לכל המבקשים הוכחה לקיום הבורא

לכל המבקשים הוכחה לקיום הבורא

אז ככה: יש כמה מצבים והם:1-חלקים 2-שלם שהוא סך כל חלקיו 3-שלם שהוא יותר מסך כל חלקיו ואת הבורא. הבורא הוא שלם שמעל כל חלקיו...וכיצד זה יתכן? מממ... בקשר לעניין ההוכחה..זה כל כך מוזר,כי מרוב שהיא פשוטה אנשים לא מבינים אותה,כאילו אדם לא מצליח להתמודד עם המילים כי היא עושה דבר פשוט התאוריה:היא מראה שאדם באי בודד יכול להוכיח את קיום הבורא על ידי שאלות פשוטות. היפה בתאוריה זה שהיא בשפה מדעית שמסבירה ממש את כל התופעות בטבע ..כיצד סיבה אחת יצרה את הכל וכולי... ואדם שקורא את זה אומר..שיט! זה פשוט היה שם כלהזמן..בתוך הראש...בתוך המתמטיקה הפיסיקה הציור הכדורגל..בכל. אין דבר יותר מוזר מהוכחה לבלתי מוכח וכל דבר שכזה הוא בעצם בגדר תאוריה.אבל תאוריה שאחריה אתה לא רואה עוד כלום ושדרכה אתה רואה הכל כאילו ישנת עדהיום זה מעט מפחיד.תאר לך שאנשים עוד עלולים להבין שיהודי וגוי ומשה ואברהם וכל המושגים האלה ..לפני שזה אנשים זה דרגות רוחניות..תארו לכם שנגלה שאנחנו במדינה הזו לא בגלל משהו בנו, אלא בגלל ברית עם אבותינו.ועם הוכחה.זה מפחיד..כי זה אומר שאנחנו לא נמצאים פה בשביל לנהל מדינה עם כלכלה טובה יחסים עם ארה"ב ופשרות עם שכנינו. אתה מסוגל לחיות עם העובדה שהאל רוצה שתהיה פה בשביל שתבנה לו בית ושירד לתוך הבית הזה וכדי שכולם יראו שהוא קיים ולא רק סיפור יפה? יש סיבה שהאמת עדיין לא נחשפת במלואה כי האמת טומנת בתוכה סכנה גדולה. איך אדם מסוגל לתאר לעצמו לפתע יקום שבו האנשים שנקראים "גויים" הם בעצם בתוך תוכם כועסים עלהיהודי כי הוא לא מביא את הגאולה..והוא אפילו לא יודע זאת..ולכן נראית שינאה ואנטישמיות.. אחרי שמבינים שיש בורא ומטרה לעולם..פתאום נראה הגיוני שהמטרה היא לא שלום סתם כך..השרצת ילדים..מציאת עבודה..מעבר למאדים..סקס וירטואלי... חחחחחחחח כמה זה ימשך? עוד מליון שנה? מה זה נותן למשל שיהיה לי המשכיות וזרע עוד 50 מליון שנה? מה אני בהמה? מסתבר שלא..אבל הוא למעלה עשה שתדע שאתה כן..אפילו נחות מבהמה כי היא לפחות יודעת מה תפקידה וזהותה.לנו אין זהות ותפקיד ברור..אנו מבורכי כישרונות ודעתניים גדולים..אבל למה אנחנו לא אוכלים סוג מזון אחד כזה או אחר כמו כל חיה אחרת? למה לפילים באפריקה אין קשר עם הפיל באסיה ולי כן יש קשר עם כל אדם בעולם אם אני רוצה? ולא..זו לא הוכחה לבורא..זה תהיות קודם הוכחה. אם תדעו את האמת..תלכו אחריה? תגידו אמן? אם הבורא ירד בכבודו ובעצמו נעשה עגל זהב...ואני בתוככם, אולי הראשון אפילו..כי זה כל כך מפחיד לדעת לכמה אהבה צריך לחתור ולהגיע..."ואהבת בכל לבבך ובכל מאודך..". מישהו פעם אמר משפט יפה..הוא אמר שהלוואי יבוא משיח ויהיה שלום רק שלא יפריעו לו בעבודה. דברו אלי...

בוגי מן

New member
תיראה...

