לכל המעוניין

royfr

New member
לכל המעוניין

אחת השאלות הראשונות על סטטיסטיקה ב-NFL היא: איך מחשבים את ה-QB Rating ? אז התשובה בקובץ האקסל המצורף

Yo-man

New member
יש משהו מוזר בטבלה (או שככה החישוב)

אני מכניס 16 מ-17 ל-115 יארד, 3 TD ו-3 INT עכשיו אני משנה את זה ל-4 INT, או 5 או 6... הרייטינג לא משתנה. יש לזה הסבר ? Anyone?

ofribecker

New member
יש הסבר

לכל רובריקה יש ערכי מקסימום שאם עברת אותם זה כבר לא משנה. כנראה שבמקרה של אחוזי אינטרספשנס הגעת כבר לערך הזה.

royfr

New member
נכון, ועוד משהו

אם תסתכלו על השור השלישית (הפקטורים), ותעמדו על התאים, תראו שבנוסחאות יש התנייה למינימום (0) ומקסימום (2.375), כך שיש מינימום ומקסימום שמה. תזכורת - הנוסחה נכונה ל-NFL בלבד.

האמת?

אני מעוניין, אבל אני אשמח אם תסביר לי קודם... שאוכל להבין במה מדובר. ואגב, יופי של מאמרים יש פה. נחמד מאוד בתור התחלה. מתי יהיה מאמר על כוכבי המשחק כיום?

royfr

New member
OK אז הרעיון הוא כזה

הנוסחה הזו שנקראת QB Rating היא נסיון לבצע קשור בין 5 הסטטיסטיקות האפשריות של מוסר: מספר הפעמים שהוא נסה למסור מספר המסירות המוצלחות כמות היארדים שנאספו (ולדוגמה - מסירה של 50 יארד, סטטיסטית היא זהה בין שהיתה מסירה קצרה, והתופס התחמק בין השחקנים, ובין שהיתה "בומבה" והתופס מיד יצא החוצה או תוקל) TD - בסיום מהלך המסירה ומספר הכדורים שנחטפו ע"י ההגנה.

למעלה