לכל החבר`ה שלי בצוות 6 מגלן

לכל החבר`ה שלי בצוות 6 מגלן

היי, חבר`ה שלי מהצוות סיפרו לי שהם מבקרים כאן בפורום לפעמים, ובגלל שלא ראיתי אותם מאז שעברצי גיבוש מטכ``ל (רונן-אני שוב משוויץ-על הזין שלי), רציתי למסור להם ד``ש: נימי, רונן, עומר ורז-תודיעו לי מי החליף אותי בצוות ותזכירו לכולם ש ``צוות-6`` שולטים במגלן מחזור 00`!!!! (דרך אגב-עוד יש לי את החולצה של המסלול!) ועוד משהו, בניגוד לחול שאכלנובמסלול מגלן, כאן ביחידה חיים רוב הזמן כמו מלכים (רונן, זה בקשר להתערבות שלנו). ביי יוני

jedi knight

New member
מגלן ועורב

התואיל להסביר לי מה ההבדל בין עורב למגלן ??? בתודה .

liorle1

New member
עורב ומכחול

המכחול בו משתמשת מגלן הוא גרסה מונחית ליזר של טיל העורב (טאו 2) שהוא במקור מונחה כבל.

תשובה לג`דיי

שים לב: ``עורב``, או בשמה המלא - פלנ``ט עורב, היא יחטית-יחידה חטיבתית שיש לכל אחת מחטיבות חיל רגלים (גולני, צנחנים, נח``ל וכו`). הם משתמשים בטילי ``עורב`` (TOW2 ATGM), ופועלים בצוותים גדולים יחסית. מגלן (יחידה מספר אחת בצה``ל חבר`ה) היא יחדה מטכ``לית, ואנחנו כפופים ישירות למטה הכללי. אנחנו מיועדים לפעולות עומק מעבר לגבול ומשתמשים בתו``ל (תורות לחימה) ואמל``ח (אמצעי לחימה) אחרים לחלוטין. בניגוד למה שהרבה חושבים, אין לנו שום קשר לחטיבת הצנחנים, חוץ מאשר בתחילת הטירונות (וגם המדים). אם יש לך עוד שאלות אני אשמח לענות.

jedi knight

New member
זה יחידה רכובה לא?

כפי שהבנתי מגלן זה יחידה שפועלת על כלי רכב בעומק שטח האויב לא ??? אז אתם בעצם כמו יחידת מורן הם גם בערך מה שתיארת לא ????

liorle1

New member
אם מגלן יחידה מספר אחת...

אז למה עברת למטכ``ל. כמו כן איך נתנו לך בדיוק לעזוב אחרי מסלול ליחידה אחרת? תשיה מסלול מטכ``ל שלם מהתחלה? כמו כן אני מצטרף לשאלה של הבחור השני, למה צריכים גם מורר/מיתר, גם עורב וגם מגלן שכולם בעצם עושים אותו דבר?

ל liorle1 תשובות:

קודם כל, למרות שעברתי באמת החלטתי לחזור למגלן בעיקר מהסיבות שאמרת (חבר`ה חדשים, מסלול חדש, גאוות יחידה פגועה וכו`). בקשר לשאלה השניה, אם תהיה טוב, תוכיח את עצמך ותעבוד קשה (נשמע ממש כאות ומופת לנוער העברי-אבל סך הכל קשקוש אם אתה באמת רוצה :)), אז אחרי שתסיים חלק ניכר מהמסלול, ותוכיח רצינות בבקשה, וכמובן תימצא מתאים ליחידה השניה, יתנו גם לך לנסות לעבור. בקשר לשאלה השלישית, זה קצת בתחום ביטחון שדה, אז בוא אלינו לאחת היחידות, ותגלה לבד את ההבדלים, ובעיקר את הנחיצות והצורך בכל יחידה ויחידה. אל תדאג-צה``ל לא זורק אצלינו כסף, וכל שקל שווה (תבוא ותבין ישר). יוני

תראה... תשמע... תשובה מפורטת.

אני לא ממש יכול להסביר לך, אבל בהחלט יש קשר ביננו לבין מורן (מיתר פחות אבל גם). ההבדלים הם בעיקר במערכות הנשק, באמל``ח האישי, התורות הלחימה, במסלול והאימונים כמובן ובמטרות והמשימות. בקשר להאמרים, אמנם עושים המון פעילות ``רכובה`` כפי שקראת לזה, אך גם המון אימונים/פעילות לוחמה בטרור (שוב-לוחמה מסוג מסויים ולמטרות מסויימות), אימונים רבים להעלאת רמת החיילות, הלחימה והרובאות, ובאופן כללי ישנה הרבה עבודה (מעניינת וקשה מאוד) בלי האמרים ובלי מיכחולים, עורבים, גילים, קרניים וכו`. אם אתה בחור טוב וברמה, עם אופי חזק ומוטיבציה גבוהה-אני ממש ממליץ לך לנסות להתקבל. אם יש עוד שאלות תשאל, וגם תלך לאתר isayeret ותחפש את מגלן.

איך? ככה:

מה הבעיה? סיימתי בלי להתקבל בפעם הראשונה, התגייסתי למגלן, ואז, בסוף הטירונות קיבלתי זימון לגיבוש נוסף (ב 1.4.01). עשיתי, התקבלתי, וקיבתי פקודת סיפוח ומעבר ליחידה החדשה.. לא ממש מסובך, ומי שהולך לגיבוש מט``כל יראה שם הרבה חבר`ה שעושים את זה בתור חיילים.

ZC18

New member
איך התקבלת למגלן?????

דרך גיבוש חטיות בצנחנים???

למעלה