לכל המתגייסים!!!

gwizard

New member
לכל המתגייסים!!!

שלום! לכל המתגייסים שרוצים לשרת בצה"ל (או אלה שלא הצליחו לצאת) אתם מוזמנים לפנות אלי לעצות וטיפים על איך לגרום להתייחס להשתייכותכם הדתית בצבא. אני לא עורך דין ולא קוסם (טוב, אולי קצת) אלה פשוט עם די הרבה ניסיון אצל הקפ"ס (קצין פסיכולוגי). אז אתם מעוניינים, אנא תפנו עלי במסרים, דואר אלקארוני או ICQ. דוא"ל: [email protected] ICQ: 1137463 אלון. טכנו-פאגאני מטורף וחוביט מוסמך.

Justin Angel

New member
אני...

אני חושב שאחרי שאני אתקבל למסלול המודיעיני שרציתי אני אצהיר על הדת שלי. ביינתים יהיה מאוד מצער אם אני סתם אחבל בסיכויים שלי.

gwizard

New member
להצהיר על הדת שלך לא יתן לך כלום!

ואתה צודק, במודיעין זה באמת יכול לחבל את הסיכויים, אבל למה נראה לך שיקבלו אותך לשם ? אני גם בזמנו הייתי במבדקים והחליטו שאני לא מתאים. בכל אופן, צה"ל מגייס לאן שבא לו, לא לאן שאתה רוצה. אלא אם כן יש לך קשרים מתאימים. ועוד דבר, אם וכאשר תזומן למבדק, אל תפתח את הפה שלך יותר מדי (בכלל), כי מודיעין ממש לא אוהבים את זה.

Justin Angel

New member
תראה...

אני חושב שהעובדה שאני עושה טאי-צ´י חצי שעה ביום זה יחסית יוצא דופן וירמוז למשהו. ואמרתי "אחרי", הרבה אחרי, בנקודה שפשוט ישאלו אותי (ולא, אני לא יכול לשקר).

L e s t a t

New member
זה לא כזה לא נורמלי

גם אם תדבר על הטאי-צ´י, מילא.. לא נראה לי שישימו על זה יותר מדי, לא לכיוון חיובי ולא לכיוון שלילי. ואני גם לא חושב שדווקא זה יזרוק אותם ישר להנחה שאתה פגני. וגם אם הם יגלו את זה - אז מה? חופש הדת לצדך גם במדינה יהודית.

mehashefa

New member
תגידו לי

למה זה אמור להפריע לצבא לעזאזאל?? למה שהם יגיעו לדבר על זה בכלל??.. אני לא יודעת, יש לי גם יותר משנתיים עד הצבא... לא יודעת, אתה תשרת בצבא ההגנה לישראל, ואתה גר בישראל ואתה רוצה לשרת אותה. זה הכל. סך הכל הלאום (אפילו לא מדובר פה על דת אלא על לאום) שכתוב לך בתעודת זהות זה יהודי... לא?!

mehashefa

New member
נו באמת

אני פשוט לא מודעת לדברים כלשהם כי לא חקרתי ולא קראתי שום תקנון. תסביר לי את המצב...

L e s t a t

New member
בת"ז לא כתוב לי כלום בלאום

יש משהו כזה: ***** יעני, הורידו את הלאום... לא כתוב לי יהודי.

mehashefa

New member
יו

אני בחיים לא חשבתי על הנושא הזה. זה מוזר ומעניין מה?! איך מגיע להם המידע על הדברים הללו??

gwizard

New member
זה רק לאלה שהוציעו ת"ז בשנים

האחרונות אני מאמין כי זה חוק חדש או משהו

Justin Angel

New member
אתה לא קטין?

המדינה הזאת באמת מגוחכת אם נותנים לקטינים לשנות לעצמם את הדת. בכל מקרה, להוריד לעצמך את סעיף הלאום זה באמת דבר חסר-טעם.

Cath

New member
נכון מאד.

אבל ככה קיבלתי אותה מהתחלה, ולא הרגשתי שום צורך להתווכח עם הממסד הפעם:)

Justin Angel

New member
תאשימי את ההוביט ההוא...

הוא נטע בי רגשי גאווה שאני פאגאן... כנאמר, זה תלוי במצב שבו אני אהיה נתון.

L e s t a t

New member
תראה

אצלי, באופן אישי, הדת זה גם עניין של גאווה במי שאני, מה שאני ומאיפה באתי. אני לא מתכוון להתכחש או לשקר בנושא זה, אבל ענייני דת אינם נושא לשיחה סתמית יומיומית וגם בראיון אישי לא ראיתי צורך לדבר על זה (כי המראיינת לא שאלה). כמו שג´סטין אמר - אם ישאלו אותי, אני לא מתכוון לשקר. לא נראה לי שתהיה בעיה עם הנושא אם הוא יעלה, כמו שאמרתי מקודם - חופש הדת עומד לצידנו גם במדינה יהודית.

למעלה