לכל המתעניינים ב"חוות בראשית"

ל ו ל י ת

New member
לכל המתעניינים ב"חוות בראשית"

נסעתי לשם היום. פגשתי את המקים והמנהל של המקום, אריה שלו. יש לי כל כך הרבה לספר, אבל אקצר ואומר שמאד רציתי להשאר שם. המקום בשלבי הקמה ויש שם כבר כל מיני צמחים ופשוט מקסים שם. לא להאמין שיש מקום שכזה שכולו- הבנתי- במטרה לשקם פגועי נפש. מסתבר שאריה שלו הוא בעל הסטוריה מעשית ארוכת שנים בתחום השיקום. אשתו והוא הקימו הוסטל שיקומי לפני שנים והדבר התפתח והפך לכל מיני דירות מוגנות לאנשים פגועי נפש ואחרים, כשהמטרה היא ללמד ולעזור להם להשתלב בחזרה בקהילה ובחברה ה"בריאה"-מחוץ לבתי החולים. כיום המקום קיים - החווה קיימת ובעוד תקופה לא ארוכה יש תכנון לפתוח את המקום כמשתלה שתמכור צמחים (שמתי עין על כמה מקסימים). עובדים שם כיום קבוצה של אנשים שנמצאים בשיקום. הם מגיעים ממקומות שונים אל החווה שנמצאת באזור יער בן שמן. החווה קשורה לעמותת ת.ד.ר (עמותה לסיוע בתעסוקה, דיור ורווחה לנפגעי נפש), עמותה שרשימת חבורה מרשימה (למי רוצה עוד פרטים - מסר אישי). למען שלא אקח את הבמה לאיש, הצעתי היא כדלהלן: מי שרוצה לשאול שאלות הקשורות לחווה - כל שאלה תתקבל בברכה. מה שאוכל לענות אולי אנסה לענות בעצמי אבל בגדול הרעיון הוא שאחרי שנאסוף רשימת שאלות בפורום משפחות פגועי נפש אני אצור קשר עם אריה שלו והוא ישמח להגיע ולענות עליהם. אולי אפילו נעשה את זה בצורת אירוח שמפורסם בכל הפורומים, בשלב זה אני רוצה לבדוק קודם כל כמה מתעניינים יש אז כל מי שיש לו שאלה לאריה שלו מוזמן להעלות אותה בשרשור זה. בימים הקורבים (עד יום חמישי) נראה כמה שאלות יש ונזמין את אריה. יום טוב,

למעלה