קראתי את הודעותיך בפורום ושמתי לב שכל מה שאתה מנסה לעשות זה לבצע הטפה דתית בכך שאתה חוזר שוב ושבו על אותו הדבר. אם לא שמת לב פה זה לא פורום חילוניים דתיים או משהו כזה האנשים פה מדברים על מדע, בניגוד אליך הם מסרבים לשבת ולהאמין שכל תמצית היקום כתובה בספר עתיק אחד ונחש מה הם צודקים. כאשר בודקים מגלים שכל "הניסים" שמתוארים בספר בעצם נעשו ע"י הטבע ואין כל צורך בכוח עליון שקיים שם. יתכן וקיים סוג כלשהו של כוח (אנרגיה?) שאיננו מודעים אליו והוא חזק ביותר ואולי אף אחראי ליצירת היקום. אבל להעניק לו שם, תודעה אנושית,תכונות של בן אדם ואז ליטעון שהוא כתב איזה ספר עתיק ובעזרת זה להתאים אותו לגמחות של עצמך זה פשוט בריחה מהמציאות. אז בבקשה תאמין במה שאתה רוצה אבל לא בפורום שמדבר על דברים אחרים כי ביינהם אין כל קשר, חוץ מזה שמת לב שבכל הכתיבה הארוכה שלך ניסית להוכיח איזה טענה לא הגניונית ("השלם גדול מסכום חלקיו???") אבל בעצם רק הטפת בצורה כמעט פאנטית על אהבתך לאותו כוח שיצרת בליבך אבל לא הבאת אפילו חלקיק הוכחה לקיום אותו כוח. אגב הפילים שהזכרת הם דוגמא טובה לאבולוציה הפילים באסיה חיים לרוב ביערות גשם לפי כך גופם קטן יותר כדי לאפשר להם מעבר נוח יותר ביער. לעומת הפילים באפריקה שחיים בסאוונה פתוחה ועם טורפים רבים וגדולים ובמקום כזה אין ג'נגל סבוך שיפריע לגוף גדול מימדים לעבור בו אבל בהחלט מישתלם להיות גדול כדי להיתגבר על הטורפים, וזהו עיקרון האבולוציה.

סליחה על השאלה, אבל...

זה לא פורום אבולוציה פה? אני יודע שאני מפריע למחב"ת במלאכתו החשובה, אבל האם אין לפורום מנהל שתפקידו לחסום משתמשים כאלה?

Charles Darwin

New member
סלחתי על השאלה, אבל...

כל עוד הוא לא מפריע למהלך התקין של הפורום אני לא רואה סיבה לחסום אותו. אם יתייחסו אליו זה אומר שהגולשים כאן מתעניינים בתחום. אם לא, אני מניח שהוא יבין ת'רמז.

qet1

New member
חחחחחחחחחחחחחחחחחחחחח

אמרת שאפשר להוכיח את הקיום של אלוהים. ביקשתי ממך הוכחה. ואז במקום לתת לי הוכחה אתה אומר שההוכחה כל-כך פשוטה שאני לא אוכל להבין אותה. שלא יהיו לך אשליות - אתה רמאי עלוב בדיוק כמו כל המסיונרים הנוצרים.

demoloc

New member
זה לא הוכחה.

תראה כאן איפה סיבה X ועוד סיבה Y = קיומו של אל

demoloc

New member
וחוץ מזה

אם אתה כל כך מאמין גדול...איך כתבת את ההודעה הזאת בשבת!?

qet1

New member
שששששששששששש

אם לא היית פותח את הפה הגדול שלך אולי אלוהים לא היה שם לב. עכשיו הלך על המסכן.....הוא יקבל נצח בגהינום....

חבר'ה, גם לאנשים המאמינים יש

התלבטויות... אבל אני למשל, מנסה למצוא את הגישור בין השניים. קשה לי כ"כ לקבל את מה שהמדענים אומרים כי הם מעלים תיאוריה ומחברים לה כל מיני דברים שקיימים בשטח. קשה לי גם לקבל השערותיהם על מרוצת השנים. איך הם יכולים לקבוע מהו גיל המימצא?

חומר מרתק ויפה

אבל בכל זאת, יש תיאוריות אחרות של מדענים, גם כאלה שלא קשורים לתורת האבולוציה, שקשה לי להסכים איתם..

qet1

New member
תתחילי לשפוך

אחת אחת. אני מבטיח שכל מה שאני יודע אנסה להסביר ומה שלא אנסה למצוא מקורות מידע שמסיבירים.

הבעיה שאתם ישר שוללים כל דבר

עובדה היא שהספירה של הנוצרים היא לא נכונה כי יש סטייה של כמה יחידות זמן, שעות או ימים וזה לא מדוייק. התורה נסמכת על מחזורי הירח ולכן היא הכי מדוייקת! זה בדוק שהספירה זו היא הנכונה ולא הספירה הנוצרית (לפי הולדת ישו).

Charles Darwin

New member
בואי נראה מי שולל מה...

