לכל הטיבעונים- משהו לסנדביץ´

K A R I N

New member
לכל הטיבעונים- משהו לסנדביץ´

הבעיה הכי גדולה שהיתה לי עד היום במשך הזמן שאני טיבעונית, היתה, "אוכל חטוף" כמו סנדביץ´ (שאר המאכלים היו בישולים של אימי ), אבל מה מורחים בסנדביץ´? מרגרינה...., ממרח שוקולד פרווה (כמה כבר אפשר????) הגבינות של טופופי "טוב מגבינה" תסלחו לי , אבל טעמן ממש כמו סיד. לפני ימים אחדים גיליתי את "סויה בטעם גבינת זיתים" של משק צוריאל, ל"גבינה" טעם טוב אפילו על גבול הטוב מאוד, ובניגוד לטופופי היא לא צמיגית אלא ממש במרקם גבינתי. תהנו קארין
 

ordv

New member
תודה. ומה עם...

למרוח על הלחם: חומוס, טחינה, אבוקדו?
 

K A R I N

New member
טחינה????? למרוח על הלחם?????

אבוקדו... אני שונאת וחומוס.... כמה חומוס אפשר לאכול?????? חוץ מזה גם למי שאוכל את כל הנ"ל תמיד טוב שיהיה עוד משהו לגוון איתו. קארין
 

ordv

New member
למה לא טחינה?

בסופר בו אני קונה יש טחינה ירוקה. חבל"ז הטחינה די קשה (סמיכה)
 
אין כמו טחינה

נשמע לי רעיון מצוין. קארין - קצת פתיחות. את מצפה לפתיחות גם מאנשים אחרים, לא? אבל לא לקנות טחינה בסופר. בגלל שטחינה זה חומר יקר, הרבה מקומות מוסיפים קמח ושאר חומרים מעבים וזולים. קל מאוד לעשות בבית. קונים טחינה גולמית, מוסיפים מים, מיץ לימון, פלפל ואם אוהבים גם שום. אם רוצים טחינה ירוקה - מוסיפים הרבה פטרוזיליה וטוחנים בפוד פרוססור או בלנדר.
 

vegan

New member
עוד רעיונות

חמאת בוטנים ממרחי טופו (ניתן להשיג בטעמים רבים בחנויות טבע ובחלק מהסופרים) ממרח זיתים גבינה צהובה של טופוטי (יש עכשיו מחסור, אבל אני מקווה שיביאו עוד לארץ) ממרח עגבניות מיובשות ממרח פסטו (לבדוק שאין חלב) ממרח שום-שמיר על בסיס שמן זית של סגל "טוב משמנת" של טופוטי - מרקם רך יותר הדומה יותר לגבינה לבנה בפורום צמחונות בוואלה פרסמתי כמה מתכונים לשבועות וביניהם ממרחים להכנה עצמית.
 

Talia E

New member
אם תוסיפי לחומוס

שמן זית ו/או זעתר ו/או מלפפון חמוץ... זה יהיה טעים שבעתיים! חוץ מזה, טחינה זה לא רק מאד טעים אלא גם מאד מזין (אם היא טובה). רק לידיעתך: היא אחד המקורות הצמחיים העשירים ביותר בסידן
טחינה מעולה זו טחינה גולמית של עינן: אפשר לערבב עם מים ולימון ל"טחינה", או עם דבש בשביל "חלווה" (רגע, את אוכלת דבש?), או לעשות רוטב לסלט, או למרוח על לחם... המלצה נוספת: לא זול, אבל יש ממרחים שנקראים "אגוזית"/"שקדית"/"חרובית" (כ"א עשוי מהדברים ש"נרמז" עליהם בשם), שמוכרים בחנויות טבע (נדמה לי מתוצרת "בראשית"). זה טבעוני ומה זה טעים! חוץ מזה יש גם ריבה וחמאת בוטנים... ולאנינים שמוכנים להשקיע: אפשר גם לטגן פרוסות טופו במרינדה, ולשים עם עגבניה ובזיליקום. או לפחות משקיענים: שניצל טופו קנוי, עם מעט שמן זית כדי שלא יהיה יבש ומלפפון חמוץ... פשוט וקל!
 

Coma White1

New member
אני שמה חומוס בדרך כלל..

וגם את ה"טוב מגבינה". הטעם הטבעי אכן כמו סיד, אבל הגבינה עם השמיר למשל טעימה מאוד.
 

(מיכל)

New member
איייייכסה!!!!

