לכל המבינים ב-B12

monkilita

New member
לכל המבינים ב-B12

עשיתי את הבדיקות שרשומות פה בפורום - רמת ההומוציסטאין שלי ממש גבוהה! 121!!!!! (שהטווח הוא עד 15.. לא?) וה- MMA עוד לא היגעו תשובות. הרופא נתן לי מיידית מלא חומצה פולית לקחת. הוא לא ממש מבין את הקשר בין ההומוציסטאין לבין B12 ואומר שזה קשור רק לחומצה הפולית. אני מחפשת מאמר באנגלית עבורו על הקשרים האלה. ןעל בדיקת ה- MMA. האם לקחת את החומצה הפולית? הוא נתן לי לשלושה חודשים. האם לקחת גם תוסף B12? תודה.
 

lilithmm

New member
יש לך טעות בטווח

אני כבר לא זוכרת אבל כמה שכן זכור לי 121 דיי גבולי
 

דורון ק

New member
לא מכיר קשר!?../images/Emo12.gif

פשוט מדהים-תחשבי שבן אדם שאין לו ידע ילך ועוד יקשיב להמלצת הרופא(או ה"רופא" הזה). קצת על "הומציסטאין":הומציסטאין הוא מטבוליט(תוצר פירוק) של חומצת האמינו החיונית "מתיונין" וסבורים כיום שהוא הינו בעל השפעה רעילה. מספר הולך וגדל של מחקרים מצביע על קשר בין רמה גבוה של הומציסטאין לבין מחלות קארדיווסקולריות-כגורם בלתי תלוי. למרות זאת לא כל המחקרים חד משמעיים ויש עדויות לכך שהדבר בולט יותר אצל נשים,למרות זאת יש המאמינים שרמות גבוהות של הומציסטאין לכשלעצמו לא גורם לרעילות אלא יכול להיות מרקר לגורם אחר הגורם לרמות ההומציסטאין לעלות-ושהוא הגורם האמיתי. בנוסף רמות גבוהות של הומציסטאין נקשרו גם לאוסטאופרוזיס,מחלות מעיים,CFS,מחלת אלצהיימר והיפרתיארוידיזם. לעומת זאת הטיפול בהורדת הומוציסטאין הוא יחסית פשוט וכולל שילוב של ויטמיני B:ויטמין B12,חומצה פולית(ויטמין B9) וויטמין B6,גם בטאין( וכולין יכולים לעזור-ישנן כיום פורמולות מיוחדות להורדת הומציסטאין אבל ההבדל הוא רק במחיר. מאחר שויטמין B12 לוקח חלק בהפיכת הומוציסטאין לתרכובות אחרות הוא חשוב ביותר בהורדת הומוציסטאין!וחוסר בו(גם לא קליני) יגרום לרמות ההומוציסטאין לעלות! גם שתיית קפה ועישון הוזכרו כתורמים לרמות הומוציסטאין מוגברות. במחקר אחד מעבר לתזונה טבעונית ו"סדנה לטיפול בסטרס" הובילו לירידה ברמות ההומציסטאין בממוצע ב-14% אחוז תוך שבוע!-גם ללא ספלמנטציה של ויטמיני B! אז אם כך על פי מה שמסתמן כטיפול היעיל ביותר מומלץ לשלב תזונה צמחית עשירה בפירות וירקות,לא לשתות אלכוהול,לא לעשן,לנסות להיות פחות בסטרס ולשלב ויטמיני B-שאחד מהחשובים שבהם כמובן הוא B12.
 

monkilita

New member
קצת טעיתי

אני מסתכלת עכשיו על הדף תוצאות יש לי 20.83 שהטווח הנורצלי הוא בין 4.60 ל- 12.44 את כל מה שאמרת על מחלות לב ובעיות אחרות הוא כן ציין, אבל ציין שזה קשור לחומצה פולית ולא לB12. הוא נתן לי המון חומצה פולית לקחת לפחות לשלושה חודשים. הרופא הזה דווקא נחמד, הוא הודה שאין לו ידע רב בעניין הטבעוני, וביקש ממני אם אני יכולה להביא לו מאמר בנושא באנגלית. אני חושבת שהתזונה שלי בריאה. אני מעשנת קצת, לא יותר מ-5 סגריות ביום ולא כל יום. אני לא צורכת קופאין. אני אוכלת המון ירקות ופירות. ועדיין תראה את רמת ההומציסטאין שלי. אז כנראה שתזונה זה לא הכל... לקחת את החומצה הפולית? (5 מ"ג ביום)
 

דורון ק

New member
עוד....

