם לירי אך אני שיניתי אותו לפני כמה חודשים זה לא השם שנולדתי בו ופרופסור חרוזי יודע את השם שבו נולדתי בו בגלל זה נפגעתי מרוויקו. מקווה שהבנת לירי

רוייקו

New member
ורד... הנה.. אני עונה: לגבי הרניה

. כולי תקווה שהפורום ההוא ישאר ההוא. 2. תודה רבה.
3 אינני מכיר את ליר, פרט לעובדה שסיפרה פה בפורום בשעברה ניתוח ע"ש פובי. שאלתי את פרופ חרוזי אם עשה לעוד מנותחים ניתוח ע"ש פובי והוא אמר שזכורה לו עוד מישהי ושהוא לא עשה לה פובי אלא משהו אחר. מדובר בניתוח שיחידים בישראל עברו. לא מסרתי שום פרטים עליה ולא על אף אחד בפורום. אני לא עוסק בשמות וזהויות של אף אחד מאנשי הפורום. מבחינתי זהו חוק בל יעבור. אני מחוייב לדיסקרטיות. 4. - בקע. עד כמה שידוע לי (תזכרו את המישפט הזה. הוא הולך לככב פה די הרבה מעכשיו), הרניה שכיחה יותר אחרי לפרוטומיה (פתיחה של הבטן). היא עשויה לקרות כאשר נוצר זיהום בפצע הניתוחי, או כתוצאה מלחץ תוך-ביטני גדול, או כתוצאה מתפירה מרושלת של שרירי הבטן, או סתם בגלל איחוי לקוי של השרירים. בגישה הלפרוסקופית התופעה של בקע בצלקת הניתוחית פחות נפוצה, בגלל מיזעור הפתחים בדופן הבטן וסיכוי קטן יותר לזיהומים בצלקות הניתוחיות. 4. ממה שענו לי כמה כירורגים, אין מניעה להתעמל, להיפך. 5. צר לי על החזרה לעבודה. דווקא אני מאלה שמחפשים עכשיו עבודה.. 6 ביי. רוייקו

gal33

New member
רוייקו, בהמשך להרניה...

מה קורה עם הריון אחרי לפרוטומיה? הכוונה שלי שכבר עבר מספיק זמן מאז הניתוח, הרי בכל זאת, מדובר בלחץ גדול מאוד.

רוייקו

New member
גל, את שואלת לגביך או בכלל ??

הרי לא עברת לפרוטומיה .. ממה שאני יודע, אחרי לפרטומיה עלול להווצר לחץ גדול על השרירים הבטן ויש סיכוי גבוה יותר להווצרות בקע בצלקת הניתוחית במידה וניכנסים להריון. אחרי לפרסקופיה הסיכוי קטן בהרבה.

gal33

New member
פשוט מעניין...

יש לך מושג, באיזה תדירות זה קורה? שיטות להפחתת הסיכויים? תודה.

למעלה