לכל המעוניין

לכל המעוניין

שלום לכולם, נחמד לגלות שיש פורום לפרסים. אז אני לא ממש חלק מכם...רק שכנה שלכם (אפגנית..חח..). אני תלמידה לתואר שני בלשון עברית ועוסקת במחקר ובתיעוד שפת יהודי אפגניסטן, כך שהפרסית קרובה מאוד לליבי. אבא שלי בכלל פולני ואני נראית אשכנזיה לגמרי (מה שמצחיק כאן זה שדווקא הוא נראה ספרדי...), וכשאני הולכת לחנויות והמוכרים, כמובן, פרסים הם מרגישים חופשי מידי לדבר לידי בשפתם, ואיש מהם לא חולם בכלל על האפשרות ש.... צירפתי לכאן כמה אתרים שיעזרו למי שרוצה להתחיל (וגם להמשיך) ללמוד את השפה הפרסית. אגב, אני מחפשת מילון ברשת שלא רק מתרגם את המילים (מפרסית לאנגלית) אלא גם קורא אותן, מישהו במקרה מכיר?

faridi

New member
יש כאן מפגש בין פרס למָדַי, ברוכים המצטרפים|4

לחברה החצי אפגנית שהצטרפה אני מצרף קישור לפיוטים במסורת יהודי אפגניסטן. לא לשכוח להקליק "שמיעה איכותית". אני מתאר לעצמי שיש מכנה משותף גדול בין שתי הקהילות/עדות. אין ספק שיהודי פרס השפיעו על יהודי מדי (אפגניסטן, בוכרה וקווקז). אני מתאר לעצמי שצופים בנו כעת עוד אפגנים בנוסף למצטרפת המקסימה והחשובה. האזנה ערבה! http://www.piyut.org.il/cgi-bin/search.pl?lang=&Tradition=22&RulerComponents=traditions&Notes=&all=1

niya

New member
איזה יופי../images/Emo140.gif חתלתול היחידה

תודה על הקישורים בהחלט נשתמש בהם (לא כרגע כשאני בעבודה ו"גונבת" שתי דקות להכנס לפורום) ברוכה הבאה לפורום

niya

New member
לא תגלי לי מה כתבת?

אני לא זוכרת לקרוא אותיות ערביות/פרסיות מאז התיכון... חוץ מלכתוב את שמי הפרטי - זה הדבר היחיד שאני עוד זוכרת

למעלה