ארבע וחצי שנים אחרי
ארבע וחצי שנים אחרי..
לא מאמינה שעברו כבר ארבע שנים
ולא מאמינה שאלו התוצאות.
הגעתי לניתוח בת 33.5, 1.56 ס"מ, 115 ק"ג.
שמנה בכל מובן.
לא הייתי שמנה של אחרי לידות - מאז ומעולם הייתי שמנה.
הבן הגדול שלי נכנס לכיתה א' והפחד הגדול ביותר שלי היה שילעגו לו כי אמא שלו שמנה.
וכך, מה שלא עשו שנים של ביקורות עצמיות וסביבתיות, עשתה חרדה אחת לביטחון העצמי של בני.
לא היה לי פשוט להגיע למצב בו אני מרימה טלפון למרפאה הבריאטרית.
גם לא היה לי פשוט לעשות את כל הפרוצדורה לקראת האישור לניתוח - היו לי לא מעט מחסומים.
אבל בסוף הצלחתי לסמן וי על הכל והגעתי לניתוח.
חייבת לציין שממש לא רציתי לעשות טבעת - הייתי משוכנעת שאני הולכת על שרוול.
ד"ר קידר הצליח, לאחר מאמצים מרובים, לשכנע אותי לעשות טבעת - הוא הסביר שבהתחשב בתזונה שלי (בעיקר לחם ופסטה), ארד יפה מאד עם טבעת וחבל על הסיכונים המיותרים בשרוול.
הוא אמר שאם אתייחס לטבעת כאל חברה שמזכירה לי שאני בדיאטה, ולא כאל פיתרון שיוריד ממני את המשקל העודף בקסם, אוכל לרדת יפה במשקל ולהגיע אפילו ל - 70 ק"ג.
מבחינתי - הייתי מוכנה להגיע גם ל - 85 ק"ג. כל מה שרציתי היה להיראות סביר. ידעתי שלעולם לא אהיה רזה, אבל נשבר לי להיות ענקית.
אז עשיתי טבעת (אמריקאית)
עברו כמעט שלושה חודשים עד הסגירה הראשונה, בגלל בצקות שלא עברו מהר
אבל בכל זאת ירדתי כמה קילוגרמים גם בחודשים האלה.
לאחר מכן סגרתי את הטבעת על 5 סמ"ק ואיתם נשארתי כשנתיים, למעט פעם אחת בה סגרתי 5.5 ופשוט לא יכולתי לבלוע רוק. ריפלוקסים איומים ופתיחה ל - 5 חזרה.
טבלת האקסל של אופירה הייתה האורים והתומים שלי, והייתי מאד מרוצה לראות שאני יורדת בעקביות כארבעה קילו לחודש.
לא הפריע לי לשמוע שכל המשרוולים יורדים חמישים קילו בשנה הראשונה - הייתי מאד מאושרת ומאוד גאה בעשרים וחמישה הקילו שירדתי אני בשנה הראשונה.
ואכלתי.
לא המון אוכל
ולא המון פעמים ביום
אבל אכלתי.
בעיקר דגים וקציצות, גבינות ומוצרי חלב.
ירקות - כשהם חתוכים קטן ובד"כ מקולפים.
בשלבי הירידה האחרונים הרגשתי שהלילות קשים לי - האוכל עולה לי גם אם אכלתי ארוחה אחרונה בשעות אחר הצהריים, אז פתחתי קצת את הטבעת ואחר כך עוד קצת. והמשכתי לרדת כי הקפדתי על מה שאכלתי.
בשלב מסויים וקצר מאד גם עשיתי ספורט.
אחר כך נכנסתי לתקופה מאד עמוסה בעבודה והפסקתי.
כשהגעתי ל - 68 קילו, הפסקתי לרדת במשקל ונעצרתי עליו כארבעה חודשים. הרגשתי בעננים.
עשיתי ניתוח להסרת עודפי עור בבטן, הקטנתי והרמתי את החזה.
מאז הניתוח להסרת עודפי העור עברו שנתיים וחצי, והטבעת סגורה באופן קבוע על 3 סמ"ק.
ירדתי עוד 14 קילו - מאד באיטיות ולגמרי בלי דיאטה - התזונה שלי השתנתה, הכמויות שאני אוכלת קטנו וכך גם מספר הפעמים ביום.
בשנה וחצי האחרונות אני שוקלת 54 קילו ואני עדיין לא מאמינה.
אני חושבת שזה המשקל ששקלתי בכיתה ד'..
בשנתיים האחרונות אני סובלת מצרבות.
אני לוקחת אומפרדקס על בסיס יומי, אבל מרגישה שאני צריכה ללכת לביקורת.
מכיוון שעשיתי את הניתוח בהדסה ומאז השתנו שם המון דברים ורופאים, אני לא מרגישה שאני יכולה לסמוך על הידע שלהם בטבעות.
אני לא יודעת אם אבינוח יקבל אותי לביקורת, אבל אני מרגישה שהוא היחיד שידע לומר לי אם הכל בסדר ומה לעשות אם לא.