חומוס וקטשופ ביחד? מה אתה בסדר? תמרחו חומוס לחוד או עם מלפפון חמוץ או שתמרחו אבוקדו או שוקולד או הממרחים האלה של טופו או מרגרינה עם איזה ירק או משהו!!! you all
מיכל
 

TimBuck2

New member
חמאת בוטנים

בהחלט! במיוחד של סקיפי עם השברי בוטנים- גם טעים וגם מבדר! אפשר גם לקצוץ כל מיני ירקות ולשים בשקית ולנשנש... אם זה לא קשה מדי. וגם פירות זה נחמד. (במיוחד בקיץ כשיש דברים טובים)
 

haleth

New member
ממרח פקאנטי (מלשון אגוזי פקאן)

והנה עוד ממרח קל-הכנה וטעים במיוחד (הטעם דומה לממרח כבד): חומרים: ½ חבילת טופו 1 בצל קצוץ מטוגן 3 כפות רוטב סויה 1 כוס אגוזי פקאן 1 שן שום פלפל שחור הכנה: לטחון הכל במעבד מזון ולתבל לפי הטעם. אחפש לך עוד ממרחים מתאימים.
 

haleth

New member
ממרח זיתים

ממרח זיתים חומרים: זיתים (או שחורים או ירוקים) מגולענים, שום מלח פלפל מעט שמן זית אפשר גם צנוברים הכנה: טוחנים עד למרקם אחיד (אפשר להוסיף מעט שמן אם יש בעיות מרקם). שומרים בצנצנת ורצוי לכסות את החלק העליון במעט שמן ע"מ לשמור מהתייבשות. רצוי להכין כמויות קטנות.
 

haleth

New member
ממרח עגבניות

ממרח עגבניות (קונפי) שומרים במקרר ומשתמשים כבסיס לכריכים או פיצות, וכרוטב לפסטה, מדולל. חומרים: קופסת שימורי עגבניות מקולפות 3-2 שינים שום כתושות 20 עלי ריחן טריים 20 מחטי רוזמרין 1/3 כוס משן זית ½ כוס זיתים שחורים 1 פלפל אדום, קלוף בקולפן וחתוך לקוביות 1 כפית פפריקה מתוקה הכנה: מעבדים את כל החומרים, למעט הזיתים, במעבד מזון, עד לקבלת ממרח גושי, לא חלק מדי. מבשלים ומצמצמים במחבת עמוק על להבה בינונית תוך בחישה, כ-15 דקות לפרקים. בינתיים מגלענים וחותכים את הזיתים. כשהממרח מוכן, מוסיפים לו את הזיתים ומאחסנים בכלי סגור הרמטית במקרר. לפני הסגירה, מצפים את הממרח בשמן זית. אפשר להוסיף: בשלב ההכנה - בצל אחד חתוך דק, מעט מיץ לימון, פלפלים קלויים, כמה כפות וודקה או ג´ין, עלי מרווה, מעט שמיר, חריפות כלשהי.
 

haleth

New member
ממרח פלפלים ואגוזי מלך

מטבל פלפלים אדומים עם אגוזי מלך חומרים: 1 בצל קטן קצוץ 2 שיני שום גדולות פרוסות 4 כפות שמן זית 350 גרם פלפל אדום קלוי, ללא קליפה וגרעינים 120 מ"ל אגוזי מלך קלויים ½ כוס עלי בזיליקום טריים (דחוסים) 1 פרוסת לחם לבן קצוצה 2 כפות מיץ לימון טרי הכנה: לטגן את הבצל והשום בשמן הזית עד שיתרככו. לטחון במעבד מזון את כל שאר המרכיבים עד שהאגוזים טחונים. להוסיף בהדרגה – כשהמעבד עובד – את תערובת הבצל ולעבד עד לתערובת חלקה. להוסיף מלח אם יש צורך. מצוין עם טוסטים, פיתות קלויות. יוצא בערך שתי כוסות.
 

Neta558

New member
../images/Emo51.gif!

הממרחים נוספו למתכונים תחת המאמרים בפורום... המון תודה!
 

pollak

New member
ואולי זו הייתה

רק הלצה צינית בתוספת חיוך קורץ והזמנה לחיבוק, ובכל זאת, זו הנטע שלי ואני כאן להגנתה (אפילו אם היא מעדיפה להתחבא מאחורי עמודים). יעל, אני, צמחונית- גם, וזוגתה של נטע (מתה, 558, השחורה, ארליך) בתהוות (שתחייה, שתכחיש). מותר לשלוח ברכות חמות מקרב לב, איחולי בהצלחה ולבריאות (כי ככה זה כשמרפאות נסגרות פתאום). זהו, נדמה לי שסיימתי, לבנתיים, *ליקוק חושני* (לא לכם, דהה, לנטע) -יעל-
(שמחכה בקוצר רוח לשלושים ביוני ושיש לה תחושה שהיא תחטוף אז הרבה הרבה מכות (?))
 
למעלה