אני מוכן לקבל שהספירה היהודית היא טובה ומדויקת. אבל זה לא אומר שהיא יותר טובה מספירת הנוצרים. האמת היא שאין שיטה "נכונה" ושיטה "שגויה". ההבדל היחיד בין שיטת הספירה היהודית לבין זו של הנוצרים הוא.....שאנחנו יהודים. אני יהודי שלא ישר שולל כל דבר ולכן אין לי בעיה להודות שהשיטה הנוצרית לא פחות טובה. אני רואה שלך יש קושי לקבל את זה ששיטת הנוצרים לא פחות טובה מאשר שלנו (לא יותר טובה, אבל גם לא פחות טובה). אז מה זה אומר על מי כאן "ישר שולל כל דבר"? אני יכול רק להניח שאילו גדלת בבית נוצרי, היית אומרת את ההיפך...

qet1

New member
מה זאת אומרת יותר נכונה?

המטרות שלה שונות. הספירה היהודית סופרת סיבובים של הירח סביב כדור-הארץ (עם התאמות כדי שהחגים יצאו בערך באותו מקום ביחס לעונות השנה ולא כמו אצל המוסלמים למשל שחג יכול להיות פעם אחת בקיץ ופעם אחת בחורף - בגלל שביהדות המקור של רוב החגים הוא בחגים חקלאיים קדומים יותר). הספירה הנוצרית סופרת סיבובים של כדור הארץ מול השמש. אנחנו לא שוללים כלום, בינתיים היה דבר אחד שלא הבנת - איך ארכיאולוגים קובעים את הגיל של הממצאים שלהם - אז הסברנו. אם יש עוד דברים במדע שאת לא מבינה אני אשמח לנסות להסביר.

יש שאלות שמתעוררות שהמדענים

מתעלמים מקיומם כמו למשל כל הדברים שקשורים לנפש ולנשמה. לפי עצם קיום התאוריות המכאניות שלהם, המדענים לא מאמינים בקיום הנשמה, הם דוגלים בעובדה שהחיים נוצרו רק לצורך התועלת הביולוגית, ואילו התורה מרחיבה בנושא זה. זה הדבר שהמדענים לא יכולים להוכיח וזה משגע אותם... לכן הם מעדיפים לתמוך בגרסתם שכל מה שקשור בנושא זה פשוט לא קיים.

ההוכחה בנויה מ כמה משפטים

שאחריהם מתחילות הוכחות בפיסיקה.המשפט הראשון הוא"אין יש מאין לכן היה תמיד וזה אשר היה תמיד יהא כינויו "היש תמיד"" ממשפט למשפט מבינים מזה אומר..למה לא היה גם ריק איתו..או אולי הוא לא היה אחד אלא מחולק וכולי..אם תרצו אמשיך אבל זה רק אחרי שתבינו את המשפט הראשון. תבינו מהו דבר שישנו ומהו דבר שישנו ומהו מושג של נצח(שהוא לא אין סוף זמן)-כדי להבין משהו יש לו ה גדרה. למשל כוס היא כלי קיבול לנוזלים אותו דבר כשאומרים את המשפט אין יש מאין צריך להתיחס למצב האין כאל כלום מוחלט. זו הגדרה של אין..של כלום. ומכלום מוחלט לא ייוצר משהו. לכן משהו היה שם תמיד. קשה להבין מזה משהו שהיה תמיד ובטח שקשה לדמיין כלום מוחלט כי נדמיין חושך. זהו העדר אור אבל מהו מצב שבו גם אין חושך? זהו כלום. כשתרצו נמשיך

the new L

New member
בוא ננתח את זה

לאט לאט. "אין יש מאין לכן היה תמיד". ראשית כל, אני לא רואה כל סיבה מדוע זה נכון? איך אתה יכול להוכיח את זה? בוא נניח רגע שזה נכון. גם אם הזמן הוא נצחי, אתה ממשיך ואומר "זה אשר היה תמיד יהא כינוי "היש תמיד"". מנין לך שיש מישהו שהיה תמיד? זה לחלוטין לא נובע מהמשפט הקודם. אולי היקום שקיים אינסוף זמן היו בו אינסוף אלים כאשר כל אל הוליד אל חדש ואז הרג את עצמו. אם זה ככה הרי שאין שום ישות שהייתה תמיד ומכאן שהמשפט הזה בכלל לא נכון. העובדה שהגדרת משפט שיכול להיות נכון לוגי, לא הופכת אותו לנכון לוגי. באופן דומה אני אטען: אין יש מאין לכן בהתחלה היה משהו לכן לפני המפץ הגדול היה בוטן שקיים אינסוף זמן. הפרך!

למעלה