פרק 3 חלק 4
הויכוח החל נעשה רם יותר ויותר וקין החל לשמוע שברי משפטים בעיקר את אלה של סול שכעסו הביא אותו לידי, מה שנראה כחוסר שליטה בעצמו. השניים עמדו על גשרון קטן המחבר את בית המלך עם שאר חלקי העיר, לפתע נפתחה הדלת הבית וקולנה יצאה ממנה והצטרפה לעמוד לצידו של טול, בעלה, קין התבונן סביב שורי הבית לא היו נוכחים. קין סבר כי היה זה טול אשר שילח אותם בכדי שלא יראו וישמעו את הויכוח המר עם בנו הבכור. עתה עלה קולו העמוק של טול, "אין כאן על מה להתווכח בני, קבל את החלטתי כי היא סופית והתנהגותך זו אך מראה לי עד כמה צדקתי בהחלטתי". "החלטה שלנו", תיקנה אותו קולנה. "אכן יקירתי, שלי כשלך היא, הבן בני, הייתה זו ההחלטה הקשה ביותר שקיבלתי מימיי חיי, אך אין לי כל ספק בכך כי היא מוצדקת. מרוכז אתה בעצמך ולא בעמך, מרוכז אתה ביוקרתך האישית ולא במנהגי עמנו, מי יודע לאן תביא אתה את עמנו, רולנדה ראויה למלוכה ולא אתה". עיניו של סול החלו מתרוצצות סביב והבעת טירוף עלתה על פניו, "לא יקום ולא יהיה!", זעק, "המלוכה הינה שלי היא בדין צדק, לי היא מגיעה וראוי אני אפילו ממך לשאת את הכתר על ראשי!". ידו של קין החלה מגששת בקפלי בגדו ומייד מצאה את אשר חיפשה, בחרש שלף הוא את הסכין שמצא על גופתו של הבן הלילית האפל. קין נדרך והתרכז כולו בנעשה מרחק של צעדים ספורים ממנו, נראה היה לו כי סול אינו שולט יותר בעצמו ומדבריו עלה כי בודאי וודאי אין הוא מקבל את החלטתם של הוריו. לפתע, ניתר סול לאחור ושלף את חרבו מנדנה וכיוון אותה חליפות לעברם של טול וקולנה, במהירות הבזק זינק קין מהחלון אליו היה רכון, למראה הופעתו של קין התעוותו פניו של סול, אך לפני שהספיק לעשות דבר מה או לומר דבר מה, אמר קין, "מלכי, חרב נשלפה לעברך והינה אני מקיים את מילתי ומתייצב אני לצידך, אמור לי את רצונך, הנני כאן לשרתך". ובאומרו זאת ניצב איתן בפיסוק ועיניו לא סרו מפניו של סול. טול היה מופתע למראה הופעתו הפתאומית של קין, ניכר היה במלך ובמלכה כי הם נמצאים במבוכה רבה נוכח העימות עם בנם הבכור, אך מייד עתה על פניו המלך הבעה מלכותית פניו נראו כאילו גולפו בעץ איתן ועתיק יומין, "קין, ידידי, הינה שוב נמצא אתה להגנת משפחתי, עמוד לצידי". קין התקרב וניצב לימינו של טול שאמר, "החלטתי הינה סופית בני, אין אתה ראוי לאחוז בשרביט המלוכה, יכול אתה לקבל את זה כגבר המבין את מגבלותיו ויכול אתה להמשיך ולהיות סומא נוכח שחצנותך ונוכח רצונך לקבל את מה שאתה חושב שמגיע לך מעצם היותך בני, אך עליך לדעת, זה שאתה בני אינו מבטיח לך מאומה. אם חשבת כך, הרי שהולכתה את עצמך שולל. המלוכה ניתנת לראוי מעצם מעשיו ולא מעצם היותו צאצאו של המלך". טול ניראה כבד לפתע בדבריו. לקין היה ברור כי דבריו של טול לבנו קורעים את בשרו, לקין היה ברור, גם אם לא אמר על כך דבר, כי העימות בין סול לבין טול הינו בלתי נמנע, הוא חש זאת עוד בביקורו הראשון בממלכה, כאשר הביא את רולנדה אל ביתה הדואג. הוא הבחין כי הדאגה הייתה מסול והלאה ולא היה הוא מודאג על מצבה של אחותו, אלה היה הוא מודאג מחילול כבוד המשפחה ומה יאמרו ה"אנשים הפשוטים", כהגדרתו. טול, קולנה וכמובן רולנדה לא התייחסו כך אל בני העם, אך סול חשב כי הוא נעלה מהם, כי הוא נשגב מהם ובזאת הייתה מפלתו. סול המשיך לאחוז בחרבו אל מול אביו, קין הקשיח את עמדתו ושיפר את אחיזתו בסכינו של האלף השחור כדי שיוכל להגיב במהרה, "אל תעשה דבר אשר תצטער עליו סול", אמר לפתע כאשר הרגיש בליבו להיכן דברים מתגלגלים, גם אם אינך יכול לקבל דברים אלה מאביך, כבד את החלטתו וזכור תמיד המלוכה היא של אביך מכיוון שהוא מכבד את דרכי אנשי העצים, המלוכה לא הייתה ניתנת לו אם לא היה נוהג כך ועל כן כאשר דורש חוק זה ממך את אותו הדבר". "מי אתה כי תטיף לי על דרכיו של עמי", אמר סול בחמת רצח. "בן גידלתי ורוממתי בכדי שיקום להכות את אביו", אמר טול