לכל המסופקים מהסוף

לכל המסופקים מהסוף ../images/Emo58.gif

בכנות, לא הייתם יותר מרוצים אם היו פותרים לכם הכל? אם זה היה קורה, אני לא חושב שמישהו פה היה אומר: "חבל שלא השאירו קצת חומר למחשבה, כי העיקר זה הדמויות, לא?" אני חושב שהרבה מהמעריצים פה הם פשוט מעריצים מושבעים שישבחו את הסדרה, לא משנה באיזה כיוון היא תלך. לדעתי אפילו אם 'אבודים' היתה הולכת לכיוון של מדע, ולא לכיוון של אמונה, עדיין כל ה'מרוצים' פה היו מדברים על כמה שזה אדיר... --- קראתי כל כך הרבה תגובות, ביקורות, ראיונות ומה לא, מאז הפרק האחרון הזה, ואני עדיין חושב שחלק פה מגזימים ונעשים 'סנגורים' של הסדרה... אני לא חושב שהייתי ממשיך לראות את הסדרה אם היו אומרים לי בעודי צופה בעונה הראשונה: "שמע, הסדרה תיגמר בכך שבעצם לא יפתרו שאלות עיקריות, אבל הנקודה היא שהדמויות הולכות להתפתח ולהגיע למצב של הארה" (שימו לב שאין ספוילר במשפט הזה, אבל הוא עדיין לא נשמע מבטיח) --- בקיצור, התאכזבתי.... אבל אני הולך בזמן הקרוב לתת לזה עוד צ'אנס, לראות את הסדרה באדיקות מהתחלה, רק כדי להיסגר על זה שאני לא משנה את דעתי

tamarhp

New member
ממממ

לא הייתי מתנגדת אם יפתרו עוד דברים, אבל מבחינתי השאלות שלא נפתרו הן לא שאלות מספיק עיקריות או חשובות בשביל שזה יפריע לי, ודווקא אהבתי והתחברתי לעובדה שהדמויות הגיעו בסופו של דבר למצב של הארה והשלמה ולסוף טוב. לא ראיתי את הסדרה בשביל השאלות ומעולם לא הייתי מאלו שרק מחפשים ומחכים בקוצר רוח לתשובות. כלומר - חיכיתי כמו כולם לתשובות לשאלות מסויימות אבל חיכיתי יותר לראות מה יתפתח מבחינת העלילה עצמה והשאלות היו מבחינתי דבר יותר משני. ודווקא בעלי, שהוא ממש לא מעריץ אדוק של הסדרה (בניגוד אלי) והדבר הכי קרוב להשתתפות בפורומים שהוא עשה זה לקרוא את שירשור הפרק אחרי כל פרק (וגם זה רק בעונה האחרונה....) ולא להגיב אף פעם (את זה אני הייתי עושה למחרת) - אמר שטוב שלא הראו מה קורה עם קייט וכו' אחרי שהם יצאו מהאי כי זה סתם היה הורס והיה עדיף להשאיר את זה פתוח לדמיון. אני חושבת שגם אם היית אומר לי את המשפט הזה הייתי ממשיכה לראות, ואז לפחות הייתי גם יודעת שלא הכל ייפתר :) בכל מקרה אני עדיין חושבת שהשאלות העיקריות נפתרו.

Tomer984

New member
אני מאוכזב אבל הם לא יכלו לתת פתרונות

כי כל פרק שהם כתבו והוסיפו היה בשביל לעניין אותך ובשביל רייטינג .

tamarhp

New member
יש סדרה שלא מבוססת על רייטינג?

אם לסדרה אין רייטינג היא מבוטלת, ע"ע FF.

אני דווקא הייתי מעדיפה שהפתרון יהיה בקטע של

המסעות בזמן ושיסתבר שג'יקוב נוסע בזמן ולא 'לא מזדקן' אבל זה העדפה וזה לא אומר שאיך שזה נגמר זה רע. כל אחד ואהבותיו והעדפותיו.

murphy

New member
אני לא מסכים שעיקר הסידרה הוא הדמויות

אבל אני גם לא מסכים שהסוף מאכזב לשאלות העיקריות יש תשובות יש כמה נושאים פתוחים שאין עליהם תשובות (כרגע, אולי ב DVD יהיה) אבל לא מדובר בנושאים מהותיים, בלי קשר להאם הסידרה היא על הדמויות או לא. וכן, יש גם פאשלות, אף אחד לא אומר שלא אבל שוב, לא כאלה שפגעו בסידרה בסופו של דבר.

Nino Schibetta

New member
ככה....

כמו שכתבתי פה כבר אתמול באחד הנושאים שבטח עבר כבר לעמוד 4... הכל שאלה של נקודת ההיבט של הצופה עצמו ולמה הוא מצפה. יש כאילו שרצו שהכל ייפתר ויהיה סוף חד וחלק, יש כאילו שבגלל המיליון ואחד תאוריות שפיתחו, בסוף כשמתברר שכלום לא יוצא מזה, ביאס אותם מאוד. אני עצמי לא ציפיתי שיהיו תשובות להכל והיה ברור לי שישאירו יותר מפתח אחד לדמיון הצופים בסיום והסדרה לא תסתיים עם סוף. כמעט בכל סדרה הדברים האילו חוזרים על עצמם בסיום. דוגמאות כמו סופרנוס, אוז, 24 ועוד ועוד. אז נכון שלא קיבלנו כל מה שרצינו, אבל הפרק האחרון היה ממש מצויין לדעתי. מרגש מאוד והיה עשוי כהלכה. שני סצנות הסיום מהקטע שג'ק מגיע לכנסייה ועד הסוף ממש, היו פשוט חזקות ומרגשות. אני חושב ראיתי את הסצנות האילו שוב אולי 20 פעם וכל פעם התרגשתי מחדש. לא התאכזבתי בכלל ואני שמח שקיבלתי סוף ראוי.

לגבי הסופים שאמרת שכולם חוזר על עצמם

בסופרנוס זה היה פשוט סוף אדיר מבחינתי, אמנם הוא היה סוף 'פתוח' אבל הכל בא לידי פיתרון בסופו של דבר. אותו עיקרון גם בסיום של 'אוז'. (את 24 לא ראיתי), לא הייתה לי שום בעיה אם 'לוסט' היו סוגרים פינות ומשאירים סוף שבו לא יודעים מה קרה הלאה... הפרק עצמו יכל להיות אדיר (כמו שהוא שודר בדיוק) אם היו עונים על דברים לפניו

למעלה