כן,באמת חשבתי שהערכים שציינת הם טעות. ישנן שתי סיבות אפשריות לרמות גבוהות של הומציסטאין: "הומוציסטאינוריה" גנטית-הפרעה גנטית המעורבת במטבוליזם של "מתיונין". "היפרהומוציסטאינוריה" כתוצאה מחסרים תזונתיים-חומצה פולית וויטמין B12-כמובן שגם פה יכולה להיות השפעה גנטית מתונה. מאחר שאם היתה לך הפרעה גנטית שכזו בוודאי שכבר היו מאבחנים לך אותה אז סביר להניח שהעניין הוא כתוצאה מהתזונה. כפי שציינתי ויטמין B12 הוא קו-פקטור(תמונה) חשוב במטבוליזם של הומוציסטאין-לא קשור ממש לטבעונות אלא יותר להבנה בנושאים אחרים שכנראה הוא לא למד טוב או אולי קצת שכח..... ההנחה שלי היא שאם אתה אוכלת הרבה ירקות,דגנים מלאים וכו´ אזי שמחסור(לפחות תזונתי ולא גנטי)בחומצה פולית אין לך מה שגורם להנחה שרמות נמוכות של ויטמין B12 הן שגורמות לרמות ההומוציסטאין לעלות ללא קשר לחומצה הפולית. בכל מקרה מומלץ לשלב חומצה פולית(5 מ"ג זה המינון המקובל),ויטמין B12 וויטמין B6-עדיף בצורת הקו-אנזימים שלהם השפעה מהירה יותר. מצרף עוד קישורים(שהרופא יהיה מעודכן): The total serum homocysteine as an indicator of vitamin B12 and folate status.
 

vegan

New member
מאמרים

מאמר שנכתב על ידי הפורום המדעי של ארגון הצמחונות הבינלאומי. זהו מאמר המבוסס על מקורות מקצועיים ועדכניים, אך כתוב עבור הקהל הרחב. באנגלית: http://www.vegansociety.com/html/info/b12sheet.htm בעברית (מתורגם ע"י הח"מ): http://www.ivu.org/hebrew/faq/vitaminb12.html מגזין רפואי המכיל כמה מאמרים בנושא. לא קראתי את תוכנם. אפשר למצוא בכל ספריה רפואית ולצלם. The latest issue (published 28 May 2002) of the journal "Neurology" has a number of articles on homocysteine, B-12 and folic acid. Citations are below, with abstract links when available. "Homocysteine, vitamin B6, and vascular disease in AD patients" J. W. Miller, R. Green, D. M. Mungas, B. R. Reed, and W. J. Jagust Neurology 2002 58: 1471-1475. Abstract at: http://www.neurology.org/cgi/content/abstract/58/10/1471 "Relationship between plasma homocysteine levels and brain atrophy in healthy elderly individuals" P. S. Sachdev, M. Valenzuela, X. L. Wang, J. C.L. Looi, and H. Brodaty Neurology 2002 58: 1539-1541. Abstract at: http://www.neurology.org/cgi/content/abstract/58/10/1539 Joseph Drazkowski, Joseph Sirven, and David Blum "Symptoms of B12 deficiency can occur in women of child bearing age supplemented with folate" Neurology 2002 58: 1572-1573. [No abstract.] "Food (and vitamins) for thought" [Editorial - comment on 2 of the above 3 papers.] James F. Toole and Clifford R. Jack Neurology 2002 58: 1449-1450. [No abstract.] Full text of the articles is available online to "Neurology" subscribers, and those with university library web proxy access.
 
למעלה