בצער, "עשה את שבדעתך לעשות". במהירות הבזק צעד סול צעד לפנים והרים את חרבו והורידה לכיוונו של טול, אביו, צעקה נפלטה מפיה של קולנה, במהירות רכן קין לעברו של טול ודחף אותו לאחור ובידו השמאלית ספג את חבטת החרב, חתך עמוק נפער בה ובמהירות כיסה הדם את ידו והחל נוזל מתחת לשרוולו אל רצפת הגשר. סול נסוג שוב לאחור כמה צעדים וניסה לעקוף את קין שלמרות פציעתו המשיך לחצוץ בגופו בין סול ובין הוריו, ידו השמאלית של קין הייתה תלויה לצידי גופו ולא הייתה לו היכולת להניעה. "ובכן, ידידי", את המילה ידידי, פלט סול כמוציא קללה עסיסית, "הגיע הזמן לעשות את הדבר שהייתי עושה ביער אלמלא החליט אבי הזקן והטיפש לעוצרני. הגיע הזמן לסיים את חייך העלובים". ללא שהות צעד קדימה והניף את חרבו, הפעם ללא שהות הניף קין את סכינו של האלף האפל והטילה בכוח לעבר ידו האוחזת בחרב של סול, הסכין חדר עמוק לתוך ידו ויצא מצידה השני, חרבו של סול נפלה בכל שקשוק על הגשר וקין בעזרת רגלו דחפה מעברו של הגשר והיא נפלה משם, בהגיעה לקרקע הוציא קול צלצול עמום, במהירות מפתיעה עד קין לעברו של סול המכופף והמוציא קול זעקה, בכוח שהפתיע את סול שחרר את ידו החבולה מאחיזתה של ידו השנייה, "כמו שאמרתי לך עוד ביער, מוות הינו יאה מידי בשבילך", ובאומרו זאת שלף קין את סכינו של האלף האפל מידו של סול, "יבלית גדלה לה בביתי, לך, לך מעלי ואל תשוב עוד לעולם מעל פני אלה אם כן מתכנן אתה למות מות בוגדים", זעק טול לעברו של בנו, "חייך ניתנו לך במתנה על ידי קין, לך ואל תשוב להראות פניך בארצי לעולם ועד, כי מנודה אתה לעולמי עד", טול היה נסער לחלוטין ודבריו לא היו שקולים לדברי מלך, קין אותת לקולנה והיא הבינה כי הגיע קיצו של העימות היא חיבקה את כתפיו של טול ומשכה אותו לעבר ביתם, "הינה הבאת את זה על עצמך, מלכותך הייתה בכף ידך אם רק היית נוהג בתבונה ובהתחשבות. אך לא אתה הוא האיש שיתנהג כך כלפי זרים, קח!", קין שלף מטפחת מכיס בבגדו ועטף בה את ידו המדממת של סול, בכל אותו הזמן המשיכה ידו השמאלית של קין לדמם ושלולית החלה נקוות לרגליו, פניו החלו להחוויר. "אנו עוד ניפגש הייה בכך בטוח קין, לא תם הקרב בייננו כי אם קיבל דחייה, עוד ניפגש", ובאומרו זאת צעד במהירות משם ונעלם בערפילי הבוקר, קין עקב במבטו אחריו עד לאחר רגע ארוך נוסף מאז העלמם של קול צעדיו על גשרי עירם של אנשי היער. ידו של קין המשיכה לדמם ועתה התבונן הוא אל רצפת הגשר עליו ניצב והבחין בשלולית הגדלה והולכת, בחילה אחזה בו וידע הוא כי החתך עמוק הוא, קרע הוא בבשרו והגיע עד העצם. בכאב ניכר הצליח להניע את אצבעות ידו השמאלית ואף הצליח להניע קלות את המפרק עצמו, ידו לא נשברה מעוצמת החבטה אך איבד הוא דם במהירות. "עלי להגיע אל הבית", אמר קין והסתובב לאט לאחור, ראייתו נטשטשה וידו החלה להלום בעוצמה, הוא החל משרך את צעדיו לעבר מה שחשב כי הינו הבית, צעדיו היו איטיים והוא החל מאבד את שיווי משקלו, בצעד הבא כמעט מעד ונפל. לפתע חש בידיים רכות ועדינות, אך חזקות האוחזות בו וקול נעים דיבר אליו, אך לא הצליח הוא להבין את המילים. קין שמע קול הקורא לעזרה, אך לא היה זה קולו שלו והמילים עדיין לא היו מובנות לו. לבסוף הרגיש כי הוא שוקע אל האפלה המתוקה שמביא עימו העילפון, הדבר הבא שידע היה כשהתעורר פניו הדאגניות של דארזן המזוקן רוכנות מעליו. "מה קורה כאן?", שאל בקול חלוש,גרונו היה יבש, "היכן אני?", ראשו כאב הוא ניסה להתרומם אך ידיו החזקות של דארזן השקיעו אותו חזרה לתוך יצועו, בידיים טרחניות כיסה דארזן את קין והגיש לו ספל משקה, "שתה זאת", פקד עליו. "מה זה?", שאל קין. "אולי תפסיק לשאול כל-כך הרבה שאלות בימיי חייך ותעשה פעם אחת באמונה עיוורת מה שאני מבקש ממך, שתה זה יחזק אותך ודעתך תהייה צלולה יותר". קין לגם מהמשקה טעמו היה מר מאוד והזכיר לו טעם של משקה רקוב, "זה לא טרי!", אמר, "זה רקוב!".