לכל המתלבטים אם לעבור לטבעונות...

טל אביב

New member
לכל המתלבטים אם לעבור לטבעונות...

אז כחה,אני צמחוני כבר כ-5 חודשים,ומאז שהתחלתי אני מרגיש מצויין,גם מבחינה גופנית וגם מבחינה של שקט מצפוני,בלי שום התייפיפות,זה פשוט עושה לי טוב. כ-3 חודשים אחרי שניהייתי צמחוני,אז החלטתי לעבור לטבעונות!מהסיבות הבאות: החיות-סובלות מאוד מתהליך החליבה. טעם-תדעו לכם שחלב סויה הוא הרבה הרבה יותר טעים! בריאות-בתור אחד שמקפיד על בריאותו וגם מתאמן,תדעו לכם שמוצרי חלב עלולים לגרום לנו לסרטן,כיוון שאנו אוכלים במוצרי החלב את כל ההורמונים והזרזים שמזריקים לחיות,ואלו חומרים שידועים כמסרטנים. לכן,מכל הסיבות-מניעת סבל החיות,מהסיבה הבריאותית ועניין הטעם,מומלץ בחום לעבור לטבעונות.בין כה וכה התחליפים הרבה יותר טעימים... בהצלחה, טל אביב.

טל אביב

New member
אה,ודבר נוסף,

בקשל ל-b-12,אז אדם שהוא בריא,אז המעיים שלו מייצרות את הויטמין בעצמם. מעבר לכך,מי שחסר לו,תמיד יכול לקחת כדורים של ה-b-12.

girman

New member
כדורים שהיעילות שלהם אפסית...

כי הם לא נספגים בדם.

דורון ק

New member
העיכול של B12 ממוצרים

מהחי הוא אינו יעיל. B12 מיוצר רק על ידי מיקרואורגניזם! קצת על עיכול B12: על מנת שויטמין B12 יתעכל הוא חייב להתחבר למוקופרוטאין הנקרא I.F על מנת להספג וכו כן חומצה כלורית בכמות מספקת-לרוב האוכלוסיה יש בעיה בלעכל B12 מהחי ולכן ה-FDA ממליץ הצורה גורפת לאנשים בוגרים שלא להסתמך על מוצרים מהחי ולצרוך את ה-B12 בכדור. ההבדל בכדור מציצה של B12 הוא שמוסיפים לו ציקלודקסטרין המאפשר לו להתנוסס בליפידים של הלשון ובכך להמנע מבעיות הספיגה של B12 ממוצרים מהחי ולאפשר ספיגה טובה בהרבה!

אמממ...

אני לא מבינה בנושא או משהו, אבל זה לא קצת לא הגיוני שלויטמין חיוני לא יהיה מקור "טבעי" טוב? אני מתכוונת, מה היה בימים שעוד לא היו כדורים כאלה? רוב בני האדם חיו עם מחסור תמידי ב-B12?

דורון ק

New member
לא היה מחסור ב-B12 מאחר

שרמת ההיגיינה היתה שונה-בעלי חיים מקבלים את הויטמין מחיידקים הנמצאים במזונם ואדמתם ובעבר אנשים קיבלו את הויטמין באופן דומה וגם אנטיביוטיקות,אכילה לא נכונה שגורמת לפלורת מעיים פחות טובה. לרמת ההיגיינה הנהוגה כיום יתרונות רבים אך גם חסרונות-חוסר חשיפה לחיידקים רצויים-אפשר להנות מיתרונות ההיגיינה הנהוגים כיום ולקחת B12 בריא כהשלמה תזונתית.

למעלה