לכל המתפללים לתקווה אחרונה- שאלה

לכל המתפללים לתקווה אחרונה- שאלה

אם התפילות שלכם יענו אז מן הסתם שתגידו שהכל בזכות אלוהים, נכון? יפה. ואם לא? אז מה זה יוכיח? אולי שאין ה'? או שאולי תגידו שזה מתוכנן אצלו מראש וכאלה. בכל מקרה תמיד תמצאו איזושהי סיבה מוצדקת לכל מה שיקרה. זה לא נראה לכם מגוכך?

לא.

לא נראה לי מגוחך.. וכמה פעמים, לעזאזל, אתה יכול לחזור על אותה שאלה? בעייני - המאבק הזה אבוד בכל מקרה. אם הפסדנו - הפסדנו. אם ניצחנו - הפסדנו, כי תראה מה הולך פה.. אכן, תמיד נמצא סיבה, כי תמיד היא ישנה. אם האמונה שלי הייתה מתבטלת בגלל אירוע מסויים - איזו מן אמונה זו?? ואני ממשיכה להתפלל, ולקוות.. תוכל לקחת ממני הרבה דברים - אבל לא את האמונה שלי.. ערב טוב!

חמודה קודם כל תרגיעי

אם כבר ענית על השאלה או שלא בא לך לענות עליה, פשוט אל
ודבר שני יש שני אנשים בשם משתמש הזה, אני וחבר שלי. וההודעת שאלה שכתבתי נראית לי מאוד מתאימה ורלוונטית נוכח העובדה שמתקיימות תפילות ב9 באב והמתנחלים חושבים שזה יעזור. חבר שלי ואני שנינו עצבנים על כל העסק הזה מהסיבה הפשוטה שחברים מאד טובים שלנו מתבשלים בחום של עיר האוהלים של צה"ל ברגעים אלו ממש. וכשהם לא מתבשלים בחום הם (וגם אנחנו) שומרים על התנחלויות בלתי רצויות בשומרון ובגוש קטיף

טוב..

אז אני מציעה לך ולחבר שלך לחתום בסופה של כל הודעה, או לחילופין לפתוח חשבון בתפוז. not a big deal אני משתתפת בצערך ובצערו של חברך, ובצערם של כל החיילים שמתבשלים בחום כרגע.. גם לי זה עצוב. גם אני לא הייתי רוצה בכך. מידת ה"ריצוי" וה"בלתי ריצוי" של התנחלויות אלו שונה אצל כל אחד ואחד. לדעתי, היישובים רצויים.

silverhawk

New member
סורי, בחתימה לא מצויין העברי ../images/Emo13.gif

בכל מקרה - המון מזל טוב

orenberg

New member
מה שאת אומרת נכון

אבל ישנה בעיה אחת. האמרה השגורה בפי הימין, ובמיוחד הימין הקיצוני, היא שאלוהים יעצור את ההתנתקות. אז מה יקרה אם תיהיה התנתקות? ואם אלוהים "תומך" בהתנתקות - כל המהלכים שהימין הקיצוני מנסה לעשות הם חטא!

ערב טוב!

השאלה הזו נידונה כמה פעמים בפורום.. אני מציעה לך לדפדף קצת - אם זה מעניין אותך. חוץ מזה - שזה שהאמרה השגורה... לא מוריד מהערך של מה שכתבתי.. אני עדיין מקווה שאלוקים יעצור את ההתנתקות, כי ברור לי שהוא היחידי שיכול להביא לידי כך.

noamgk

New member
ימין קיצוני הוא יותר מאמין?

או שמי שמאמין באלוקים הוא יותר קיצוני? לא עמדתי על פשר דבריך התמוהים...

orenberg

New member
אתה כמובן שומע

מה שאתה רוצה לשמוע. אמרתי, מי שאומר שאלוהים יעצור את ההתנתקות בטוח - הוא קיצוני.

silverhawk

New member
אתה צריך לשפר את הבנתך בנוגע למושג

'אמונה'. לאמונה אין תנאים. לא מקצים לאלוהים אולטימטום: "אם תעשה א' נאמין בך, ואם לא אז לא". האמונה היהודית קיימת זה אלפי שנים, ואירועים גדוליים ואכזריים הרבה יותר לא העלימו אותה. השאלה שלך יוצאת מנקודה של זילזול באמונה היהודית ובאמונה בכלל, ובעיקרון זה בסדר, זו זכותך המלאה שלא להאמין, אך אני לא מבין מה הטעם בשאלה. הרי זה ברור לכולם לחלוטין ששום תשובה שתינתן לא תספק אותך, בדיוק כמו ששאלתך לא תגרום לאף אחד לחזור בשאלה.

J o s e p h

New member
מגוחך ולא מגוכך, שנית - ניכר

לפי שאלתך שקיימת בעיה בהבנתך במספר מישורים. לשיטתך אמונה באלוהים היא פונקציה של תועלתנות. האם יש לי תועלת מהקשר הזה ואם לאו. לכאורה ניתן לדמות זאת לאהבת אמנון ותמר - אהבה שתלויה בדבר - בטל דבר בטלה האהבה. כך את רואה את מושג האמונה בשם יתברך. אם הוא מגשים את בקשותינו - מה טוב, הרי הוא קיים ויש תועלת לאמונתנו. אם לאו - כנראה הוא לא קיים. הגישה הזו מתאימה לדעתי לדפוסי מחשבה של ילד קטן. מה שנראה לי מגוחך זו שאלתך והאופן בו אתה מוצג לאורה של שאלה זו.

מה מגוכח בלהגיד שהכל רצון ה´?

גם אם יהיה שואה ב אני יגיד שזה מה´. אבל אני מתפלל שלא יהיה

למעלה